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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
15/02/2017 |
Data da última atualização: |
15/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, D. S. V. de; BARBOSA, C. Z. de M. C. D.; FRANCO, L. J. D.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M. |
Afiliação: |
DIÊGO SÁVIO VASCONCELOS DE OLIVEIRA, UFPI; CRISTINA ZITA DE MORAIS COSTA DIAS BARBOSA, UFPI; LUIS JOSE DUARTE FRANCO, CPAMN; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN. |
Título: |
Comportamento do tempo de cocção de linhagens-elite e cultivares de feijão-caupi na região Meio-Norte do Brasil. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. |
Páginas: |
p. 151. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Na publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. |
Palavras-Chave: |
Cozimento; Interação genótipos x ambientes. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155803/1/pagina-00151.pdf
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Marc: |
LEADER 00835nam a2200205 a 4500 001 2064369 005 2017-02-15 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, D. S. V. de 245 $aComportamento do tempo de cocção de linhagens-elite e cultivares de feijão-caupi na região Meio-Norte do Brasil.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 4., 2016, Sorriso. Feijão-caupi: avanços e desafios tecnológicos e de mercado: resumos. Brasília, DF: Embrapa$c2016 300 $ap. 151. 500 $aNa publicação: Kaesel Jackson Damasceno-Silva. 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCozimento 653 $aInteração genótipos x ambientes 700 1 $aBARBOSA, C. Z. de M. C. D. 700 1 $aFRANCO, L. J. D. 700 1 $aSILVA, K. J. D. e 700 1 $aROCHA, M. de M.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
23/10/2017 |
Data da última atualização: |
23/10/2017 |
Autoria: |
FARRAPO, S. de P.; ALVES, M. G. M.; BRITO, J. de C. |
Afiliação: |
Samily de Paulo Farrapo, Universidade Federal do Ceará - UFCE/Centro de Ciências Agrárias/Departamento de Zootecnia; Marcio Gleice Mateus Alves, Universidade Federal do Ceará - UFCE/Centro de Ciências Agrárias/Departamento de Zootecnia; Jéssica de Carvalho Brito, Universidade Federal do Ceará - UFCE/Centro de Ciências Agrárias/Departamento de Zootecnia. |
Título: |
Animal performance, yield and characteristics of the meat of quail fed diets containing vegetable and mixed glycerin. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 9, p. 768-775, ago. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Desempenho, rendimento e características da carne de codornas que receberam rações contendo glicerina vegetal e mista |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effect of the inclusion of vegetable and mixed glycerin in the diet of broiler quail (Coturnix coturnix coturnix) on animal performance, yield of carcass and organs, and physical and sensory characteristics of the meat. A total of 432 quails aged 1?42 days were used in a completely randomized design with a 4×2+1 factorial arrangement (5, 10, 15, and 20% inclusion of vegetable or mixed glycerin, besides one treatment without glycerin) with 4 replicates of 12 birds each. Feed intake, weight gain, feed conversion, yield (carcass, breast, thigh+drumstick, heart, liver, gizzard, and abdominal fat), and physical and sensory characteristics of the meat. The diet containing mixed glycerin resulted in higher feed intake and feed conversion. The yield of carcass, meat cuts, and organs, as well as the sensory characteristics of the meat, did not vary between the treatments. Abdominal fat content and shear strength were higher in birds fed diets containing vegetable glycerin. The tested glycerin and levels do not interfere with weight gain, yield, and sensory quality of the meat. However, weight gain and feed conversion are lower when mixed glycerin is used, although meat tenderness is higher when 15% vegetable glycerin is used. |
Palavras-Chave: |
Qualidade da carne; Rendimento de carcaça. |
Thesagro: |
Coturnix coturnix japonica; Ganho de peso. |
Thesaurus NAL: |
Carcass yield; Coturnix coturnix; Meat quality; Weight gain. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165396/1/Animal-performance-yield-and-characteristics.pdf
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Marc: |
LEADER 02206naa a2200253 a 4500 001 2077875 005 2017-10-23 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFARRAPO, S. de P. 245 $aAnimal performance, yield and characteristics of the meat of quail fed diets containing vegetable and mixed glycerin. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Desempenho, rendimento e características da carne de codornas que receberam rações contendo glicerina vegetal e mista 520 $aThe objective of this work was to evaluate the effect of the inclusion of vegetable and mixed glycerin in the diet of broiler quail (Coturnix coturnix coturnix) on animal performance, yield of carcass and organs, and physical and sensory characteristics of the meat. A total of 432 quails aged 1?42 days were used in a completely randomized design with a 4×2+1 factorial arrangement (5, 10, 15, and 20% inclusion of vegetable or mixed glycerin, besides one treatment without glycerin) with 4 replicates of 12 birds each. Feed intake, weight gain, feed conversion, yield (carcass, breast, thigh+drumstick, heart, liver, gizzard, and abdominal fat), and physical and sensory characteristics of the meat. The diet containing mixed glycerin resulted in higher feed intake and feed conversion. The yield of carcass, meat cuts, and organs, as well as the sensory characteristics of the meat, did not vary between the treatments. Abdominal fat content and shear strength were higher in birds fed diets containing vegetable glycerin. The tested glycerin and levels do not interfere with weight gain, yield, and sensory quality of the meat. However, weight gain and feed conversion are lower when mixed glycerin is used, although meat tenderness is higher when 15% vegetable glycerin is used. 650 $aCarcass yield 650 $aCoturnix coturnix 650 $aMeat quality 650 $aWeight gain 650 $aCoturnix coturnix japonica 650 $aGanho de peso 653 $aQualidade da carne 653 $aRendimento de carcaça 700 1 $aALVES, M. G. M. 700 1 $aBRITO, J. de C. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 9, p. 768-775, ago. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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