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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido; Embrapa Territorial. |
Data corrente: |
07/02/2013 |
Data da última atualização: |
03/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
ALVAREZ, I. A.; OLIVEIRA, A. R. de. |
Afiliação: |
IVAN ANDRE ALVAREZ, CNPM; ANDERSON RAMOS DE OLIVEIRA, CPATSA. |
Título: |
Manejo da Caatinga é essencial ao desenvolvimento do Semiárido. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Portal Dia de Campo: informação que produz, 18 jan. 2013. 3 p. Disponível em: . |
Páginas: |
2 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O manejo sustentável da vegetação do Nordeste é uma perspectiva viável para o desenvolvimento regional e a inclusão do componente florestal pode garantir a produção de madeira, carvão, forragem, frutos, fibras, óleos extrativos e medicinais, de forma eficiente e equilibrada. Há séculos ocorre a utilização da vegetação natural, em parte pela extração seletiva das espécies de maior interesse, uso das áreas de Caatinga para pastagem extensiva ou, ainda, pelo desmatamento face à implantação de culturas agrícolas e pastagens cultivadas. No entanto, o sistema tradicional de uso não tem se mostrado capaz de atender à demanda por produtos florestais, principalmente energéticos, sem por em risco o equilíbrio dos ecossistemas. |
Palavras-Chave: |
Bioma Caatinga; Código florestal; Manejo sustentável; Natural resource. |
Thesagro: |
Caatinga; Recurso natural. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/83035/1/Ivan.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76164/1/Anderson-2013-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Territorial (CNPM) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
04/11/2019 |
Data da última atualização: |
04/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FORNAZIER, R.; RIBEIRO JÚNIOR, V.; ALBINO, L. F. T.; RODRIGUES, D. J.; TAVERNARI, F. de C.; SILVA, D. da; ROSTAGNO, HORACIO S.; SERAFINI, S. |
Afiliação: |
ROBERTO FORNAZIER, UFSC; VALDIR RIBEIRO JÚNIOR, UFS; LUIZ FERNANDO TEIXEIRA ALBINO, UFV; DANIELA J. RODRIGUES, Aleris Animal Nutrition; FERNANDO DE CASTRO TAVERNARI, CNPSA; DIEGO L. DA SILVA, UFV; HORACIO S. ROSTAGNO, UFV; SUÉLEN SERAFINI, UFSC. |
Título: |
A symbiotic improves performance and carcass yield of broilers. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Applied Poultry Research, v. 28, n. 2, p. 383?389, 2019. |
DOI: |
10.3382/japr/pfy082 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: In order to evaluate the effects of a symbiotic on 1?42-d-old broiler chicks, performance and carcass yield (CY), as well as litter concentrations of phosphorus and nitrogen were measured in a trial using 640 male chicks (Cobb 500). Birds were randomly distributed into 4 treatments with 8 replicates (pens) of 20 birds each. The treatments were different levels of the symbiotic (probiotic bacteria, exogenous enzymes, and autolyzed yeast) in the diets: 0.0, 0.5, 1.0, and 1.5 kg/t, and regression analysis using orthogonal polynomial contrasts was performed. As a challenge, it simulated conditions of commercial broilers sheds. The symbiotic provides beneficial effects for the animal?s performance, especially weight gain, which increased 4.3%, in the treatment with 1.5 kg/t inclusion compared with the diet without symbiotic. Inclusion of the symbiotic in the diets provided improvements in CY and breast yield. The data suggested that the tested symbiotic is a good tool for enhancing poultry performance through nutrition |
Thesagro: |
Carcaça; Conversão Alimentar; Frango de Corte; Nutrição Animal. |
Thesaurus NAL: |
Breast muscle; Carcass yield; Feed conversion; Poultry; Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae; Weight gain. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02019naa a2200337 a 4500 001 2113869 005 2019-11-04 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3382/japr/pfy082$2DOI 100 1 $aFORNAZIER, R. 245 $aA symbiotic improves performance and carcass yield of broilers.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAbstract: In order to evaluate the effects of a symbiotic on 1?42-d-old broiler chicks, performance and carcass yield (CY), as well as litter concentrations of phosphorus and nitrogen were measured in a trial using 640 male chicks (Cobb 500). Birds were randomly distributed into 4 treatments with 8 replicates (pens) of 20 birds each. The treatments were different levels of the symbiotic (probiotic bacteria, exogenous enzymes, and autolyzed yeast) in the diets: 0.0, 0.5, 1.0, and 1.5 kg/t, and regression analysis using orthogonal polynomial contrasts was performed. As a challenge, it simulated conditions of commercial broilers sheds. The symbiotic provides beneficial effects for the animal?s performance, especially weight gain, which increased 4.3%, in the treatment with 1.5 kg/t inclusion compared with the diet without symbiotic. Inclusion of the symbiotic in the diets provided improvements in CY and breast yield. The data suggested that the tested symbiotic is a good tool for enhancing poultry performance through nutrition 650 $aBreast muscle 650 $aCarcass yield 650 $aFeed conversion 650 $aPoultry 650 $aSaccharomyces cerevisiae var. cerevisiae 650 $aWeight gain 650 $aCarcaça 650 $aConversão Alimentar 650 $aFrango de Corte 650 $aNutrição Animal 700 1 $aRIBEIRO JÚNIOR, V. 700 1 $aALBINO, L. F. T. 700 1 $aRODRIGUES, D. J. 700 1 $aTAVERNARI, F. de C. 700 1 $aSILVA, D. da 700 1 $aROSTAGNO, HORACIO S. 700 1 $aSERAFINI, S. 773 $tJournal of Applied Poultry Research$gv. 28, n. 2, p. 383?389, 2019.
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Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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