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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  10/11/2015
Data da última atualização:  11/11/2015
Autoria:  RIBEIRO, J. W. F.; OLIVEIRA, A. K. M. de; RODRIGUES, A. P. D'A. C.; RONDON, E. V.
Título:  Germination and morphology of seeds and seedlings of Parkia gigantocarpa Fabaceae: Mimosoideae.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Floresta, Curitiba, v. 45, n. 2, p. 303-314, abr./jun. 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Parkia gigantocarpa is a valuable timber tree, and due to its rapid growth and great survival can be used to enrich forest clearings. The aims of this study was describe main morphological characters of seeds and seedlings, and to evaluate germination and initial growth of the species at six temperatures. The seed shape varies from elliptical, oblong or ovoid with bone consistency surface, smooth, glossy black color and presence of pleurogram. Average dimensions were 21.25 mm (length), 10.43 mm (width), and 6.15 mm (thickness). The embryo type is linear axial, with fleshy cotyledons, convex planes and dominant. The germination is epigeous phanerocotyledonary with fleshy cotyledons, and occurs between the second and fifth days after sowing. The fully developed seedling stage was reached on the fifteenth day after sowing. Temperatures of 30 and 35 C provided higher germination rates in less time and with higher root biomass allocation.
Palavras-Chave:  Amazon; Biometric; Fava atanã; Forest seeds; Germination temperature.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF54497 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  07/03/2012
Data da última atualização:  23/09/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LANDIM, A. V.; SOUSA, D. R. de; GOMES, D. P.; LOIOLA, P. M. G.; COLLAO-SAENZ, E. A.; VASCONCELOS, A. M. de; BATISTA, A. S. M.; ROGERIO, M. C. P.
Afiliação:  MARCOS CLAUDIO PINHEIRO ROGERIO, CNPC.
Título:  Características sensoriales de la carne de corderos Santa Inés alimentados con diferentes niveles de torta de castaña de cajú.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Arquivos Latinoamericanos de Produção Animal, v. 19, supl. 1, p. 750, Oct. 2011. Edición de las Memorias de la 22a. Reunión ALPA, 2011, Montevideo. L48 Poster.
Idioma:  Espanhol
Palavras-Chave:  Raça Santa Inês.
Thesagro:  Alimentação; Alimento para animal; Análise organoléptica; Carne; Castanha de cajú; Cordeiro; Farelo; Ovino.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/55329/1/RAC-Caracteristicas-sensoriales.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC25333 - 1UPCRA - DD
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