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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
17/06/1999 |
Data da última atualização: |
17/06/1999 |
Autoria: |
OLIVEIRA, A. C. B. de; CANTELMO, O. A.; PEZZATO, L. E.; RIBEIRO, M. A. R.; BARROS, M. M. |
Título: |
Coeficiente de digestibilidade aparente da torta de dende e do farelo de coco em pacu (Piractus mesopotamicus). |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Revista UNIMAR, v.19, n.3, p.897-903, 1997. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O experimento foi realizado no Centro de Pesquisa e Treinamento em Aquicultura - CEPTA - Pirassununga/SP, tendo como objetivo avaliar a digestibilidade aparente da torta de dende (Elais guineensis) e do farelo de coco (Cocos nucifera) pelo pacu. Foram empregados tres tanques de digestibilidade (300 litros), com renovacao continua de agua e sistem para coleta das excretas. Em cada tanque, forma colocados 30 pacus com media de 180,00g. e 15,00cm de comprimento. |
Palavras-Chave: |
Coconut bran; Dende cake; Farelo de coco; Torta de dende. |
Thesagro: |
Alimentação; Digestibilidade; Pacu; Peixe. |
Thesaurus Nal: |
digestibility. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
09/01/2018 |
Data da última atualização: |
11/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
AQUINO, S.; MARRACCINI, P.; MARIAC, C.; BETHUNE, K.; ANDRADE, A. C.; DARRACQ, O.; LEPELLEY, M.; KIWUKA, C.; ANTEN, N. |
Afiliação: |
Sinara Aquino, UFLA; Pierre Marraccini, CIRAD, UMR AGAP, Montpellier, Fr; Cédric MARIAC, IRD,UMR DIADE, Montpellier Fr; Kevin BETHUNE, IRD,UMR DIADE. Montpellier, Fr; ALAN CARVALHO ANDRADE, SAPC; Olivier DARRACQ, Nestlé R&D, Tours, France; Maud LEPELLEY, NARO, Kampala, Uganda; Catherine KIWUKA, NARO, Kampala, Uganda; Niels ANTEN, Wageningen Univ. Wageningen, Netherlands. |
Título: |
Targeted capture of Dreb subfamily genes as candidates genes for drought tolerance polymorphism in natural population of Coffea canephora. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: SOLANACEAE 14.; CUCURBITACEAE GENOMICS JOINT CONFERENCE, 3., 2017, Valencia, Spain. Abstracts book... Valencia, Spain, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffea canephora, (Robusta), provides 33% of worldwide coffee production, 80% and 22% of Ugandan and Brazilian coffee production, respectively. Abiotic stress such as temperature variations or drought periods, aggravated by climate changes, are factors that affect this production. This sensitivity threatens both the steady supply of quality coffees and the livelihood of millions of people producing coffee. The natural genetic diversity of C. canephora offer a potential for detecting new genetic variants related to drought adaptation. In particular, modifications occurring in genes related to abiotic stress tolerance make these genes candidate for breeding programs in order to enhance the resilience to climate change. |
Palavras-Chave: |
CcDREB1D gene; Dehydration Responsive Element Binding Protein (DREB); DREB subfamily; Polymorphism (genetics); Robusta coffee. |
Thesagro: |
Coffea Canephora. |
Thesaurus NAL: |
Abiotic stress; Genome. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170694/1/Targeted-capture-of-dreb-subfamily-genes.pdf
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Marc: |
LEADER 01730nam a2200301 a 4500 001 2084732 005 2018-01-11 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAQUINO, S. 245 $aTargeted capture of Dreb subfamily genes as candidates genes for drought tolerance polymorphism in natural population of Coffea canephora.$h[electronic resource] 260 $aIn: SOLANACEAE 14.; CUCURBITACEAE GENOMICS JOINT CONFERENCE, 3., 2017, Valencia, Spain. Abstracts book... Valencia, Spain$c2017 520 $aCoffea canephora, (Robusta), provides 33% of worldwide coffee production, 80% and 22% of Ugandan and Brazilian coffee production, respectively. Abiotic stress such as temperature variations or drought periods, aggravated by climate changes, are factors that affect this production. This sensitivity threatens both the steady supply of quality coffees and the livelihood of millions of people producing coffee. The natural genetic diversity of C. canephora offer a potential for detecting new genetic variants related to drought adaptation. In particular, modifications occurring in genes related to abiotic stress tolerance make these genes candidate for breeding programs in order to enhance the resilience to climate change. 650 $aAbiotic stress 650 $aGenome 650 $aCoffea Canephora 653 $aCcDREB1D gene 653 $aDehydration Responsive Element Binding Protein (DREB) 653 $aDREB subfamily 653 $aPolymorphism (genetics) 653 $aRobusta coffee 700 1 $aMARRACCINI, P. 700 1 $aMARIAC, C. 700 1 $aBETHUNE, K. 700 1 $aANDRADE, A. C. 700 1 $aDARRACQ, O. 700 1 $aLEPELLEY, M. 700 1 $aKIWUKA, C. 700 1 $aANTEN, N.
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Embrapa Café (CNPCa) |
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