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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  04/02/2008
Data da última atualização:  17/03/2008
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, G. O. da; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; SILVA, J. A. G. da; BENIN, G.; VIEIRA, E. A.; BERTAN, I.; HARTWIG, I.; FINATTO, T.
Afiliação:  Giovani Olegario da Silva, CNPH; Fernando Irajá Félix de Carvalho, UFPel; Antonio Costa de Oliveira, UFPel; Jose Antonio Gonzalez da Silva, UNIJUÍ; Giovani Benin, UTFPR; Eduardo Alano Vieira, CPAC; Ivandro Bertan, UFPel; Irineu Hartwig, UFPel; Taciane Finatto, UFSC.
Título:  Parâmetros de avaliação da tolerância ao alumínio tóxico em diferentes cultivares de aveia (Avena sativa L.).
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 12, n. 4, p. 401-404, out./dez. 2006.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Aveia branca.
Thesagro:  Alumínio.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC28374 - 1UPCSP - --CRI7215CRI7215
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  03/04/2017
Data da última atualização:  16/05/2017
Autoria:  FAGNANI, R.; SCHUCK, J.; BOTARO, B. G.; SANTOS, F. C. dos.
Afiliação:  RAFAEL FAGNANI, Universidade Norte do Paraná; JOSIANE SCHUCK, Universidade Norte do Paraná; BRUNO GARCIA BOTARO, Animal & Grassland Research and Innovation Centre; FERNANDO CESAR DOS SANTOS, Universidade Norte do Paraná.
Título:  Extended storage of cold raw milk on yogurt manufacturing.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 2, p. 104-112, fev. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Armazenamento prolongado de leite cru refrigerado sobre a produção de iogurte.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of the extended cold storage of raw milk on the kinetics of fermentation on yogurt production, as well as on the product?s microbiological and physicochemical properties during shelf life. Three treatments were evaluated: yogurts made with raw milk stored for 4, 72, and 168 hours. Kinetics of fermentation was assessed through the lactic acid production rate, growth rate of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus bulgaricus, and time to reach pH 5.0 and 4.5. The physicochemical and microbiological characteristics of raw milk and yogurts were also analyzed during cold storage at 4°C. The microbial quality of raw milk was affected by the storage time of 168 hours, with a decreasing tendency in the mesophiles:psychrotrophs ratio. Extended storage of raw milk beyond 72 hours negatively affects yogurt production, despite the low initial bacterial count, decreasing lactic acid production, S. thermophilus growth rate, pH, and protein content. Therefore, to optimize fermentation and yogurt shelf life, the maximum storage time for raw milk at 4oC should not exceed 72 hours.
Palavras-Chave:  Cinética; Lactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus; Psicrotrófico.
Thesagro:  Fermentação.
Thesaurus NAL:  Fermentation; Kinetics; Psychrotrophic bacteria; Streptococcus thermophilus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158537/1/Extended-storage-of-cold-raw-milk.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE61043 - 1UPEAP - PP630.72081P474
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