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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
04/02/2008 |
Data da última atualização: |
17/03/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, G. O. da; CARVALHO, F. I. F. de; OLIVEIRA, A. C. de; SILVA, J. A. G. da; BENIN, G.; VIEIRA, E. A.; BERTAN, I.; HARTWIG, I.; FINATTO, T. |
Afiliação: |
Giovani Olegario da Silva, CNPH; Fernando Irajá Félix de Carvalho, UFPel; Antonio Costa de Oliveira, UFPel; Jose Antonio Gonzalez da Silva, UNIJUÍ; Giovani Benin, UTFPR; Eduardo Alano Vieira, CPAC; Ivandro Bertan, UFPel; Irineu Hartwig, UFPel; Taciane Finatto, UFSC. |
Título: |
Parâmetros de avaliação da tolerância ao alumínio tóxico em diferentes cultivares de aveia (Avena sativa L.). |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Agrociência, Pelotas, v. 12, n. 4, p. 401-404, out./dez. 2006. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Aveia branca. |
Thesagro: |
Alumínio. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00711naa a2200229 a 4500 001 1559252 005 2008-03-17 008 2006 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSILVA, G. O. da 245 $aParâmetros de avaliação da tolerância ao alumínio tóxico em diferentes cultivares de aveia (Avena sativa L.). 260 $c2006 650 $aAlumínio 653 $aAveia branca 700 1 $aCARVALHO, F. I. F. de 700 1 $aOLIVEIRA, A. C. de 700 1 $aSILVA, J. A. G. da 700 1 $aBENIN, G. 700 1 $aVIEIRA, E. A. 700 1 $aBERTAN, I. 700 1 $aHARTWIG, I. 700 1 $aFINATTO, T. 773 $tRevista Brasileira de Agrociência, Pelotas$gv. 12, n. 4, p. 401-404, out./dez. 2006.
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Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
03/04/2017 |
Data da última atualização: |
16/05/2017 |
Autoria: |
FAGNANI, R.; SCHUCK, J.; BOTARO, B. G.; SANTOS, F. C. dos. |
Afiliação: |
RAFAEL FAGNANI, Universidade Norte do Paraná; JOSIANE SCHUCK, Universidade Norte do Paraná; BRUNO GARCIA BOTARO, Animal & Grassland Research and Innovation Centre; FERNANDO CESAR DOS SANTOS, Universidade Norte do Paraná. |
Título: |
Extended storage of cold raw milk on yogurt manufacturing. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 2, p. 104-112, fev. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Armazenamento prolongado de leite cru refrigerado sobre a produção de iogurte. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effect of the extended cold storage of raw milk on the kinetics of fermentation on yogurt production, as well as on the product?s microbiological and physicochemical properties during shelf life. Three treatments were evaluated: yogurts made with raw milk stored for 4, 72, and 168 hours. Kinetics of fermentation was assessed through the lactic acid production rate, growth rate of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus bulgaricus, and time to reach pH 5.0 and 4.5. The physicochemical and microbiological characteristics of raw milk and yogurts were also analyzed during cold storage at 4°C. The microbial quality of raw milk was affected by the storage time of 168 hours, with a decreasing tendency in the mesophiles:psychrotrophs ratio. Extended storage of raw milk beyond 72 hours negatively affects yogurt production, despite the low initial bacterial count, decreasing lactic acid production, S. thermophilus growth rate, pH, and protein content. Therefore, to optimize fermentation and yogurt shelf life, the maximum storage time for raw milk at 4oC should not exceed 72 hours. |
Palavras-Chave: |
Cinética; Lactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus; Psicrotrófico. |
Thesagro: |
Fermentação. |
Thesaurus NAL: |
Fermentation; Kinetics; Psychrotrophic bacteria; Streptococcus thermophilus. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/158537/1/Extended-storage-of-cold-raw-milk.pdf
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Marc: |
LEADER 01999naa a2200265 a 4500 001 2068043 005 2017-05-16 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFAGNANI, R. 245 $aExtended storage of cold raw milk on yogurt manufacturing. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Armazenamento prolongado de leite cru refrigerado sobre a produção de iogurte. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the effect of the extended cold storage of raw milk on the kinetics of fermentation on yogurt production, as well as on the product?s microbiological and physicochemical properties during shelf life. Three treatments were evaluated: yogurts made with raw milk stored for 4, 72, and 168 hours. Kinetics of fermentation was assessed through the lactic acid production rate, growth rate of Streptococcus thermophilus and Lactobacillus bulgaricus, and time to reach pH 5.0 and 4.5. The physicochemical and microbiological characteristics of raw milk and yogurts were also analyzed during cold storage at 4°C. The microbial quality of raw milk was affected by the storage time of 168 hours, with a decreasing tendency in the mesophiles:psychrotrophs ratio. Extended storage of raw milk beyond 72 hours negatively affects yogurt production, despite the low initial bacterial count, decreasing lactic acid production, S. thermophilus growth rate, pH, and protein content. Therefore, to optimize fermentation and yogurt shelf life, the maximum storage time for raw milk at 4oC should not exceed 72 hours. 650 $aFermentation 650 $aKinetics 650 $aPsychrotrophic bacteria 650 $aStreptococcus thermophilus 650 $aFermentação 653 $aCinética 653 $aLactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus 653 $aPsicrotrófico 700 1 $aSCHUCK, J. 700 1 $aBOTARO, B. G. 700 1 $aSANTOS, F. C. dos 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 2, p. 104-112, fev. 2017.
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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