Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  24/10/2017
Data da última atualização:  06/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALVES, S. A. M.; NUNES, C. C.
Afiliação:  SILVIO ANDRE MEIRELLES ALVES, CNPUV; Claudia Cardoso NUNES, Embrapa Uva e Vinho.
Título:  Seasonal susceptibility of apple trees to Neonectria ditissima wound infections.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  New Zealand Plant Protection, v. 70, p. 73-77, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  European canker, caused by Neonectria ditissima, is an important disease of apple in the temperate climate of southern Brazil. Monthly inoculations of this fungus were carried out on various wound types on cvs ‘Gala’ and ‘Fuji’ over two productive cycles to better understand the seasonal susceptibility of apple trees. Wound types were: bud scars (September), petal scars (October), fruit-thinning scars (November), leaf scars (from November to May), fruit-picking wound scars for ‘Gala’ (February) and ‘Fuji’ (March), and pruning wounds (June to August). One hundred plants of each cultivar were used and inoculation sites were monitored periodically for symptom expression. At each assessment, visible lesions were counted and pruned, and wounds were painted. Differences in wound susceptibility occurred throughout the year. Most lesions resulted from inoculations of pruning wounds. Inoculations performed in spring on bud and petal scars resulted in lower disease expression than inoculations later in the season. Keywords European canker, Malus domestica, Nectria galligena, Neonectria ditissima, apple, wound.
Palavras-Chave:  Apple; European canker; Nectria galligena; Wound.
Thesagro:  Cancro; Malus doméstica.
Thesaurus Nal:  Neonectria ditissima.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/165472/1/ApplePathology-SilvioMeireles-n70-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17438 - 1UPCAP - DD17.02156
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  20/10/1998
Data da última atualização:  20/10/1998
Autoria:  ANTONIASSI, R.; ARRIEL, N. H. C.; PEREIRA, D. A.; SZPIZ, R. R.; JABLONKA, F. F. H.; FIRMINO, P. T.; VIEIRA, D. J.
Título:  Avaliacao da composicao quimica de cultivares de gergelim desenvolvidas pela EMBRAPA.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  In: SIMPOSIO LATINO AMERICANO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 2., 1997, Campinas. Resumos... Campinas: UNICAMP-FEA, 1997. p. 64.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Propriedades quimicas.
Thesagro:  Gergelim.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA913 - 1UPCPL - --0031/971998.00078
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional