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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
26/10/2006 |
Data da última atualização: |
26/10/2006 |
Autoria: |
NOZAKI, D. N.; KRUSE-SAKATE, R.; HASEGAWA, J. M.; CEZAR, M. A.; DZIUBA, P. H.; PAVAN, M. A. |
Título: |
First report of tomato severe rugose vírus infecting pepper plants in Brazil. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 31, n. 3, p. 321, maio/jun. 2006. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Brasil; Ocorrência; ToSRV. |
Thesagro: |
Capsicum Annuum; Doença; Pimentão; Vírus. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00693naa a2200253 a 4500 001 1779645 005 2006-10-26 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNOZAKI, D. N. 245 $aFirst report of tomato severe rugose vírus infecting pepper plants in Brazil. 260 $c2006 650 $aCapsicum Annuum 650 $aDoença 650 $aPimentão 650 $aVírus 653 $aBrasil 653 $aOcorrência 653 $aToSRV 700 1 $aKRUSE-SAKATE, R. 700 1 $aHASEGAWA, J. M. 700 1 $aCEZAR, M. A. 700 1 $aDZIUBA, P. H. 700 1 $aPAVAN, M. A. 773 $tFitopatologia Brasileira, Brasília, DF$gv. 31, n. 3, p. 321, maio/jun. 2006.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
06/04/2018 |
Data da última atualização: |
11/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MORAES, L. F. D. de; AMEIDA, J. C. de C.; NEPOMUCENO, D. de D.; MORENZ, M. J. F.; MELO, B. M. G. de; FREITAS, R. S. X. de. |
Afiliação: |
LUIZ FERNANDO DUARTE DE MORAES, CNPAB. |
Título: |
Milled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF v. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the use of soybean (Glycine max), pigeon pea (Cajanus cajan), and jack bean (Canavalia ensiformis) as urease sources for elephant grass (Pennisetum purpureum) hay ammoniated with urea. The experimental design was completely randomized in a double factorial arrangement with one additional treatment: 4 urease source levels x 3 urease sources + 1 control. Chemicalbromatological analyses and carbohydrate fractionation were performed in the hay, and cumulative gas production in vitro was determined. There were interactions between urease level and source for neutral detergent fiber and acid detergent fiber, in which 1 and 2% jack bean lowered acid detergent fiber values, and 2% jack bean and 3% soybean reduced lignin content. The addition of milled legume grains reduces fiber components and increases non protein nitrogen content in elephant grass hay ammoniated with urea. Adding 4% milled soybean increases gas production in the soluble fraction. |
Palavras-Chave: |
Cenchrus purpureus; Roughage. |
Thesagro: |
Cajanus Cajan; Canavalia Ensiformis; Nitrogênio não proteico; Pennisetum purpureum; Volumosos. |
Thesaurus NAL: |
nonprotein nitrogen. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01998naa a2200289 a 4500 001 2090353 005 2021-01-11 008 2017 bl --- 0-- u #d 100 1 $aMORAES, L. F. D. de 245 $aMilled legume grain as urease source for the ammonization of elephant grass hay.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Grãos de leguminosas moídas como fonte de urease para amonização do feno de capim-elefante. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the use of soybean (Glycine max), pigeon pea (Cajanus cajan), and jack bean (Canavalia ensiformis) as urease sources for elephant grass (Pennisetum purpureum) hay ammoniated with urea. The experimental design was completely randomized in a double factorial arrangement with one additional treatment: 4 urease source levels x 3 urease sources + 1 control. Chemicalbromatological analyses and carbohydrate fractionation were performed in the hay, and cumulative gas production in vitro was determined. There were interactions between urease level and source for neutral detergent fiber and acid detergent fiber, in which 1 and 2% jack bean lowered acid detergent fiber values, and 2% jack bean and 3% soybean reduced lignin content. The addition of milled legume grains reduces fiber components and increases non protein nitrogen content in elephant grass hay ammoniated with urea. Adding 4% milled soybean increases gas production in the soluble fraction. 650 $anonprotein nitrogen 650 $aCajanus Cajan 650 $aCanavalia Ensiformis 650 $aNitrogênio não proteico 650 $aPennisetum purpureum 650 $aVolumosos 653 $aCenchrus purpureus 653 $aRoughage 700 1 $aAMEIDA, J. C. de C. 700 1 $aNEPOMUCENO, D. de D. 700 1 $aMORENZ, M. J. F. 700 1 $aMELO, B. M. G. de 700 1 $aFREITAS, R. S. X. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 12, p. 1268-1275, dez. 2017.
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