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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  07/06/2005
Data da última atualização:  23/04/2019
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  SANTOS, F. G. dos; RODRIGUES, J. A. S.; NOCE, M. A.; SCHAFFERT, R. E.; SILVA, E.
Afiliação:  Embrapa Milho e Sorgo.; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; MARCO AURELIO NOCE, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS.
Título:  Sorgo híbrido granífero BRS 307.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2004.
Série:  (Embrapa Milho e Sorgo. Comunicado técnico, 110).
Idioma:  Português
Thesagro:  Sorghum bicolor; Sorgo; Variedade.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPMS/17624/1/Com_110.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS17624 - 1UMTFL - PPFOL.2556FOL.2556
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  15/02/2019
Data da última atualização:  15/02/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  BANDEIRA, A. M. P.; MATOS, J. E.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; PURDY, P. H.; AZEVEDO, H. C.
Afiliação:  ANDERSON MARQUES PINTO BANDEIRA, UFS; JOSE EDUARDO MATOS, UFS; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; PHILLIP H. PURDY, ARS; HYMERSON COSTA AZEVEDO, CPATC.
Título:  The effects of gelatin supplementation prior to cooling on ram semen quality and fertility.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 15, n. 1, p. 23-28, Jan./Mar. 2018.
DOI:  10.21451/1984-3143-AR2017-0021
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The physical and chemical characteristics of gelatin have been used to justify its inclusion in extenders to preserve the sperm quality and improve results of cervical artificial insemination with cooled semen. The objective of this study was to evaluate the effects of gelatin supplementation in cooling extender on the quality and fertility of ram semen stored at 5°C. Semen samples (n = 24) of Santa Inês rams (n = 6) were diluted in Glycine-Yolk-Milk extender without (control) or with 1.5% of gelatin. The samples were loaded into 0.25 mL straws, cooled to 5°C and stored vertically for 48 and 72 hours. Sample quality was evaluated using straw homogeneity tests based on pH, osmolality and the proportion of spermatozoa (PS) in both upper and lower segments of straws (US and LS), analyses of sperm motility, plasma and acrosomal membrane integrity, and by fertility after artificial insemination. Differences between the US and LS of straws were found for pH and PS (%). They were significant only in the control group at both times: pH ? 5.96 vs. 5.71 at 48 h and 6.13 vs. 5.89 at 72 h; PS ? 21.66 vs. 78.34 at 48 h and 20.87 vs. 79.13 at 72 h. Storage in gelatin had very little, to no effect on the sperm kinetics or on the sperm membrane integrity evaluations. The addition of gelatin to the extender did not affect the pregnancy rate which ranged from 4.4 to 26.1%. We conclude that gelatin is effective in maintaining the physical and chemical homogeneity of the semen samples. Further ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Fertilidade Animal; Sêmen.
Thesaurus NAL:  Animal fertility.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/192876/1/The-effects-of-gelatin-supplementation-p23-28-AR-2017-0021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATC25415 - 1UPCAP - DD
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