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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  01/12/1992
Data da última atualização:  26/10/2004
Autoria:  BETHLENFALVAY, G. J.; NEWTON, W. E.
Título:  Mycorrhizae in soybean development, nutrition and stress physiology.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCIA MUNDIAL DE INVESTIGACION EN SOJA, 4., 1989. Buenos Aires. Actas... Buenos Aires: AASOJA, 1989.
Volume:  t.1
Páginas:  p.457-463.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Mycorrhiza formation has fundamental effects on the development, nutrition and physiology of the soybean plant. The most obvious, and best-know, of these is the improvement in phosphorus nutrition. Other effects are changes in the relative development of roots, shoots, leaves and nodules, in the allocation of nutrients to plant organs and to the bacterial and fungal endophytes, in the physiology of symbiotic functions such as photosynthesis and nitrogen fixation, and in the host's response to environmental and biological stress. In general, the mycorrhizal symbiosis is mutualistic, benefiting both host and endophyte.
Palavras-Chave:  EUA; Fungus; Root; Soybean; USA; VAM; Vesicular-arbuscular mycorrhizal.
Thesagro:  Fisiologia; Fungo; Glycine Max; Micorriza; Raiz; Soja; Solo.
Thesaurus Nal:  mycorrhizae; physiology; soil fungi.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
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