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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  09/08/2016
Data da última atualização:  09/08/2016
Autoria:  LANDSBERG, J. J.; BEADLE, C. L.; BISCOE, P. V.; BUTLER, D. R.; DAVIDSON, B.; INCOLL, L. D.; JAMES, G. B.; JARVIS, P. G.; MARTIN, P. J.; NEILSON, R. E.; POWELL, D. B. B.; SLACK, E. M.; THORPE, M. R.; TURNER, N. C.; WARRIT, B.; WATTS, W. R.
Título:  Diurnal energy, water and CO2 exchanges in an apple (Malus pumila) orchard.
Ano de publicação:  1975
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Ecology, v. 12, p. 659-684, 1975.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Maçã.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA35063 - 1ADDSP - PPS7939S7939
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  24/03/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MIRANDA, M.; SUN, X.; MARÍN, A.; SANTOS L. C. dos; PLOTTO, A.; BAI, J.; ASSIS, O. B. G. de; FERREIRA, M. D.; BALDWIN, E.
Afiliação:  ODILIO BENEDITO GARRIDO DE ASSIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Nano- and micro-sized carnauba wax emulsions-based coatings incorporated with ginger essential oil and hydroxypropyl methylcellulose on papaya: Preservation of quality and delay of post-harvest fruit decay.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry: X, v. 13, 100249, 2022.
Páginas:  13 p.
ISSN:  2590-1575
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.fochx.2022.100249
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Carnauba wax nano and micro-sized emulsions and hydroxypropyl methylcellulose coatings, alone or combined with ginger essential oils (GEO) were applied on papayas and evaluated under several storage conditions. In a first experiment, storage parameters were: 6 days at 22 ◦C, and 9 days at 13 ◦C followed by 5 days at 22 ◦C. In a second experiment, storage was: 5 days at 22 ◦C, and 10 days at 16 ◦C followed by 3 days at 22 ◦C. Coating effects were dependent on storage conditions. While fruits were in cold storage, there were few changes; however, at 22 ◦C, the differences between coatings became more evident. Nanoemulsions maintained papaya quality during storage by retarding firmness loss, color changes, and reducing respiration rates, resulting in delayed ripening.GEO exhibited some positive effect on fungal disease control. Nanoemulsion-based coatings improved shelf lifeby reducing weight loss, color development, and slowing ripening of papaya fruit
Palavras-Chave:  Edible coatings; Postharvest quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232903/1/P-Nano-and-micro-sized-carnauba-wax-emulsions-based-coatings.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17958 - 1UPCAP - DDPROCI.22/232022/24
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