Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima... Mostrar Todas
Data corrente:  23/02/1999
Data da última atualização:  18/07/2023
Tipo da produção científica:  Circular Técnica
Autoria:  SOARES, J. M.; NASCIMENTO, T.; CHOUDHURY, E. N.; CORDEIRO, G. G.
Afiliação:  JOSE MONTEIRO SOARES, CPATSA; TARCIZIO NASCIMENTO, CPATSA; ELIANE NOGUEIRA CHOUDHURY, CPATSA; GILBERTO GOMES CORDEIRO, CPATSA.
Título:  Monitoramento do manejo de água na cultura da mangueira (Mangifera indica L.) a nível de propriedade.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1998.
Páginas:  21 p.
Série:  (EMBRAPA-CPATSA. Circular técnica, 41).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este estudo teve como objetivo a avaliacao tecnica, em nivel de propriedade, do sistema de irrigacao por aspersao sobcopa utilizado no cultivo da mangueira, na Fazenda FRUITFORT, em Petrolina, PE.
Palavras-Chave:  Brasil; Cultivation; Cultivo; Fruit; Magoes; Mamga; Manage; Management; Mangifera indica L; Mango; Pernambuco; Petrolina; Production; Tropical fruits.
Thesagro:  Água; Aspersão; Cultura Irrigada; Drenagem; Fruta; Fruta Tropical; Irrigação; Irrigação por Aspersão; Manejo; Manejo de Água; Manga; Mangifera Indica; Produção.
Thesaurus Nal:  drainage; irrigation; mangoes; sprinkler irrigation; water; water management.
Categoria do assunto:  --
A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/8248/1/CTE41.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE41985 - 1EMBFL - --12294CPATSA12294
AI-SEDE41985 - 2EMBFL - --12294CPATSA12294a
CPAA2577 - 1ADPFL - --FOL7588FOL7588
CPAC18517 - 1EMBFL - --FOL6367FOL6367
CPAF-AP3598 - 1EMBFL - PP0474404744
CPAF-RO5164 - 1EMBFL - --FOL-5054FOL-5054
CPAF-RR9853 - 1EMBFL - --FRUT-MMM - 020FRMA - 020
CPAMN6859 - 1EMBFL - --FOL 367/991999.00367
CPAMN-UEPP8687 - 1EMBFL - --1999.00111
CPAO20441 - 1EMBFL - PPFOL 9735FOL 9735
CPAP37910 - 1EMBFL - PPFL1999.00120o-36121999.00120
CPATC7280 - 1EMBFL - PPFL4541FL4541
CPATSA8248 - 1UMTFL - PP0581705817
CPATU5917 - 1EMBFL - PP0183701837
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  11/05/2023
Data da última atualização:  23/10/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SANTOS, K. M. O. dos; CHAVES, A. C. S. D.; KOBLITZ, M. C. B.; EGITO, A. S. do; OLIVEIRA, M. D.
Afiliação:  KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; MARIA GABRIELA BELLO KOBLITZ, UNIRIO; ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS, CNPC; MARIA ELIEIDY OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba.
Título:  South American fermented dairy-based products.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: ADEBO, O. A.; CHINMA, C. E.; OBADINA. A; O.; GOMES, A. S.; PANDA, S. K.; GAN, R.-,Y. (ed.). Indigenous fermented Food for tropics. Academic Press, 2023. cap. 13, p. 215-225.
DOI:  https://doi.org/10.1016/B978-0-323-98341-9.00011-6
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fermented dairy products are traditionally manufactured in South America as a cultural heritage of European colonization. Fermentation processes of milk by autochthonous microbial communities, mainly lactic acid bacteria (LAB), selected based on local environment, practices and technological conditions, result in a variety of dairy products with specific sensorial characteristics. However, historically, milk was mostly processed into distinct types of artisanal cheese. The Brazilian artisanal cheeses are widely used all over the country, and an increase in their production has been observed in the last years, which is associated with a growing valorization among consumers and market. This chapter presents an overview of the recent literature about traditional fermented dairy products, with a focus on microbiological, biochemical, nutritional, and technological aspects of the artisanal cheeses produced in Brazil. The main biochemical transformations and metabolites produced by LAB during fermentation of milk are described and the distinctive technological steps that characterize the cheese-making process of the relevant production regions. Among the metabolites produced by LAB, bioactive peptides with antibacterial, antihypertensive, and antioxidant properties are highlighted, as well as their potential impact on the safety and health-promoting aspects of ripened cheese. Finally, recent advances in the characterization of the core microbiota of artisanal cheeses are presented... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bacteria milk; Cheese artisanal; Queijo artesanal.
Thesagro:  Ácido Lático; Bactéria; Leite; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Lactic acid.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC40635 - 1UPCPL - DD
CTAA15486 - 1UPCPL - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional