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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/05/2018 |
Data da última atualização: |
06/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, M. S.; NASCIMENTO, C. C. H. C.; OLIVEIRA, J. F. F.; NASCIMENTO, S. F.; VASCONCELOS, S. D. D. de; NOGUEIRA, R. I.; STEPHENS, P. R. S.; DIRÉ, G. F.; BARRETO, A. S. |
Afiliação: |
M. S. Silva; C. C. H. C Nascimento; J. F. F. Oliveira; Nascimento S. F.; S. D. D. de Vasconcelos; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; Stephens P. R. S.; G. F. Diré; A. S Barreto. |
Título: |
Evaluation of the preliminary phytochemical profile and antioxidant activity of an aqueous extract processed from Myrciaracemosa leaves. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Merit Research Journal of Medicine and Medical Sciences , v. 6 , n. 2, p. 61-67, Feb. 2018. |
ISSN: |
2354-323X |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work describes the preliminary phytochemical profile of the aqueous extract of Myrciaracemosa leaves, the evaluation of the antioxidant activity through the determination of the total phenolic content by the conventional method of Folin-Ciocalteu and evaluation of the antioxidant activity, measured through the ABTS. The results suggest that the aqueous extract of Myrciaracemosa presents in its composition phenolic compounds (tannins and flavonoids), antioxidant action around the average concentration 33668.82 mg/100g, standard deviation equal to 398.0 and coefficient of variance equal to 1.2% and the total phenolic compounds concentration in the extracts was 205.98 mg / 100g, standard deviation 24.89 and coefficient of variance 0.01%. From the evaluation of the obtained results it can be suggested that the studied plant extract presents redoxi property in relation to the contents of saponins, phenols, tannins anddenoted favonoids. |
Palavras-Chave: |
Myrciaracemosa. |
Thesagro: |
Antioxidante. |
Thesaurus Nal: |
Antioxidant activity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01821naa a2200265 a 4500 001 2091986 005 2019-02-06 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2354-323X 100 1 $aSILVA, M. S. 245 $aEvaluation of the preliminary phytochemical profile and antioxidant activity of an aqueous extract processed from Myrciaracemosa leaves.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis work describes the preliminary phytochemical profile of the aqueous extract of Myrciaracemosa leaves, the evaluation of the antioxidant activity through the determination of the total phenolic content by the conventional method of Folin-Ciocalteu and evaluation of the antioxidant activity, measured through the ABTS. The results suggest that the aqueous extract of Myrciaracemosa presents in its composition phenolic compounds (tannins and flavonoids), antioxidant action around the average concentration 33668.82 mg/100g, standard deviation equal to 398.0 and coefficient of variance equal to 1.2% and the total phenolic compounds concentration in the extracts was 205.98 mg / 100g, standard deviation 24.89 and coefficient of variance 0.01%. From the evaluation of the obtained results it can be suggested that the studied plant extract presents redoxi property in relation to the contents of saponins, phenols, tannins anddenoted favonoids. 650 $aAntioxidant activity 650 $aAntioxidante 653 $aMyrciaracemosa 700 1 $aNASCIMENTO, C. C. H. C. 700 1 $aOLIVEIRA, J. F. F. 700 1 $aNASCIMENTO, S. F. 700 1 $aVASCONCELOS, S. D. D. de 700 1 $aNOGUEIRA, R. I. 700 1 $aSTEPHENS, P. R. S. 700 1 $aDIRÉ, G. F. 700 1 $aBARRETO, A. S. 773 $tMerit Research Journal of Medicine and Medical Sciences$gv. 6 , n. 2, p. 61-67, Feb. 2018.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
09/11/2012 |
Data da última atualização: |
01/03/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
ARAUJO, J. P. P. de. |
Afiliação: |
JOAO PRATAGIL PEREIRA DE ARAUJO, CNPAT. |
Título: |
Agricultura na Rio+20. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Fortaleza: Jornal Agrovalor (Coluna Agrotecnologia online), julho/2012. |
Páginas: |
1 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Agrotecnologia. |
Thesagro: |
Agricultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/69804/1/ADM12009.pdf
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Marc: |
LEADER 00371nam a2200133 a 4500 001 1939321 005 2013-03-01 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARAUJO, J. P. P. de 245 $aAgricultura na Rio+20. 260 $aFortaleza: Jornal Agrovalor (Coluna Agrotecnologia online), julho/2012.$c2012 300 $a1 p. 650 $aAgricultura 653 $aAgrotecnologia
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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