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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  24/10/2006
Data da última atualização:  13/03/2013
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  STEPHAN, M. P.; NASCIMENTO, M. da G. F. do.
Afiliação:  MARILIA PENTEADO STEPHAN, CTAA.
Título:  Obtenção de padrão de identidade de peito de galinha através de eletroforese SDS-PAGE.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2005.
Páginas:  3 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 84).
ISSN:  0103-5231
Idioma:  Português
Conteúdo:  Eletroforese de proteínas; Preparação da amostra de extrato protéico de peito de galinha.
Palavras-Chave:  Peito de galinha; Proteínas.
Thesagro:  Eletroforese.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CTAA-2009-09/8951/1/ct84-2005.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA8951 - 1UMTFL - --CTE 00842006.00181
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  22/08/2005
Data da última atualização:  13/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, M. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. A.
Afiliação:  MIRIAN C. SANTOS, Universidade Federal de São Carlos; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; JOAQUIM A. NÓBREGA, Universidade Federal de São Carlos.
Título:  Clay and refractory materials slurries in ductively coupled plasma optical emission spectrometry: effects of mechano chemical on emission intensities of analytes.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  Journal of Brazilian Chemical Society, v. 16, n. 3a, p. 372-380, june 2005.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S0103-50532005000300010
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The developed work investigated the application of mechanochemical synthesis for promoting reactions in the samples and for synthesizing new compounds for increment of emission intensities of analytes in clays and refractory materials slurries in inductively coupled plasma optical emission spectrometry with axial viewing. The hypothesis is that it is possible to generate more volatile compounds during the grinding step and these new compounds will increase the intensities of emission signals for slurries introduced in the plasma. The action of two chemical modifiers, LiBO2 and Na2CO3, added during the grinding step was evaluated. The clays and refractory materials mixed with the chemical modifier were ground for 2 h using a high impact ball mill with a tungsten carbide grinding container and balls. Slurries were prepared by dispersing the modified clays and refractory materials in 10% v v-1 HNO3 solution and by shaking them in an ultrasonic bath to ensure good dispersion. The compounds produced during the grinding step were characterised by X-ray diffraction and thermogravimetric analysis. Both techniques indicated the formation of new compounds in clays and refractory materials by mechanochemical synthesis. Chemical modification effects were evaluated by changes of the emission intensities of Al, Ca, Fe, K, Mg, P, Si, and Ti. Both modifiers caused increments of sensitivities for all analytes in up to 665% (Na2CO3) and 583% (LiBO2) compared to the emission signals for analyt... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  ICP; Mechanochemical synthesis; OES; Refractory material; Slurry.
Thesaurus NAL:  clay.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110387/1/a10v16n3a.pdf
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Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE15830 - 1UPCAP - DDPROCI-2005.00121SAN2005.00121
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