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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
29/06/1992 |
Data da última atualização: |
22/11/2004 |
Autoria: |
NASCIMENTO, H. T. S. do. |
Título: |
Fatores morfofisiológicos de rebrota do Capim-gordura (Melinis Minutiflora Beauv.) |
Ano de publicação: |
1977 |
Fonte/Imprenta: |
Viçosa: UFV, 1977 |
Páginas: |
47 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Tese Mestrado |
Palavras-Chave: |
Fatores morfologicos; Forragem-Pastagem-Fisiologia-Morfologia-Capim-gordura; Plantas forrageiras. |
Thesagro: |
Capim Gordura; Rebrota. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00546nam a2200181 a 4500 001 1705406 005 2004-11-22 008 1977 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aNASCIMENTO, H. T. S. do 245 $aFatores morfofisiológicos de rebrota do Capim-gordura (Melinis Minutiflora Beauv.) 260 $aViçosa: UFV$c1977 300 $a47 p. 500 $aTese Mestrado 650 $aCapim Gordura 650 $aRebrota 653 $aFatores morfologicos 653 $aForragem-Pastagem-Fisiologia-Morfologia-Capim-gordura 653 $aPlantas forrageiras
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Biblioteca |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia. |
Data corrente: |
08/12/2020 |
Data da última atualização: |
08/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
NUNES, A. A.; BUCCINI, D. F.; JAQUES, J. A. dos S.; PORTUGAL, L. C.; GUIMARÃES, R. C. A. da; FAVARO, S. P.; CALDAS, R. de A.; CARVALHO, C. M. E. |
Afiliação: |
Ângela Alves Nunes, Universidade Católica Dom Bosco; Danieli Fernanda Buccini, Universidade Catálica Dom Bosco; Jeandre Augusto dos Santos Jaques, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; Luciane Candeloro Portugal, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; Rita Cássia Avellane da Guimarães, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; Ruy de Araújo Caldas, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; Cristiano Marcelo Espinola Carvalho, Universidade Católica Dom Bosco. |
Título: |
Effect of dietary Acrocomia aculeata kernel oil rich in medium chain fatty acids on type 2 diabetic rats. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Functional Foods, 104295, available online 25 November 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jff.2020.104295 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
On-line first. |
Conteúdo: |
This study evaluated the effects of dietaries formulated with kernel oil of Acrocomia aculeata (AKO), rich in medium chain fatty acids (MCFA), as partial substitute of carbohydrate calories upon blood glucose, lipid profile, insulin secretion and insulin sensitivity in diabetic rats. Overall, the dietary with any AKO dose reduced hyperglycemia, ameliorated insulin secretion, lowered insulin resistance by model HOMA-IR and HOMA-Beta and augmented pancreatic beta cells functionality, restored the number of pancreatic Beta-cell in the diabetic rats and increased it in the non-diabetic rats. In addition, AKO fed rats showed reducing triglycerides, lower density lipoprotein-cholesterol and increasing high density lipoprotein-cholesterol levels, and improved hepatic function markers. Those findings suggest AKO was effective to ameliorate the health of diabetic rats. |
Palavras-Chave: |
Ácido láurico; Diabetes tipo 2; Hiperglicemia; Nutracêuticos; Resistência à insulina. |
Thesagro: |
Ácido Lático; Colesterol; Diabete; Insulina; Macaúba. |
Thesaurus NAL: |
Cholesterol; Diabetes mellitus; Hyperglycemia; Insulin resistance. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218945/1/Effect-of-dietary-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 02051naa a2200397 a 4500 001 2127820 005 2020-12-08 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jff.2020.104295$2DOI 100 1 $aNUNES, A. A. 245 $aEffect of dietary Acrocomia aculeata kernel oil rich in medium chain fatty acids on type 2 diabetic rats.$h[electronic resource] 260 $c2020 500 $aOn-line first. 520 $aThis study evaluated the effects of dietaries formulated with kernel oil of Acrocomia aculeata (AKO), rich in medium chain fatty acids (MCFA), as partial substitute of carbohydrate calories upon blood glucose, lipid profile, insulin secretion and insulin sensitivity in diabetic rats. Overall, the dietary with any AKO dose reduced hyperglycemia, ameliorated insulin secretion, lowered insulin resistance by model HOMA-IR and HOMA-Beta and augmented pancreatic beta cells functionality, restored the number of pancreatic Beta-cell in the diabetic rats and increased it in the non-diabetic rats. In addition, AKO fed rats showed reducing triglycerides, lower density lipoprotein-cholesterol and increasing high density lipoprotein-cholesterol levels, and improved hepatic function markers. Those findings suggest AKO was effective to ameliorate the health of diabetic rats. 650 $aCholesterol 650 $aDiabetes mellitus 650 $aHyperglycemia 650 $aInsulin resistance 650 $aÁcido Lático 650 $aColesterol 650 $aDiabete 650 $aInsulina 650 $aMacaúba 653 $aÁcido láurico 653 $aDiabetes tipo 2 653 $aHiperglicemia 653 $aNutracêuticos 653 $aResistência à insulina 700 1 $aBUCCINI, D. F. 700 1 $aJAQUES, J. A. dos S. 700 1 $aPORTUGAL, L. C. 700 1 $aGUIMARÃES, R. C. A. da 700 1 $aFAVARO, S. P. 700 1 $aCALDAS, R. de A. 700 1 $aCARVALHO, C. M. E. 773 $tJournal of Functional Foods, 104295, available online 25 November 2020.
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Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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