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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
20/04/2006 |
Data da última atualização: |
17/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NARCISO, M. G.; YAMAGISHI, M. E. B.; QUINALIA, T.; BEZERRA, G. B. P.; NESHICH, G. |
Afiliação: |
MARCELO GONCALVES NARCISO, CNPAF; MICHEL EDUARDO BELEZA YAMAGISHI, CNPTIA; THIAGO QUINALIA; GEORGE B. P. BEZERRA; GORAN NESHICH, CNPTIA. |
Título: |
2D maps of protein interface surfaces. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: X-MEETING; INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE AB3C, 1., 2005, Caxambu. [Proceedings...]. [S.l.]: Associação Brasileira de Bioinformática e Biologia Computacional, 2005. p. 1. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
X-meeting 2005. Presented posters. |
Conteúdo: |
More than 50% of the Protein Data Bank - PDB - files have two or more chains. It is desirable to get a better understanding of how the protein complexes are gathered together. Although, surface complementarity is a key factor in complexes formation, physical-chemical properties also play an important role. Recently, the protein interface surfaces were rendered in 3D, and, over them, all the STING_DB physical-chemical properties could be painted, what greatly facilitated their analyses. In this work we propose an alternative way to visualize the protein interfaces. The 3D protein interface surfaces were modeled as Graphs and using the Shape Preserving algorithm, they were mapped onto the plane. This mapping introduce some inevitable deformation, nevertheless the local shape is preserved which is essential in the process of matching the corresponding regions in both surfaces. This matching task is almost impossible in 3D due the surface complexity in the space. |
Palavras-Chave: |
Bioinformática; Interface de superfícies; Mapa bidimensional. |
Thesagro: |
Mapa; Proteína. |
Thesaurus Nal: |
Bioinformatics. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01787nam a2200241 a 4500 001 1008757 005 2020-01-17 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNARCISO, M. G. 245 $a2D maps of protein interface surfaces.$h[electronic resource] 260 $aIn: X-MEETING; INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE AB3C, 1., 2005, Caxambu. [Proceedings...]. [S.l.]: Associação Brasileira de Bioinformática e Biologia Computacional, 2005. p. 1.$c2005 500 $aX-meeting 2005. Presented posters. 520 $aMore than 50% of the Protein Data Bank - PDB - files have two or more chains. It is desirable to get a better understanding of how the protein complexes are gathered together. Although, surface complementarity is a key factor in complexes formation, physical-chemical properties also play an important role. Recently, the protein interface surfaces were rendered in 3D, and, over them, all the STING_DB physical-chemical properties could be painted, what greatly facilitated their analyses. In this work we propose an alternative way to visualize the protein interfaces. The 3D protein interface surfaces were modeled as Graphs and using the Shape Preserving algorithm, they were mapped onto the plane. This mapping introduce some inevitable deformation, nevertheless the local shape is preserved which is essential in the process of matching the corresponding regions in both surfaces. This matching task is almost impossible in 3D due the surface complexity in the space. 650 $aBioinformatics 650 $aMapa 650 $aProteína 653 $aBioinformática 653 $aInterface de superfícies 653 $aMapa bidimensional 700 1 $aYAMAGISHI, M. E. B. 700 1 $aQUINALIA, T. 700 1 $aBEZERRA, G. B. P. 700 1 $aNESHICH, G.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
12/11/2009 |
Data da última atualização: |
21/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
ANDRADE JÚNIOR, A. S. de; BASTOS, E. A.; SILVA, C. O. da. |
Afiliação: |
Aderson Soares de Andrade Júnior, Embrapa Meio-Norte; Edson Alves Bastos, Embrapa Meio-Norte; Clescy Oliveira da Silva, UFC. |
Título: |
Zoneamento de aptidão climática para a videira européia no Piauí. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Grupo Cultivar. Disponível em: . Acesso em: 02 out. 2009. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O Estado do Piaui não possui ainda tradição no cultivo da videira. Segundo dados do IBGE (2009), no período de 1995-2006, foram efetuados registros de áreas de produção de uva nos municípios de Batalha (4 ha), Ipiranga do Piauí (2 ha), Teresina (3 ha) e Valença do Piauí (2 ha). |
Thesagro: |
Clima; Uva. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00823naa a2200169 a 4500 001 1574611 005 2022-06-21 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANDRADE JÚNIOR, A. S. de 245 $aZoneamento de aptidão climática para a videira européia no Piauí. 260 $c2009 520 $aO Estado do Piaui não possui ainda tradição no cultivo da videira. Segundo dados do IBGE (2009), no período de 1995-2006, foram efetuados registros de áreas de produção de uva nos municípios de Batalha (4 ha), Ipiranga do Piauí (2 ha), Teresina (3 ha) e Valença do Piauí (2 ha). 650 $aClima 650 $aUva 700 1 $aBASTOS, E. A. 700 1 $aSILVA, C. O. da 773 $tGrupo Cultivar. Disponível em: <http://www.grupocultivar.com.br/noticias/noticia.asp?id=34976>. Acesso em: 02 out. 2009.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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