|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
22/04/1996 |
Data da última atualização: |
22/04/1996 |
Autoria: |
NAIR, S. K.; SUBBA RAO, N. S. |
Título: |
Microbiology of the root region of coconut and cacao under mixed cropping. |
Ano de publicação: |
1977 |
Fonte/Imprenta: |
Plant and Soil, v.46, n.3, p.511-519, 1977. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Mixed cropping of cacao in coconut plantations improved the microbial activity in the rhizosphere of coconut which may be attributed to an increase in organic matter content of soil due to periodic sheeding of cacao leaves. When compared to coconut cultivation without cacao, mixed cropping of coconut with cacao appeared to stimulate the population of bacteria and fungi in the rhizosphere of coconut, including the nitrogen fixing and phosphate solubilising bacteria. The ocurrence of indole acetic acid producing Escherichia sp. on the root surface of coconut and the appearance of giberelin (like-substance) producing Aspergillus flavus and A. fumigatus in the rhizosphere were other salient observations made in a pioneering study on the microbiology of the root egion of plantation crops under mixed cropping. |
Palavras-Chave: |
Consorcio; Coqueiro. |
Thesagro: |
Cacau; Cocos Nucifera; Theobroma Cacao. |
Thesaurus Nal: |
intercropping; mixed cropping. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01386naa a2200217 a 4500 001 1353711 005 1996-04-22 008 1977 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNAIR, S. K. 245 $aMicrobiology of the root region of coconut and cacao under mixed cropping. 260 $c1977 520 $aMixed cropping of cacao in coconut plantations improved the microbial activity in the rhizosphere of coconut which may be attributed to an increase in organic matter content of soil due to periodic sheeding of cacao leaves. When compared to coconut cultivation without cacao, mixed cropping of coconut with cacao appeared to stimulate the population of bacteria and fungi in the rhizosphere of coconut, including the nitrogen fixing and phosphate solubilising bacteria. The ocurrence of indole acetic acid producing Escherichia sp. on the root surface of coconut and the appearance of giberelin (like-substance) producing Aspergillus flavus and A. fumigatus in the rhizosphere were other salient observations made in a pioneering study on the microbiology of the root egion of plantation crops under mixed cropping. 650 $aintercropping 650 $amixed cropping 650 $aCacau 650 $aCocos Nucifera 650 $aTheobroma Cacao 653 $aConsorcio 653 $aCoqueiro 700 1 $aSUBBA RAO, N. S. 773 $tPlant and Soil$gv.46, n.3, p.511-519, 1977.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/12/2013 |
Data da última atualização: |
03/12/2013 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, M. P.; GOMES, F. S.; CABRAL, L. M. C.; FREIRE JUNIOR, M. |
Afiliação: |
M. P. SILVA, UFRRJ; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; MURILLO FREIRE JUNIOR, CTAA. |
Título: |
Conservation of blackberry pulp by gamma radiation. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL NONTHERMAL FOOD PROCESSING WORKSHOP, 2013, Florianópolis. Research and innovation towards competitiveness: workshop. Florianópolis: FIESC/SENAI, 2013. p. 80. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Antocianinas; Rubus spp. L. |
Thesagro: |
Amora Preta; Vida de Prateleira. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00651naa a2200193 a 4500 001 1972749 005 2013-12-03 008 2013 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSILVA, M. P. 245 $aConservation of blackberry pulp by gamma radiation. 260 $c2013 650 $aAmora Preta 650 $aVida de Prateleira 653 $aAntocianinas 653 $aRubus spp. L 700 1 $aGOMES, F. S. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aFREIRE JUNIOR, M. 773 $tIn: INTERNATIONAL NONTHERMAL FOOD PROCESSING WORKSHOP, 2013, Florianópolis. Research and innovation towards competitiveness: workshop. Florianópolis: FIESC/SENAI, 2013. p. 80.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|