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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  07/04/2005
Data da última atualização:  07/04/2005
Autoria:  McEWAN, J. C.; MORRIS, C. A.; FENNESSY, P. F.; GREER, G. J.; BAIN, W. E.; HICKEY, S. M.
Título:  Selection for high or low backfat depth in coopworth sheep: breeding-ewe traits.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Animal Science, v. 73, pt 2, p. 241-252, 2001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A breeding experiment in Coopworth sheep where selection was applied to backfat depth was evaluated after 14 years (1981-94). There were three self-replacing lines, two selected for increased or decreased subcutaneous fat depth, and an unselected control (average size = 51 ewes per line per year). Reproductive traits, ewe body weight and ewe fleece weight were monitored in each line as potential correlated responses. In the last 4 years studied, the fat (F), control (C) and lean (L) lines differed significantly in the proportion of ewes lambing (0-87, 0-93, 0-94 respectively), litter size at birth (1-64, 1-83 and 1-89), and lamb survival up to weaning, unadjusted for birth rank and sex (0-88,0-81 and 0-74). The overall reproductive trait, lambs weaned per ewe joined (1-22,1-33 and 1-26), did not differ significantly among lines. From pre-mating weights of ewes present in 1993 or 1994, means for mature ewes by line were 60-1, 62-4 and 63-3 kg, respectively (P < 0.01). Means for weight at scanning time (7 months of age) by line, as a proportion of mature weight were.: 0-533, 0-561 and 0-559, respectively (P < 0-05). There were also significant line differences in ewe fleece weights, with the 1993 and 1994 data averaging 3-93, 4-05 and 4-27 kg respectively (P < 0-01). For weight of lamb weaned per ewe weaning at least one lamb, the L line had a 0-09 higher mean proportionally than the F line (P < 0-05), but for a composite trait which was a weighted combination of weight of lam... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Melhoramento genético; Toucinho.
Thesagro:  Carcaça; Ovino; Reprodução Animal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC17626 - 1ADCAP - --v.73,p.241
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  18/10/1994
Data da última atualização:  05/04/2005
Autoria:  YOKOYAMA, M.
Título:  Manejo integrado de pragas da cultura do feijão.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO SOBRE PRAGAS E DOENÇAS DO FEIJOEIRO, 4., 1991, Campinas. Anais. Campinas: Secretaria da Agricultura e Abastecimento, 1991.
Páginas:  p. 51-54.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Manejo Integrado.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus Vulgaris; Praga.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF6645 - 1UPCPL - --635.6529S471a1994.C0279
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