Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  04/10/2000
Data da última atualização:  04/10/2000
Autoria:  EL-SHIATY, M. A.; MULLER, J.; MUHLBAUER, W.
Afiliação:  International Bureau. Kernforschungsanlage Julich GmbH. P.O. Box 1913.D-5170 Julich.
Título:  Reduction of losses in substance and quality by solar drying.
Ano de publicação:  0
Fonte/Imprenta:  Julich: International Bureau, s.d.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In Egypt natural sun drying is one of the most common ways to conserve agricultural products Cereals, legumes, fruits, vegetables and spices are spread on the ground to be dried by sun and wind. During drying these products are neither protected against dust and rain nor against rodents, birds and insects. Poor quality due to contamination with partly pathogen microorganisms and high losses caused by uneven or incomplete dehydration are the characteristics of natural sun drying. To meet the food requirement of the growing population and moreover to provide high quality products for export is necessary to develop suitable methods of drying. An economical use of oil or gas heated dryers as common in industrial countries is restricted to co-operatives or largeplantations because of the high initial costs and the need for expensive fossile energy.
Palavras-Chave:  Controle; Produto fresco; Secagem solar.
Thesagro:  Clima; Produto; Qualidade; Tecnologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF15366 - 1ADCSP - --S1511S1511
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  02/01/2019
Data da última atualização:  27/04/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, C. G. M.; RESENDE, A. V. de; MARTÍNEZ GUTIÉRREZ, A.; MOREIRA, S. G.; BORGHI, E.; ALMEIDA, G. O.
Afiliação:  Carine Gregório Machado Silva, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Agricultura; ALVARO VILELA DE RESENDE, CNPMS; Aarón Martínez Gutiérrez, Universidade Federal de São João del-Rei/Campus Sete Lagoas; Silvino Guimarães Moreira, Universidade Federal de Lavras - UFLA/Departamento de Agricultura; EMERSON BORGHI, CNPMS; Gabriela Oliveira Almeida, Universidade Federal de São João del-Rei/Campus Sete Lagoas.
Título:  Macronutrient uptake and export in transgenic corn under two levels of fertilization.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 12, p. 1363-1372, dez. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Absorção e exportação de macronutrientes em milho transgênico sob dois níveis de fertilização.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate macronutrient uptake and export by transgenic corn hybrids under medium and high fertilization levels. For each fertilization level, a randomized complete block design was carried out in the summer crop season, under no-tillage and supplementary irrigation, with four cultivars and four replicates. Plants were sampled throughout the entire cycle and separated into leaves, stalk, husk, cob, and grains for the determination of dry matter mass and accumulation of macronutrients in the different growth stages. Under the high fertilization level, a greater dry matter mass and nutrient uptake were observed, but grain yield was similar to that under the medium fertilization level. The uptake of N, P, Ca, Mg, and S occurs until later in the cycle of the transgenic cultivars, which also showed lower concentrations of P, K, and S in grains, when compared to older hybrids. The differential behavior of the evaluated cultivars under different fertilization levels indicates the need of updating and improving nutritional management and fertilizer recommendations for the corn crop.
Palavras-Chave:  Alta produtividade; Consumo de luxo; Eficiência de uso de fertilizantes; Extração de nutrientes; Fertilizer use efficiency; High productivity; Luxury consumption; Nutrient absorption; Nutritional requirement.
Thesagro:  Exigência Nutricional; Zea Mays.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189611/1/Macronutrient-uptake-and-export.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE63422 - 1UPEAP - DD
CNPMS28640 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional