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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
11/10/2007 |
Data da última atualização: |
17/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MORGANO, M. A.; FARIA, C. G. de; FERRÃO, M. F.; FERREIRA, M. M. C. |
Afiliação: |
Marcelo A. Morgano, ITAL; Cristiano Gomes de Faria, Embrapa Gado de Leite; Marco R. Ferrão, Universidade de Santa Cruz do Sul; Márcia M. C. Ferreira, Unicamp. |
Título: |
Determinação de açúcar total em café cru por espectroscopia no infravermelho próximo e regressão por mínimos quadrados parciais. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Química Nova, São Paulo, v. 30, n. 2, p. 346-350, 2007. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S0100-40422007000200020 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
In this work a fast method for the determination of the total sugar levels in samples of raw coffee was developed using the near infrared spectroscopy technique and multivariate regression. The sugar levels were initially obtained using gravimety as the reference method. Later on, the regression models were built from the near infrared spectra of the coffee samples. The original spectra were pre-treated according to the Kubelka-Munk transformation and multiplicative signal correction. The proposed analytical method made possible the direct determination of the total sugar levels in the samples with an error lower by 8% with respect to the conventional methodology. |
Palavras-Chave: |
Açúcar total; café cru; infravermelho próximo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/596003/1/Determinacao-de-acucar-total-em-cafe-cru-por-espectroscopia-no-infravermelho-proximo.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
17/10/2008 |
Data da última atualização: |
05/05/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
KATIKI, L. M.; CHAGAS, A. C. de S.; AMARANTE, A. F. T. do; CARVALHO, C. O.; GEORGETTI, C. |
Afiliação: |
Luciana Morita Katiki, APTA-IZ; ANA CAROLINA DE SOUZA CHAGAS, CPPSE; Alessandro Francisco Talamini do Amarante, FMVZ-UNESP-Botucatu; Camila Olivio Carvalho, UFSCar; Cynthia Georgetti, Graduação UNICEP. |
Título: |
Atividade ovicida in vitro dos óleos essenciais de mentha peperita, Cymbopogon scoenathus, Cymbopogon martini e Rosmarinus officinalis sobre ovos de trichostrongilídeos de ovinos. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 15.; SEMINÁRIO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA DOS PAÍSES DO MERCUSUL, 2., 2008, Curitiba. Anais... Curitiba: CBPV, 2008. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Atividade ovicida; Cymbopogon scoenathus; Óleos; Ovinos; trichostrongilídeos. |
Thesagro: |
Mentha Piperita; Rosmarinus Officinalis. |
Thesaurus NAL: |
Cymbopogon martinii. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/116319/1/17900.pdf
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Marc: |
LEADER 00966nam a2200253 a 4500 001 1048558 005 2016-05-05 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aKATIKI, L. M. 245 $aAtividade ovicida in vitro dos óleos essenciais de mentha peperita, Cymbopogon scoenathus, Cymbopogon martini e Rosmarinus officinalis sobre ovos de trichostrongilídeos de ovinos. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 15.; SEMINÁRIO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA DOS PAÍSES DO MERCUSUL, 2., 2008, Curitiba. Anais... Curitiba: CBPV$c2008 300 $c1 CD-ROM 650 $aCymbopogon martinii 650 $aMentha Piperita 650 $aRosmarinus Officinalis 653 $aAtividade ovicida 653 $aCymbopogon scoenathus 653 $aÓleos 653 $aOvinos 653 $atrichostrongilídeos 700 1 $aCHAGAS, A. C. de S. 700 1 $aAMARANTE, A. F. T. do 700 1 $aCARVALHO, C. O. 700 1 $aGEORGETTI, C.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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