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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
21/02/2019 |
Data da última atualização: |
21/02/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SOUSA, A. R. de; MOREIRA, M. E. de C.; TOLEDO, R. C. L.; BENJAMIN, L. dos A.; QUEIROZ, V. A. V.; VELOSO, M. P.; REIS, K. de S.; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
Andressa Rodrigues de Sousa, Universidade Federal de Viçosa; Maria Eliza de Castro Moreiraa, Universidade Federal de Viçosa; Renata Celi Lopes Toledo, Universidade Federal de Viçosa; Laércio dos Anjos Benjamin, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Marcia Paranho Veloso, Universidade Federal de Alfenas; Kassius de Souza Reis, Universidade Federal de Alfenas; Hércia Stampini Duarte Martino, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Extruded sorghum (Sorghum bicolor L.) reduces metabolic risk of hepatic steatosis in obese rats consuming a high fat diet. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 112, p. 48-55, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The study investigated the effect of extruded sorghum flour (ESF) in a high fat diet (HFD) on biometric measurements and hepatic lipogenesis. Male Wistar rats were fed a normal diet (AIN-93M), HFD, HFD plus ESF replacing 50% cellulose and 100% corn starch (HFDS50), or HFD plus ESF replacing 100% cellulose and 100% corn starch (HFDS100) for eight weeks. ESF reduced the body mass index and liver weight of obese rats. Additionally, ESF reduced hepatic lipogenesis by increasing adiponectin 2 receptor gene expression and gene and protein expressions of peroxisome proliferator-activated receptor (PPAR), while reducing the gene expression of sterol regulatory element-binding transcription factor 1. Molecular docking analysis revealed the a?nity of ESF compounds (luteolinidin, apigeninidin, 5-methoxy-luteolinidin, and 7-methoxy-apigeninidin) with the PPAR-?receptor. Histological analysis con?rmed the decreased grade of hepatic steatosis in obese rats. These data indicate the potential of ESF to reduce metabolic risk of hepatic steatosis associated with lipogenesis and obesity. |
Palavras-Chave: |
Adipogenética; Composto bioativo. |
Thesagro: |
Antocianina; Esteatose. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/193186/1/Extruded-sorghum.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
29/04/2010 |
Data da última atualização: |
18/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
VALLOTO, A. A.; COSTA, C. N. |
Afiliação: |
ALTAIR ANTONIO VALLOTO, APCBRH; CLAUDIO NAPOLIS COSTA, CNPGL. |
Título: |
Identificando as melhores vacas. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Balde Branco, São Paulo, v. 44, n. 535, p. 66-68, 2009. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Manejo reprodutivo. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/747965/1/Identificando-as-melhores-vacas.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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