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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  19/03/2020
Data da última atualização:  19/03/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; FAVARO, S. P.; ÍTAVO, C. C. B. F.; PETIT, H. V.; DIAS, A. M.; MORAIS, M. das G.; REIS, F. A.; ROSCOE, R.
Afiliação:  ANDERSON DIAS VIEIRA DE SOUZA, Catholic University Dom Bosco - Campo Grande, MS, Brazil; LUÍS CARLOS VINHAS ÍTAVO, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil; SIMONE PALMA FAVARO, CNPAE; CAMILA CELESTE BRANDÃO FERREIRA ÍTAVO, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil.; HÉLÈNE VERONIQUE PETIT, Agriculture and Agri-Food Canada, Sherbrooke Research and Development Centre - Sherbrooke, QC, Canada; ALEXANDRE MENEZES DIAS, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil; MARIA DA GRAÇA MORAIS, Federal University of Mato Grosso do Sul (UFMS) - Campo Grande, MS, Brazil.; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; RENATO ROSCOE, Mato Grosso do Sul Foundation - Department of Research and Dissemination of Agricultural Technologies - Maracajú, MS, Brazil.
Título:  Thermal decomposition, chemical composition, in vitro digestibility and gas production and in situ degradability of oilseed residues from the biofuel industry.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Animal Science Journal, v. 89, n. 1, p. 79-87, Jan. 2018.
DOI:  10.1111/asj.12889
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Thermal analysis could rapidly and easily predict nutritional value of ruminant feeds. The hypothesis is that crambe meal (CM) has a quality similar to that of soybean meal (SM), and the objective of this study was to determine the nutritional characteristics of CM and compare them to those of SM. CM had greater concentrations of phytic acid (26.3 vs. 16.0 g/kg) and phenol compounds (615 vs. 393 mg gallic acid (GAE)/kg) than SM. In vitro dry matter (DM) digestibility was lower for CM than SM (752 vs. 975 g/kg DM). Cumulative in vitro gas production at 48 h of incubation (14.1 vs. 19.4 mL/100 mg substrate DM), and energy release (4.5 vs. 5.7 kJ/g substrate DM) were lower for CM than SM. CM had a higher concentration of low digestible fiber, hence degradability of DM was lower and the proportion of indigestible fraction was greater for CM than SM. High concentrations of indigestible compounds were likely responsible for lower gas production of CM compared to SM. These results suggest CM quality is lower than that of SM and that thermal analysis is a useful tool to precisely determine the nutritive value of oilseed residues.
Palavras-Chave:  Analysis; Crambe Plant; Degradability; In Vitro Techniques; Ruminant feeding.
Thesaurus Nal:  Biofuels; Calorimetry; Chemistry; Digestibility; Gas production (biological); Gases; Nutritive value; Phenols; Phytic acid; Ruminant nutrition; Soybeans.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39575 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  17/11/2016
Data da última atualização:  07/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ATAÍDE, E. M.; SILVA, J. R. da; BASTOS, D. C.; SANTOS, A. K. E. dos; SILVA, M. de S.
Afiliação:  ELMA MACHADO ATAÍDE, UFRPE; JOSÉ RAFAEL DA SILVA, Empresa Viveiros Flora Brasil Ltda, MG; DEBORA COSTA BASTOS, CPATSA; ABDA KAROLLYNE ESTERPHANNY DOS SANTOS, UFRPE; MARCELO DE SOUZA SILVA, Doutorando em Horticultura, Universidade Estadual Paulista, SP.
Título:  Caracterização física e físico-química de frutos de maracujazeiro amarelo enxertado em espécie silvestre Passiflora setacea D.C.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 24., 2016, São Luis. Fruticultura: fruteiras nativas e sustentabilidade. São Luis: SBF, 2016.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se neste trabalho avaliar a qualidade de 35 frutos de maracujazeiro-amarelo enxertado em Passiflora setacea.
Palavras-Chave:  Caracterização físico-química; Passion fruit.
Thesagro:  Maracujá; Porta enxerto.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/150149/1/Debora.trabalho-13511.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA56070 - 1UPCAA - DD
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