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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
06/11/2003 |
Data da última atualização: |
26/07/2017 |
Autoria: |
DESTRO, D.; BIZETI, H. S.; MAREGA FILHO, M.; MORAIS, L. K. de; TRÓIA, C.; MONTALVÁN, R. |
Título: |
Genetic variability for traits related to cooking time in soybean. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 4, p. 275-280, dec. 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Long cooking time for soybean seeds hinders their regular 'in natura' use as a rich source of protein. The objective of this research was to study the genetic variability of cooking time in soybean and its correlation with seed weight and imbibition percent. Pure food-type soybean lines were assessed having been cultivated in a greenhouse (experiment 1) and pure lines derived from crosses between grain type and food type soybean cultivars cropped in the field (experiment 2). In experiment 1, wide variability was detected in all the traits and the cooking time varied from 26 minutes to 170 minutes. In experiment 2 the range of cooking time was less (63 to 124 minutes). the most pronounced correlations were between imbibition percent and cooking time (-0.41*) for experiment 1 and between seed weight before and after imbibition with cooking time (0.42 and 0.41*) for experiment 2. The results showed substantial genetic variability in soybean cooking time. This can be used to obtain cultivars for human consumption with important decreases in cooking time.
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Palavras-Chave: |
Cozimento; Food-type; Genetic breeding; Genetic variability; Soybean; Variabilidade genética. |
Thesagro: |
Glycine Max; Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50295/1/22431.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/12/2008 |
Data da última atualização: |
26/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CHAVES, V. C.; ANJOS, J. B. dos; SILVA, M. S. L. da; MENDONÇA, C. E. S.; FERREIRA, G. B.; CUNHA, T. J. F. |
Afiliação: |
Vanessa Carine Chaves, IBGE; JOSE BARBOSA DOS ANJOS, CPATSA; Maria Sonia Lopes da Silva, CNPS-UEP Recife; Cláudio Evangelista Santos Mendonça, UFRPE; Gizelia Barbosa Ferreira, UFSCar; TONY JARBAS FERREIRA CUNHA, CPATSA. |
Título: |
Aproveitamento da água das chuvas que caem nas comunidades rurais. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO CEARENSE DE AGROECOLOGIA, 1., 2008, Fortaleza. Agricultura familiar e sustentabilidade. Fortaleza: Fundação Konrad Adenauer Stiftung; Embrapa Agroindústria Tropical; UFC: ACEG, 2008. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O estudo está sendo desenvolvendo em parceria com os agricultores, outras instituições públicas e movimentos sociais, objetivando contribuir com a maior oferta de água de chuva nas comunidades rurais dos agroecossistemas do semi-árido brasileiro. |
Palavras-Chave: |
Água de chuva; Captação; Sustentabilidade. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Barragem Subterrânea. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA-2009-09/39811/1/OPB2083.pdf
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Marc: |
LEADER 01080nam a2200241 a 4500 001 1161041 005 2019-12-26 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCHAVES, V. C. 245 $aAproveitamento da água das chuvas que caem nas comunidades rurais. 260 $aIn: CONGRESSO CEARENSE DE AGROECOLOGIA, 1., 2008, Fortaleza. Agricultura familiar e sustentabilidade. Fortaleza: Fundação Konrad Adenauer Stiftung; Embrapa Agroindústria Tropical; UFC: ACEG$c2008 300 $c1 CD-ROM. 520 $aO estudo está sendo desenvolvendo em parceria com os agricultores, outras instituições públicas e movimentos sociais, objetivando contribuir com a maior oferta de água de chuva nas comunidades rurais dos agroecossistemas do semi-árido brasileiro. 650 $aAgricultura Familiar 650 $aBarragem Subterrânea 653 $aÁgua de chuva 653 $aCaptação 653 $aSustentabilidade 700 1 $aANJOS, J. B. dos 700 1 $aSILVA, M. S. L. da 700 1 $aMENDONÇA, C. E. S. 700 1 $aFERREIRA, G. B. 700 1 $aCUNHA, T. J. F.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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