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61. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MORAES, E. A.; FONSECA, J. F.; BRUSCHI, M. C. M.; BRUSCHI, J. H.; AMORIM, L. S.; SILVA, M. R. Efeito do formol sobre a regressão de abscesso em cabras. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 2.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE AGRONEGÓCIO DA CAPRINOCULTURA LEITEIRA, 1., 2003, João Pessoa. [Resumos]. João Pessoa: EMEPA-PB, 2003. p. 667 Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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62. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCIO, P. A.; NASCIMENTO JUNIOR, D. do; REGAZZI, A. J.; MORAES, E. A. de; LEITE, G. G. Avaliacao de pastagem nativa dos cerrados submetida a queima anual. 1. Composicao botanica da dieta de bovinos. Revista Brasileira de Zootecnia, Vicosa, v.26, n.3, p.429-437, 1997. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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63. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCIO, P. A.; NASCIMENTO JUNIOR, D. do; MORAES, E. A. de; REGAZZI, A. J.; LEITE, G. G. Avaliacao de pastagem nativa dos cerrados submetida a queima anual. 2. Qualidade da dieta de bovinos. Revista Brasileira de Zootecnia, Vicosa, v.26, n.3, p.438-442, 1997. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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66. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | NUNES, J. F.; SIMPLICIO, A. A.; OLIVEIRA, E. R. de; BELLAVER, C.; PORTELLA, J. da S.; MORAES, E. A. de. Comportamento produtivo e reprodutivo de cabras submetidas a duas estações de monta. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 16., 1979, Curitiba. Anais... Curitiba: SBZ, 1979. v. 1. p. 90. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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68. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SILVA, K. F.; BIANCHIN, I.; CATTO, J. B.; SCZESNY-MORAES, E. A.; HONER, M. R.; PAIVA, F. Identificação das espécies de parasitos gastrintestinais de ovinos e avaliação da resistência a anti-helmínticos no Mato Grosso do Sul. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 1., 2005, Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2005. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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70. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, J. E.; MORAES, E. A.; COSTA, R. G. F.; AFONSO, A. S.; MEDEIROS, E. S.; MATTOSO, L. H. C. Nano and submicrometric fibers of poly (lactic acid) obtained by Solution Blow Spinning In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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71. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SCZESNY-MORAES, E. A.; BIANCHIN, I.; SILVA, K. F. da; CATTO, J. B.; HONER, M. R.; PAIVA, F. Resistência anti-helmíntica de nematóides gastrintestinais em ovinos, Mato Grosso do Sul. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 30, n. 3, p. 229-236, mar. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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73. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | QUEIROZ, V. A. V.; MORAES, E. A.; MARTINO, H. S. D.; PAIVA, C. L.; MENEZES, C. B. de. Potencial do sorgo para uso na alimentação humana. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 35, n. 278, p. 7-12, jan./fev. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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74. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, J. E.; MORAES, E. A.; MARCONCINI, J. M.; MATTOSO, L. H. C.; GLENN, G. M.; MEDEIROS, E. S. Properties of poly(lactic acid) and poly(ethylene oxide) solvent polymer mixtures and nanofibers made by solution blow spinning. Journal of Applied Polymer Science, New York, v. 129, n. 6, p. 3672-3681, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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76. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BRANCIO, P. A.; NASCIMENTO JUNIOR, D. do; MORAES, E. A. de; REGAZZI, A. J.; LEITE, G. G. Qualidade da dieta de bovinos em pastagem nativa dos cerrados submetida a queima anual. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 33., 1996, Fortaleza, CE. Anais... Fortaleza: SBZ, 1996. v.2. p.227-229. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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77. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MAFFILI, V. V.; TORRES, C. A. A.; FONSECA, J. F. da; MORAES, E. A.; PONTES, R. A. M. Sincronização de estro em cabras da raça Saanen com esponja intravaginal e CIFR-G. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 57, n. 5, p. 591-598, out. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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78. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MORAES, E. A.; QUEIROZ, V. A. V.; QUEIROZ, L. R.; TARDIN, F. D.; GUEDES, E. de O. Teor de sólidos solúveis totais em minimilho revestido com cobertura comsetível de fécula de mandioca. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DOS ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINOAMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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79. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | COQUEIRO, E. P.; MORAES, E. A.; SANTOS, G.; SILVA, R. J. M. da; LAMSTER, E. C.; FREIRE, A. de B.; NOGUEIRA, F. D.; MURAD, A. M. Arroz: competição de cultivares de arroz com e sem irrigação em Minas Gerais e Goiás. Sete Lagoas: IPEACO, 1973. 12 p. (IPEACO. Pesquisa/Extensão, 22). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Milho e Sorgo. |
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80. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ASCARI, I. J.; ALVES, N. G.; JASMIN, J.; LIMA, R. R.; QUINTAO, C. C. R.; OBERLENDER, G.; MORAES, E. A.; CAMARGO, L. S. de A. Addition of insulin-like growth factor I to the maturation medium of bovine oocytes subjected to heat shock: effects on the production of reactive oxygen species, mitochondrial activity and oocyte competence. Domestic Animal Endocrinology, v. 60, p. 50-60, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 138 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
26/06/2023 |
Data da última atualização: |
26/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
ARAÚJO, C. de A.; MAGALHÃES, A. L. R.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; SANTOS, K. C. dos; MATOS, M. H. T. de; NASCIMENTO, D. B. do; SANTOS, N. S. |
Afiliação: |
CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco, UFAPE, Garanhuns, PE; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FLEMING SENA CAMPOS, Universidade Federal do Maranhão, UFMA, Chapadinha, MA; GLAYCIANE COSTA GOIS, Bolsista FACEPE; KELLY CRISTINA DOS SANTOS, UFRPE; MARIA HELENA TAVARES DE MATOS, UNIVASF; DANIEL BEZERRA DO NASCIMENTO, UFRPE; NEILSON SILVA SANTOS, UNIVASF. |
Título: |
Correlation between mineral profile, physical-chemical characteristics, and proximate composition of meat from Santa Ines ewes under water restriction. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Semina. Ciências Agrárias, v. 44, n. 2, p. 529-548, mar./abr. 2023. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2023v44n2p529 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the correlations between mineral profile, physical and chemical characteristics, and proximate composition of ewe meat receiving different water supply levels (100% - ad libitum group; 80%; 60% and 40% ad libitum group). Thirty-two Santa Ines ewes were assigned to a randomized block design, with 4 treatments, and 8 replications, during the 63-day experimental period. Significant correlations between all minerals (P<0.05) were found in the 60% and 40% water supply levels. A correlation (P<0.05) was observed for minerals P, K, Ca, Mg, S, Cu, and Fe with crude protein at 100% water supply. Negative correlations (P<0.05) between N, P, K, Ca, Mg, S, Cu, Fe, and Zn were detected in the meat of animals supplied with 60% water. Principal component analysis (PCA) of macrominerals explained 82.9% data variance. Zinc had a strong contribution to PC1. Cooking losses had a similar contribution to PC1 and PC2. PC1 and PC2 explained 66.7% data variance in chemical characteristics. The decrease in water supply causes the correlation of nitrogen with the other minerals in meat, in addition to altering the correlation between the physical and chemical profile of the meat. Key words: Calcium. Crude protein. Hardness. Iron. Principal componentes. |
Palavras-Chave: |
Carne de ovelha; Composição centesimal; Principais componentes; Raça Santa Inês; Restrição hídrica. |
Thesagro: |
Cálcio; Ovelha; Proteína Bruta. |
Thesaurus NAL: |
Ewes. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154597/1/Correlation-between-mineral-profile-physical-chemical-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02354naa a2200337 a 4500 001 2154597 005 2023-06-26 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5433/1679-0359.2023v44n2p529$2DOI 100 1 $aARAÚJO, C. de A. 245 $aCorrelation between mineral profile, physical-chemical characteristics, and proximate composition of meat from Santa Ines ewes under water restriction.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to evaluate the correlations between mineral profile, physical and chemical characteristics, and proximate composition of ewe meat receiving different water supply levels (100% - ad libitum group; 80%; 60% and 40% ad libitum group). Thirty-two Santa Ines ewes were assigned to a randomized block design, with 4 treatments, and 8 replications, during the 63-day experimental period. Significant correlations between all minerals (P<0.05) were found in the 60% and 40% water supply levels. A correlation (P<0.05) was observed for minerals P, K, Ca, Mg, S, Cu, and Fe with crude protein at 100% water supply. Negative correlations (P<0.05) between N, P, K, Ca, Mg, S, Cu, Fe, and Zn were detected in the meat of animals supplied with 60% water. Principal component analysis (PCA) of macrominerals explained 82.9% data variance. Zinc had a strong contribution to PC1. Cooking losses had a similar contribution to PC1 and PC2. PC1 and PC2 explained 66.7% data variance in chemical characteristics. The decrease in water supply causes the correlation of nitrogen with the other minerals in meat, in addition to altering the correlation between the physical and chemical profile of the meat. Key words: Calcium. Crude protein. Hardness. Iron. Principal componentes. 650 $aEwes 650 $aCálcio 650 $aOvelha 650 $aProteína Bruta 653 $aCarne de ovelha 653 $aComposição centesimal 653 $aPrincipais componentes 653 $aRaça Santa Inês 653 $aRestrição hídrica 700 1 $aMAGALHÃES, A. L. R. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aCAMPOS, F. S. 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aSANTOS, K. C. dos 700 1 $aMATOS, M. H. T. de 700 1 $aNASCIMENTO, D. B. do 700 1 $aSANTOS, N. S. 773 $tSemina. Ciências Agrárias$gv. 44, n. 2, p. 529-548, mar./abr. 2023.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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