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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/10/1997
Data da última atualização:  24/01/2023
Autoria:  GOMEZ, M. I.; OBILANA, A. B.; MARTIN, D. F.; MADZVAMUSE, M.; MONYO, E. S.
Título:  Manual of laboratory procedures for quality evaluation of sorghum and pearl millet.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Patancheru: ICRISAT, 1997.
Páginas:  116p.
Descrição Física:  il.
Série:  (ICRISAT. Technical Manual, 2)
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This manual is for use by scientists and technicians who screen and evaluate varieties of sorghum and pearl millet for their grain quality. It is based on experience in agronomy and food technology acquired over several years in SADC/ICRISAT's Sorghum and Millet Improvement Program in Zimbabwe, hwre there is a focus on generalized screening methods for broad grain qualities rather than detailed component analysis of a molecular nature. Laboratory procedures, including qualitative and quantitative methods, were compiled from existing sources and modified in several ways for the Program's use. Quality parameters were focused on grain, on primary products such as flour, meal, and malt, and on such secondary products as baked flour, steamed flour, and porridge. The grain and these products were evaluated using physical and chemical methods, and a database was created to serve as an empirical reference document derived from field and laboratory results. The manual's first section, on grain-quality evaluation, describes rapid techniques for routine screening. The qualitative parameters used are: color, pericarp thickness, testa, endosperm texture, and hardness. Quantitative parameters comprise 100-kernel weight, Agtron readings, and moisture, floaters, dehulling loss, milling yield, size fractions, and water absorption expressed as percentages. Eight chemical methods of evaluation are described in the second section, among which only rapid tannin analysis forms part of routine scr... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Manual; Millet; Quality; Sorghum.
Thesagro:  Análise Quantitativa; Análise Química; Milheto; Qualidade; Sorgo.
Thesaurus Nal:  chemical analysis; quantitative analysis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA21611 - 1ADPLV - PP633.17G633m1997.00221
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  20/01/2011
Data da última atualização:  20/01/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, S. N.; KAVAMURA, V. N.; AVILA, L. A.; SILVA, J. L. da; ANDREOTE, F. D.; MELO, I. S. de.
Afiliação:  Suikinai Nobre Santos, ESALQ/USP; Vanessa Nesser Kavamura, ESALQ/USP; Luciana Aparecida Avila, Bolsista - CNPMA; JOAO LUIZ DA SILVA, CNPMA; Fernanado Dini Andreote, ESALQ/USP; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA.
Título:  Antimicrobial and antioxidant activity of an endophytic fungus of Combretum leprosum, an endemic plant from a Brazilian semi-arid region.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON EXTREMOPHILES, 8., 2010, Ponta Delgada. Book of Abstracts... Ponta Delgada, 2010. 1 CD-ROM. P 61.
Páginas:  p. 162
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Caatinga.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA9645 - 1UPCSP - PPRAPAT 20102010.00188
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