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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
09/03/2016 |
Data da última atualização: |
14/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SUDANO, M. J.; PASCHOAL, D. M.; MAZIERO, R. R. D.; RASCADO, T. S.; GUASTALLI, M. D.; CROCOMO, L. F.; MAGALHÃES, L. C. O.; MONTEIRO, B. A.; MARTINS JR. A.; MACHADO, R.; LANDIM-ALVARENGA, F. D. C. |
Afiliação: |
M. J. SUDANO, USP; D. M. PASCHOAL, USP; R. R. D. MAZIERO, USP; T. S. RASCADO, USP; M. D. GUASTALLI, USP; L. F. CROCOMO, USP; L. C. O. MAGALHÃES, USP; B. A. MONTEIRO, USP; A.MARTINS JR., USP; RUI MACHADO, CPPSE; F. D. C. LANDIM-ALVARENGA, USP. |
Título: |
Improving postcryopreservation survival capacity: an embryo-focused approach. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Anim. Reprod., v.10, n.3, p.160-167, Jul./Sept. 2013. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The major challenge for a greater dissemination of in vitro produced (IVP) bovine embryos is to improve embryonic survival after cryopreservation. The involvement of embryonic lipids on this issue is well documented. However, it has been recognized that not only the amount of lipids that affects embryo cryotolerance, but the embryo survival capacity after cryopreservation is a rather multifactorial event. In this review, some strategies to improve embryonic lipid composition and postcryopreservation survival by modifying the embryos themselves to make them more cryopreservable are overviewed. The use of semi-defined and defined serum-free culture media, the addition of some chemicals in the culture media to modify embryo lipid composition, and the modulation of embryo cell membrane fluidity by cholesterol or unsaturated fatty acids added to the culture media and oocyte/embryo donor nutritional management with a diet enriched in polyunsaturated fatty acids, were described as alternatives for the improvement of IVP embryo survival after cryopreservation. |
Palavras-Chave: |
Bovine; Cryosurvival; Cryotolerance; In vitro produced embryos; Lipid. |
Thesagro: |
Bovino. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140886/1/PROCI-2013.00307.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
07/12/2017 |
Data da última atualização: |
14/03/2018 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
PASSOS, A. M. A. dos; QUINTINO, S. M.; RIBEIRO, R. da S.; SANTOS, L. B. dos; MUNIZ, R. P. |
Afiliação: |
ALEXANDRE MARTINS ABDAO DOS PASSOS, CNPMS; Simone Marçal Quintino, Universidade Federal de Rondônia; Rodrigo da Silva Ribeiro, Mestrando em Ciências Ambientais pela Universidade Federal de Rondônia; Luvilan Bráz dos Santos, Faculdades Integradas Aparício Carvalho; Rafael Pereira Muniz, Faculdades Integradas Aparício Carvalho. |
Título: |
Custo de produção estimado para a cultura do milho safrinha em consórcio com braquiária, na região de Porto Velho, Rondônia, safra 2016/17. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2017. |
Páginas: |
7 p. |
Série: |
(Embrapa Milho e Sorgo. Circular Técnica, 232). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Consorciação de cultura; Zea mays. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/172770/1/circ-232.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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