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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  14/05/1993
Data da última atualização:  14/05/1993
Autoria:  HOMMA, Y.; ARIMOTO, Y.; MISATO, T.
Afiliação:  The Institute of Physical and Chemical Research, 2-1, Hirosawa, Wako-shi, Saitama 451, Japan.
Título:  Defense mechanisms of citrus against melanose and stem-end rot
Ano de publicação:  0
Fonte/Imprenta:  Tokyo, Japan: International Society of citricultural, l981
Volume:  v.1
Páginas:  p.370-374
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Citrus melanose and citrus stem-end rot are both caused by the same disease pathogen, Diaporthe citri (Faw.) Wolf. There are three very interesting facts associated with development of citrus melanose and citrus stem-end rot. First, citrus melanose occurs on fruit while they are on the tree. Second, the pathogens which invade the fruit from pedicels and twigs are transmitted to the stem-end where they incubate for a long time, up ot 9 months. Third, the fruits are damaged during the terminal period of storage. Even though the causal pathogen is present, the fruit does not decay. Two inhibitory factors were studied. One was ligth yellowish needle crystals which inhibit the growth of D. citri and obtained from the tissue under the disk. Another inhibitory factor, a phytoalexin-like material was obtainde from melanose. Therefore, the nature of the resistance of fruit peel to rot may be due to these inhibitory materials in citrus tissues.
Palavras-Chave:  Citrinol; Inhibitory factor.
Thesagro:  Diaporthe Citri; Flavonóide.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF13050 - 1ADDPL - --634.3040601I61p1992000203
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1.Imagem marcado/desmarcadoTHORNTON, P. K.; HERRERO, M. Modeling as a tool for evaluating agricultural systems' dynamics and the use of natural resources. In: FALEIRO, F. G.; FARIAS NETO, A. L. de (Ed.). Savanas: desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. cap. 37, p. 1111-1134.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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2.Imagem marcado/desmarcadoVELOSO, R. F.; MACGRECOR, M. J.; DENT, J. B.; THORNTON, P. K. Técnicas de modelagem de sistemas aplicadas em planejamento agrícola dos cerrados. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 12, p. 1877-1887, dez. 1994. Título em inglês: System modelling techniques applied to agricultural planning in the Cerrado Region.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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3.Imagem marcado/desmarcadoVELOSO, R. F.; MACGRECOR, M. J.; DENT, J. B.; THORNTON, P. K. Tecnicas de modelagem de sistemas aplicadas em planejamento agricola dos cerrados. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.29, n.12, p.1877-1887, dez. 1994.
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
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4.Imagem marcado/desmarcadoHERRERO, M.; THORNTON, P. K.; MASON-D'CROZ, D.; PALMER, J.; BENTON, T. G.; BODIRSKY, B. L.; BOGARD, J. R.; HALL, A.; LEE, B.; NYBORG, K.; PRADHAN, P.; BONNETT, G. D.; BRYAN, B. A.; CAMPBELL, B. M.; CHRISTENSEN, S.; CLARK, M.; COOK, M. T.; BOER, I. J. M. de; DOWNS, C.; DIZYEE, K.; FOLBERTH, C.; GODDE, C. M.; GERBER, J. S.; GRUNDY, M.; HAVLIK, P.; JARVIS, A.; KING, R.; LOBOGUERRERO, A. M.; LOPES, M. A.; MCLNTYRE, C. L.; NAYLOR, R.; NAVARRO, J.; OBERSTEINER, M.; PARODI, A.; PEOPLES, M. B.; PIKAAR, I.; POPP, A.; ROCKSTROM, J.; ROBERTSON, M. J.; SMITH, P.; STEHFEST, E.; SWAIN, S. M.; VALIN, H.; VAN WIJK, M.; VAN ZANTEN, H. H. E.; VERMEULEN, S.; VERVOORT, J.; WEST, P. C. Innovation can accelerate the transition towards a sustainable food system. Nature Food, v. 1, p. 266-272, May 2020. Perspective.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 5
Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.
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