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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, S. J. F.; REICHARDT, K.; MIRANDA, S. A. F. Características físicas de sedimentos e solos de dois lagos de varzea na Amazônia Central. Acta Amazonica, Manaus, v. 29, n. 2, p. 277-293, jun. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPASCOALOTO, D.; SILVA, M. L. da; MIRANDA, S. A. F. Tópicos em recursos hídricos: uma abordagem para professores do ensino fundamental e médio na Amazônia. Manaus: Inpa, 2012. 143 p.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, S. J. F.; REICHARDT, K.; MIRANDA, S. A. F.; MURAOKA, T. Estudo de caracterizacao quimica de sedimentos e solos de dois lagos de varzea na Amazonia Central. In: SIMPOSIO NACIONAL DE INSTRUMENTACAO AGROPECUARIA - SIAGRO, 1., 1996, Sao Carlos, SP. Anais... Sao Carlos: EMBRAPA-CNPDIA / Brasilia: EMBRAPA-SPI, 1997. p.210-249

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, S. J. F.; CRESTANA, S.; LUIZÃO, F. J.; MIRANDA, S. A. F. Nutrientes no solo em floresta de terra firme cortada seletivamente na Amazônia Central. Acta Amazonica, Manaus, v.31, n.3, p.381-396, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFERREIRA, S. J. F.; LUIZÃO, F. J.; MIRANDA, S. A. F.; SILVA, M. de S. R. da; VITAL, A. R. T. Nutrientes na solução do solo em floresta de terra firme na amazônia Central submetida à extração seletiva de madeira. Acta Amazonica, Manaus, v. 36, n. 1, p. 59-68, mar. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  25/06/2019
Data da última atualização:  25/06/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANGELO, P. C. da S.; FERREIRA, I. B.; CARVALHO, C. H. S. de; MATIELLO, J. B.; SERA, G. H.
Afiliação:  PAULA CRISTINA DA SILVA ANGELO, CNPCa; Iran Bueno Ferreira, Fundação Procafé Alameda do Café; CARLOS HENRIQUE S DE CARVALHO, CNPCa; José Braz Matiello, Fundação Procafé; Gustavo Hiroshi Sera, Instituto Agronômico do Paraná - IAPAR.
Título:  Arabica coffee fruits phenology assessed through degree days, precipitation, and solar radiation exposure on a daily basis.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  International Journal of Biometeorology, v. 63, n. 7, p. 831-843, 2019
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Knowledge regarding reproductive cycle duration is important in terms of scheduling harvests and estimating coffee cultivars adaptability. Nine Coffea arabica cultivars were evaluated during two successive reproductive cycles. Dates of occurrence of the major blossoms, and the green and ripe fruits, on 64 branches for each cultivar, were registered during each reproductive cycle. These dates were used to calculate the duration of the fruit development (blossom to green) and ripening (green to ripe) phases, the quantities of degree days, precipitation, and solar radiation accumulated throughout each phase, and also degree days, precipitation, and radiation on a daily basis, all of which are novelties in coffee research. The differences between cultivars and reproductive cycles were tested by ANOVA. Cultivars were grouped in clusters according to the above-cited variables. Principally, the daily quantities of degree days and precipitation determined the differences between reproductive cycles and coffee cultivars during development phases. Early and very early cultivars accumulated high numbers of degree days.day?1, in periods of relatively good water availability, with high exposure to solar radiation. Late cultivars accumulated less degree days.day?1 and were exposed to lower amounts of daily solar radiation and longer periods of water scarcity. Regarding the fruit ripening phase, cultivars were principally distinguished by degree days and solar radiation on a daily basis. T... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Adaptability; Fruit maturation; Thermal time.
Thesaurus NAL:  Flowering.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1312 - 1UPCAP - DD
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