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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  11/06/1993
Data da última atualização:  11/06/1993
Autoria:  CULIANEZ, F.; MARTIN, B.; GUERRI, J.; TADEO, J. L.; MILLO, E.
Afiliação:  INIA, Centro de Levante (CRIDA 07), Moncada, Valencia, Spain.
Título:  Proteins and amino acids changes in citrus organs during the fruiting period.
Ano de publicação:  1983
Fonte/Imprenta:  Tokyo, Japan: International Society of Citriculture, 1983
Volume:  v.2
Páginas:  p.566-571
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Changes in the various protein fractions, separated by SDS PAGE, were studied along an annual cycle in old and young leaves and fruits from various stages of development. Samples were collected during winter dormancy, flowering, fruit set, and in summer and fall periods. Determination on changes in both free and protein amino acid rates, was also carried out. The study was done by using 'Washington' navel orange (Citrus sinensis (L.) Osbeck) and 'Navelate', a mutant of this cultivar, that has low productivity. Results obtained indicate that certain protein fractions in old leaves may constitute a source of nitrogen that mobilizes during the spring, when the highest demand of nutrients takes place. Free amino acid content varies with the nitrogen demand by the plant, and it clearly decraeses in old and young 'Navelate' leaves in the time course pof flowering and fruit set. This may be due to the high consumption caused by the abundant flowering of this cultivar. As a consequence of the low fruit set, typical of 'Navelate' the amino acid content during winter dormancy, appears to be higher in this cultivar than in 'Washington' navel.
Palavras-Chave:  Protein fraction; Winter dormancy.
Thesaurus Nal:  electrophoresis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF13119 - 1ADDPL - --634.3040601I61p1984000417
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima.
Data corrente:  14/03/2018
Data da última atualização:  12/07/2018
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  CASTRO, A. P. de; RANGEL, P. H. N.; LACERDA, M. C.; FURTINI, I. V.; FRAGOSO, D. de B.; CORDEIRO, A. C. C.; SOUSA, N. R. G.; MORAIS, O. P. de; AZEVEDO, R. de; UTUMI, M. M.; PEREIRA, J. A.; OLIVEIRA, I. J. de; CUSTODIO, D. P.; SANTOS, B. M. dos.
Afiliação:  ADRIANO PEREIRA DE CASTRO, CNPAF; PAULO HIDEO NAKANO RANGEL, CNPAF; MABIO CHRISLEY LACERDA, CNPAF; ISABELA VOLPI FURTINI, CNPAF; DANIEL DE BRITO FRAGOSO, CNPAF; ANTONIO CARLOS CENTENO CORDEIRO, CPAF-Roraima; NARA REGINA GERVINI SOUSA, EMPAER; ORLANDO PEIXOTO DE MORAIS, CNPAF; RONI DE AZEVEDO, CPATU; MARLEY MARICO UTUMI, CPAF-Rondonia; JOSE ALMEIDA PEREIRA, CPAMN; INOCENCIO JUNIOR DE OLIVEIRA, CPAA; DANIEL PETTERSEN CUSTODIO, CNPAF; BERNARDO MENDES DOS SANTOS, CNPAF.
Título:  BRS A501 CL: cultivar de arroz de terras altas resistente a herbicida.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2018.
Páginas:  8 p.
Série:  (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 242).
ISSN:  1678-961X
Idioma:  Português
Conteúdo:  BRS A501 CL, desenvolvida pela Embrapa e pela BASF, é a primeira cultivar de arroz de terras altas com resistência ao herbicida de amplo espectro Kifix®. Essa cultivar apresenta ciclo médio, elevada estabilidade no rendimento de grãos inteiros no beneficiamento, boa sanidade geral a doenças e alta produtividade média de grãos.
Palavras-Chave:  Arroz de terras altas; BRS A501 CL; Kifix.
Thesagro:  Arroz; Herbicida; Melhoramento genético vegetal; Plantio direto; Variedade resistente.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173945/1/35166.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF35166 - 1UMTFL - DDCT 242CNPAF2018.ct242
CNPAF35166 - 2UMTFL - PPCT 242CNPAF2018.ct242
CPAA36759 - 1UPCFL - DD
CPAF-RO18040 - 1UPCFL - DD
CPAF-RR15640 - 1UPCFL - PPS2018.007S2018.007
CPAMN32088 - 1UPCFL - DD
CPATU54823 - 1UPCFL - DD
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