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Registros recuperados : 1 | |
1. | | MILEEH, L.; RASEIRA, M. do C. B.; DUARTE, D. B.; FRANZON, R. C. Características físicas e químicas de frutos e produtividade de quatroseleções de pitangueira da coleção da embrapa clima temperado. In:SIMPÓSIO NACIONAL DO MORANGO, 6.; ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 5., 2012, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 231 p. Organizadores: Marcia Vizzotto, Carlos Reisser Júnior, Rosa Lia Barbieri, Rodrigo Cezar Franzon. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 1 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
23/03/2005 |
Data da última atualização: |
23/03/2005 |
Autoria: |
CORADINI, E.; CARVALHO A. J. F.; CURVELO, A. A. S.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
Propriedades mecânicas de blendas de amido/zeína plastificadas com glicerol. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE POLÍMEROS. 7., nov. 2003., Belo Horizonte, MG. Anais... São Carlos: Associação Brasileira de Polímeros, 2003. p. 1005-1006. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Blends of starch and zein plasticized with glycerol were prepared in an intensive batch mixer at 160°C. The mixtures were molded by compression at 160 °C from which the specimens for mechanical tests were prepared. The results of mechanical tests show that Young's Modulus increases sharply with zein addition, while decreases with increase in glycerol contento Tensile strength increases with zein addition especially after 50% of zein and decrease with glycerol contento Elongation at break decrease with addition of zein, however a small variation was observed in elongation for blends with more than 20% of zein. For starch/glycerol compositions the elongation decrease for the most plasticized samples, which was attributed to phase separation and crystallizationinduce by the presence ofplasticizer.
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Palavras-Chave: |
Filmes finos; Polímeros. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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