Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  29/09/2014
Data da última atualização:  02/04/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MIELE, A.; FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M.
Afiliação:  ALBERTO MIELE, CNPUV; CARLOS ALBERTO FLORES, CPACT; JOSE MARIA FILIPPINI ALBA, CPACT.
Título:  Effect of soil characteristics on phenolic compounds and antioxidant activity of merlot wine.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2014, Montreal, Canada. Research that resonates: abstracts. Montreal: IUFoST, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The objective of this work was to establish the effect of three taxonomic classes of soil, i. e., Argissolo (Ultisol), Cambissolo (Inceptisol) and Neossolo (Entisol), on the phenolic compounds of wines made from grapes grown on these soils in the DO Vale dos Vinhedos, Bento Gonçalves, RS.
Palavras-Chave:  Antioxidant.
Thesagro:  Antioxidante; Composto fenólico; Solo; Uva; Viticultura.
Thesaurus Nal:  phenolic compounds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/109249/1/up26-miele.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV15316 - 1UPCRA - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cocais. Para informações adicionais entre em contato com cpacp.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cocais.
Data corrente:  24/11/2011
Data da última atualização:  24/11/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITAS, A. C. R. de; CAVIGELLI, M. A.; MARTIN NETO, L.; SALAS, W.
Afiliação:  ANTONIO CARLOS REIS DE FREITAS, CPACP; MICHEL A. CAVIGELLI, USDA/ARS Sustainable Agricultural Systems Laboratory, Beltsville Agricultural Research Center.; LADISLAU MARTIN NETO, SRI; WILLIAM SALAS, Applied Geosolutions.
Título:  Modeling nitrous oxide fluxes in conventional and organic cropping systems using the DNDC model.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: Fundamental for life: Soil, Crop and Environmental Sciences, 2011. San Antonio, TX: ASA/CSSA/SSSA International Annual Meetings; Canadian Society of Soil Science, 2011.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo expandido.
Conteúdo:  The atmospheric concentration of nitrous oxide (N2O), an important greenhouse gas and natural catalyst of stratospheric ozone decay, is increasing, and agricultural soils are the main source of this increase. It is commonly recognized that mathematical models are needed to predict soil N2O emissions in light of the complex set of interacting factors regulating N2O emissions from soils. Existing models have not been widely tested in diverse agricultural systems. We compared soil N2O emissions predicted using a process based model, Denitrification-Decomposition (DNDC), with N2O emissions data collected between 2005 and 2007 from the long-term USDA-ARS Farming Systems Project (FSP) in Beltsville, Maryland.
Palavras-Chave:  Desnitrificação de decomposição.
Thesagro:  Solo.
Thesaurus NAL:  Nitrous oxide.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cocais (CPACP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACP21 - 1UPCRA - DD631.43F862m2011.00020
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional