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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/06/2022
Data da última atualização:  28/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GUEDES, I. S. A.; VIANA, E. de S.; REIS, R. C.; SANTOS, F. D.; MESQUITA, P. R. R.
Afiliação:  IOHANA SCARLET ALMEIDA GUEDES, FAMAM; ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; FABRINE DIAS SANTOS, FAMAM; PAULO ROBERTO RIBEIRO MESQUITA, FAMAM.
Título:  Development of a cake rich in resistant starch with good sensory acceptance.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciência Agrárias, Londrina, v. 42, n. 6, suplemento 2, p. 3741-3756, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to develop a cake rich in resistant starch, with green banana flour (GBF), of good sensory acceptance. In step 1, four cake formulations were prepared with increasing concentrations of GBF and evaluated for acceptability and purchase intention. In step 2, four new formulations were made by modifying the most accepted formulation in step 1, in addition to the formulation without GBF (control). The resistant starch content, proximate composition, total calorific value, and sensory acceptance data were obtained. The formulation with cocoa powder and dried banana (E1F4) achieved 97.78% overall acceptance and higher purchase intent. In step 2, the formulations with 14% and 18% GBF were the most accepted for flavor, texture/softness, and overall acceptance. Adding the categories of ?would certainly buy? and ?would probably buy?, 53.33% of consumers would buy the cake with 14% GBF and 48.89% would buy the cake containing 18% GBF. The incorporation of GBF increased the resistant starch contents of the formulations as compared with the control. Ash content was highest in the formulation with 26% GBF (2.22%) and lipid content in the control formulation (11.58%). The treatments did not differ in terms of moisture content. Protein content decreased as the GBF content in the formulations was increased. The total dietary fiber content of the formulations was 9.30%. Carbohydrate content and calorific value also did not vary. The mean values of L*, a*, b*, C*... Mostrar Tudo
Thesagro:  Alimento; Banana; Bolo; Farinha.
Thesaurus Nal:  Bakery industry; Flour; Functional foods.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF33535 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  20/12/2017
Data da última atualização:  22/12/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SHIPLEY, B.; BELLUAU, M.; KÜHN, I.; SOUDZILOVSKAIA, N. A.; BAHN, M.; PENUELAS, J.; KATTGE, J.; SACK, L.; CAVENDER-BARES, J.; OZINGA, W. A.; BLONDER, B.; VAN BODEGOM, P. M.; MANNING, P.; HICKLER, T.; SOSINSKI JUNIOR, E. E.; PILLAR, V. de P.; ONIPCHENKO, V.; POSCHLOD, P.
Afiliação:  BILL SHIPLEY; MICHAEL BELLUAU; INGOLF KÜHN; NADEJDA A. SOUDZILOVSKAIA; MICHAEL BAHN; JOSEP PENUELAS; JENS KATTGE; LAWREN SACK; JEANNINE CAVENDER-BARES; WIM A. OZINGA; BENJAMIN BLONDER; PETER M. VAN BODEGOM; PETER MANNING; THOMAS HICKLER; ENIO EGON SOSINSKI JUNIOR, CPACT; VALÉRIO DE PATTA PILLAR; VLADIMIR ONIPCHENKO; PETER POSCHLOD.
Título:  Predicting habitat affinities of plant species using commonly measured functional traits.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Vegetation Science, v. 28, n. 5, p. 1082-1095, Sept. 2017.
DOI:  10.1111/jvs.12554
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Ecologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT20317 - 1UPCAP - DD
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