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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/02/2009
Data da última atualização:  08/05/2009
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  ANTONIASSI, R.; FELBERG, I.; AGUIAR, P. F. de; FREITAS, S. C. de; AGUIAR, A. C. de; PEREIRA, L. M.; MESQUITA, D. L.
Afiliação:  Rosemar Antoniassi, CTAA; Ilana Felberg, CTAA; Paula Fernandes de Aguiar, UFRJ; Sidinéa Cordeiro de Freitas, CTAA; Ana Carolina de Aguiar, Universidade Estadual de Maringá; Leonardo Mendes Pereira, UFRRJ; Diogo Lemos Mesquita, UFRRJ.
Título:  Efeito do cozimento na inativação de lipoxinagenases da variedade de soja IAS-5.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 21.; SEMINÁRIO LATINO AMERICANO E DO CARIBE DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 15., 2008, Belo Horizonte. Ciência e inovação para o desenvolvimento sustentável. Belo Horizonte: SBCTA, 2008. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Lipoxigenase; Planejamento experimental.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA9673 - 1UPCSP - --2008/1452009.00144
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/12/2011
Data da última atualização:  28/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  TETZNER, T. A. D.; SARAIVA, N. Z.; PERECIN, F.; NICIURA, S. C. M.; FERREIRA, C. R.; OLIVEIRA, C. S.; GARCIA, J. M.
Afiliação:  TATIANE ALMEIDA DRUMMOND TETZNER, UNESP/JABOTICABAL; NAIARA ZOCCAL SARAIVA, UNESP/JABOTICABAL; FELIPE PERECIN, FZEA-USP/PIRASSUNUNGA; SIMONE CRISTINA MEO NICIURA, CPPSE; CHRISTNA RAMIRES FERREIRA, UNICAMP/CAMPINAS; CLARA SLADE OLIVEIRA, UNESP/JABOTICABAL; JOAQUIM MANSANO GARCIA, UNESP/JABOTICABAL.
Título:  The effects of ovalbumin as a protein source during the in vitro production of bovine embryos.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v. 40, n. 10, p. 2135-2141, oct. 2011.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1516-35982011001000010
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Embryo quality is influenced by the culture conditions that affect in vitro maturation (IVM), fertilization (IVF) and culture (IVC) rates. The present study investigated the feasibility of producing bovine embryos after the replacement of fetal calf serum (FCS) and bovine serum albumin (BSA) by ovalbumin (OVA). The IVM and IVC medium were supplemented with 10% FCS, 4 mg/mL BSA, or 4 mg/mL OVA. The IVF medium was supplemented with 6 mg/mL BSA or OVA. For IVM, supplementation with FCS, BSA, and OVA did not affect nuclear maturation or cortical granule migration. Higher rates of formation of two pronuclei were obtained when FCS was employed for IVM (79.97%), regardless of the supplement used for IVF, and when BSA was used for IVF (59.4%), regardless of the supplement used for IVM. Supplementation with OVA for IVM+IVC (20.40%) and for IVF (22.15%) was inferior to supplementation with FCS for IVM+IVC (30.47%) and with BSA for IVF (28.91%) for blastocyst development. Hatching rates were lower using OVA for IVM+IVC (23.02%) and for IVF (28.93%) compared with FCS and BSA under the same conditions (40.78 and 34.82%, respectively) and BSA for IVF (36.82%). Supplementation with OVA for IVM+IVC and IVF resulted in reduced inner cell mass, trophectoderm cells and total blastocyst cell numbers (17.29, 37.88, and 55.17, respectively). In conclusion, OVA is a protein source for bovine in vitro embryo production, although the quantity and quality of bovine blastocysts using only ovalbumin in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bovine embryo; Protein source.
Thesaurus NAL:  in vitro culture; ovalbumin.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/49368/1/PROCI2011.00188.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE20751 - 1UPCAP - DDPROCI-2011.00188TET2011.00188
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