Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  27/02/2018
Data da última atualização:  14/06/2018
Autoria:  HEDRICK, H. B.; ABERLE, E. D.; FORREST, J. C.; JUDGE, M. D.; MERKEL, R. A.
Título:  Principles of meat science.
Edição:  3rd ed.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Iowa: Kendall/Hunt Publishing, 1994.
Páginas:  354 p.
ISBN:  0-8403-8470-X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Meat as Food; What is Meat?; Muscle as Meat; What is Meat Science?; Meat Consumption and the Economy of a Nation; The Meat Processing Industry in the United States; Science and Meat; Muscle and Associated Tissues; Structure and Composition of Animal Tissues; Muscle tissue; Epithelial tissues; Nervous tissue; Connective tissue; Muscle orgenization ; Chemical composition of the animal body; Chemical composition of skeletal muscle; Carcass composition; Growth and deveopment of carcass tissues; Principles and concepts of growth and development; Development and growth of striates muscle; Growth and development of adipose tissue; Growth and development of bone; Changes in body form and composition; Factors that influence carcass composition; The mechanism of muscle; Contraction of skeletal muscle; Nerves and the nature of stimuli; Contraction of skeletal muscle; Relaxation of skeletal muscle; Sources of energy for muscle contraction And function; Conversion of muscle to meat and development of meat quality; Homeostasis; Immobilization and exanguination; Chemical and physical changes in postmortem muscle; Factors affecting postmortem changes and meat quality; Properties of fresh meat; Meat quality; Water-holding capacity; Chemical basis of water-holding capacity coloar; Structure, firmnesee and texture; Principles of meat processing; History of meat processing; Basic processing procedures; Microbiology and deterioration of meat; Microbiological principles; Microbial contaminatio... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição.
Thesagro:  Carne; Refrigeração; Valor Nutritivo.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA21318 - 1ADDLV - PP664.902P9572018.06447
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional