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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
Data corrente: |
01/07/1997 |
Data da última atualização: |
16/10/2008 |
Autoria: |
RODRIGUEZ, M. S.; MENDOZA, E. M. T. |
Título: |
Nutritional assessment of seed proteins in rice bean [Vigna Umbellata (Thumb.) Ohwi and Ohashi]. |
Ano de publicação: |
1991 |
Fonte/Imprenta: |
Plant Foods for Human Nutrition, v. 41, p. 1-9, 1991. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Seeds of three rice bean accessions had 17.26 to 21,42% protein, 3.46 to 4.03% fat, 61.09 to 64.73% carbohydrates 3.99 to 4.58% ash and 5.22 to 7.43% fiber (dry weight basis). The most limiting amino acids in the seed meal, albumin and globulin fractions, were methionine and cysteine with chemical scores of these fractions being 38% to 59%. The amino acid pattern of globulin and seed meal were similar. The in vitro protein digestibility (IVPD) ranged from 82 to 86% for the seed meal, 86 to 88.5% for the albumin and 75,9 to 83,3% for the globulin. Relative nutritive values (RNV) of raw mature seed of two accessions were 22.6% and 42.4% and increased to 55.6% to 79,4% after boiling and roasting. |
Palavras-Chave: |
Bean; Seed. |
Thesagro: |
Arroz; Feijão; Grão; Nutrição; Proteína; Semente. |
Thesaurus Nal: |
rice. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
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Registros recuperados : 5 | |
4. | | GUERRINI, I. A.; BERTALOT, M. J. A.; MENDOZA, E.; DUBOC, E.; BARREIROS, R. M.; CORÊA, F. M. Fluxo de nutrientes via produção de serapilheira de quatro espécies de leguminosas arbóreas na região de Botucatu-SP. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DE SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 25.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 9.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 7.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 4., 2002, Rio de Janeiro, RJ. Agricultura: bases ecologicas para o desenvolvimento social e economico sustentado: guia do congressista - FERTBIO 2002. Rio de Janeiro: SBCS, 2002. 1 CD-ROM.Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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5. | | MARTINS, D. L.; SCHIETTI, J.; FELDPAUSCH, T. R.; LUIZÃO, F. J.; PHILLIPS, O. L.; ANDRADE, A.; CASTILHO, C. V. de; LAURANCE, S. G.; OLIVEIRA, A.; AMARAL, I. L.; TOLEDO, J. J.; LUGLI, L. F.; PINTO, J. L. P. V.; MENDOZA, E. M. O.; QUESADA, C. A. Soil-induced impacts on forest structure drive coarse woody debris stocks across central Amzonia. Plant Ecology & Diversity, p.01-13, 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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Registros recuperados : 5 | |
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