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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  02/05/2012
Data da última atualização:  09/12/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  TEN CATEN, A.; DALMOLIN, R. S. D.; RUIZ, L. F. C.; MENDONÇA-SANTOS, M. de L.
Afiliação:  MARIA DE LOURDES M SANTOS BREFIN, CNPS.
Título:  Digital soil mapping: strategy for data pre-processing.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: THE GLOBAL WORKSHOPS ON DIGITAL SOIL MAPPING, 5., 10 - 13 Apr. 2012, Sidney. Digital Soil Assessments and Beyond: Sidney, 2012.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Soil maps have a great deal of ambiguity regarding the exact location of transition zones, which leads pedologists to disagree about the proper delineation of soil classes at those locations. The aim of this study was to propose a preprocessing strategy applied to digital soil mapping. Soil polygons on a training map were displaced in its inward direction by 100 and 160 m. This strategy has enabled that data covariates located near the borders of soil classes were not used for Decision Tree (DT) model adjusting. Three DT models derived from eight predictors covariates, related to the soil formation factors relief and organisms, were sampled in a complete soil map and by polygons displaced 100 and 160 m, in order to be used to predict soil classes. The DT model derived from observations distant 160 m of the boundary between polygons in the original map was less complex and shown a better predictive performance.
Palavras-Chave:  Digital mapping; Strategic information.
Thesaurus Nal:  soil.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70632/1/Digital-soil-mapping-strategy-for-data-pre-processing-GEOSTAT-courses.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS16462 - 1UMTRA - DD12.0016012.00160
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  07/03/2018
Data da última atualização:  07/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  PAIVA, G. N.; ARAUJO, G. G. L. de; HEMRIQUES, L. T.; MEDEIROS, A. N.; BELTRÃO FILHO, E. M; COSTA, R. G.; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; GOIS, G. C.; CAMPOS, F. S.; FREIRE, R. M. B.
Afiliação:  GUTEMBERG NASCIMENTO PAIVA, Mestrando da UFPB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; LARA TOLEDO HENRIQUES, Professora do Centro de Ciências Agrárias, UFPB, Areia, PB; ARIOSVALDO NUNES MEDEIROS, Professor do Centro de Ciências Agrárias, UFPB, Areia, PB; EDVALDO MESQUITA BELTRÃO FILHO, Professor do Centro de Ciências Humanas, Sociais e Agrárias, UFPB, Bananeiras, PB; ROBERTO GERMANO COSTA, Professor do Centro de Ciências Humanas, Sociais e Agrárias, UFPB, Bananeiras, PB; ÍTALO RENEU ROSAS DE ALBUQUERQUE, Universidade Federal da Bahia, UFBA, Salvador, BA; GLAYCIANE COSTA GOIS, Pós-Doutorando da Embrapa Semiárido, Petrolina, PE; FLEMING SENA CAMPOS, Pós-Doutorando da Embrapa Semiárido, Petrolina, PE; RAYSSA MARIA BEZERRIL FREIRE, Mestrando da Universidade Federal da Paraíba, UFPB, Areia, PB.
Título:  Water with different salinity levels for lactating goats.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 38, n. 4, p. 2065-2074, jul./ago. 2017.
DOI:  10.5433/1679-0359.2017v38n4p2065
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the influence of supplying water with varying salinity levels to dairy goats on nutrient intake, apparent nutrient digestibility, and milk yield. The experiment lasted 65 days and involved 24 crossbred goats with mean body weight of 38±4 kg, which were randomly allotted. It was set in a completely randomized design with four treatments consisting of 640, 3188, 5740 and 8326 mg L‒1 total dissolved solids (TDS) in the drinking water. The results showed that water salinity levels had no effect on the intake of dry matter, neutral detergent fiber, crude protein, ether extract, total carbohydrates, non-fibrous carbohydrates, total digestible nutrients, metabolizable energy, digestible energy, or apparent nutrient digestibility. Water intake was influenced by the salinity, increasing as the salt level was increased. Moreover, the varying salinity had no significant effect on milk yield. Drinking water containing up to 8326 mg L‒1 TDS provided no interference with the intake and nutrient digestibility of lactating goats in the feedlot. However, increasing the water salinity affects animal intake without any changes in milk yield. Therefore, this type of water can be used for crossbred goats at 30 days in milk, for up to 65 days in the feedlot.
Palavras-Chave:  Cabras leiteiras; Intake; Produção de leite.
Thesagro:  Água salina; Caprino; Consumo; Digestibilidade; Produção animal; Salinidade.
Thesaurus NAL:  Animal production; Digestibility; Saline water.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173626/1/Gherman-2.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57260 - 1UPCAP - DD
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