|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
06/06/2000 |
Data da última atualização: |
15/01/2009 |
Autoria: |
AZEVEDO, D. M. P. de; MENDES, A. M.; COSTA, N. de L. |
Título: |
Influência de população de plantas sobre o rendimento da cultivar de arroz Primavera em Vilhena, RO. |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Porto Velho: Embrapa Rondônia, 1999. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 166). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste estudo foi verificar a influencia de diferentes espaçamentos entre linhas e densidade de semeadura sobre a produtividade dacultivar de arroz primavera, sob as condições do cerrado de Rondônia, em regime de sequeiro. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Cultivar Primavera; Plant population; Rondonia; Spacing; Vilhena. |
Thesagro: |
Arroz; Espaçamento; Oryza Sativa; População de Planta; Primavera; Produtividade; Rendimento; Variedade. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia; Brazil; rice; varieties; yields. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01240nam a2200385 a 4500 001 1703074 005 2009-01-15 008 1999 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aAZEVEDO, D. M. P. de 245 $aInfluência de população de plantas sobre o rendimento da cultivar de arroz Primavera em Vilhena, RO. 260 $aPorto Velho: Embrapa Rondônia$c1999 300 $a4 p. 490 $a(Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 166). 520 $aO objetivo deste estudo foi verificar a influencia de diferentes espaçamentos entre linhas e densidade de semeadura sobre a produtividade dacultivar de arroz primavera, sob as condições do cerrado de Rondônia, em regime de sequeiro. 650 $aAmazonia 650 $aBrazil 650 $arice 650 $avarieties 650 $ayields 650 $aArroz 650 $aEspaçamento 650 $aOryza Sativa 650 $aPopulação de Planta 650 $aPrimavera 650 $aProdutividade 650 $aRendimento 650 $aVariedade 653 $aBrasil 653 $aCultivar Primavera 653 $aPlant population 653 $aRondonia 653 $aSpacing 653 $aVilhena 700 1 $aMENDES, A. M. 700 1 $aCOSTA, N. de L.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
09/01/2018 |
Data da última atualização: |
09/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA, W. P. de; BIASOTO, A. C. T.; MARQUES, V. F.; SANTOS, I. M. dos; MAGALHÃES, K.; CORREA, L. C.; NEGRO-DELLACQUA. M.; MIRANDA, M. S.; CAMARGO, A. C. de; SHAHIDI, F. |
Afiliação: |
WALKIA POLLIANA DE OLIVEIRA, UFBA; ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; VALQUIRIA FERNANDA MARQUES, UNIVASF; IEDA MARIA DOS SANTOS, UNIVASF; KEDMA MAGALHAES, UNIVASF; LUIZ CLAUDIO CORREA, CPATSA; MELISSA NEGRO-DELLACQUA, UFSC; MARIA SPINOLA MIRANDA, UFBA; ADRIANO COSTA DE CAMARGO, Memorial University of Newfoundland St. John’s, NL, Canada; FEREIDOON SHAHIDI, Memorial University of Newfoundland St. John’s, NL, Canada. |
Título: |
Phenolics from winemaking by-products better decrease VLDL-cholesterol and triacylglycerol levels than those of red wine in wistar rats. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Science, v, 82, n. 10, p. 2432-2437, 2017. |
DOI: |
10.1111/1750-3841.13841 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Winemaking by-products account for more than 30% of the grape production, but this inexpensive feedstock has not yet been fully exploited. Accordingly, we evaluated the potential biological activity of winemaking by-products produced with Syrah grapes in comparison with those of the wine produced using the same grape cultivar. Winemaking by-products showed higher contents of total anthocyanins, flavonols, stilbenes, and flavanols than red wine as evaluated by HPLC-DAD-FD (on a dry weight basis). In contrast, red wine was a better source of phenolic acids. However, the contribution of phenolic acids was minor for both samples. Furthermore, equivalent concentration of winemaking by-products (100 mg/kg/d) showed greater biological activity by than that of red wine by decreasing the levels of VLDL- cholesterol and triacylglycerols in Wistar rats. Therefore, this study supports the use of winemaking by-products as an economical source of bioactive phenolics with potential use in the food and nutraceutical industries |
Palavras-Chave: |
Bebidas funcionais; Cardiovascular disease; Compostos bioativos; Doenças cardiovasculares; Functional beverage; Processing by-products; Sub-produto; Vitis vin?fera. |
Thesagro: |
Processamento; Uva. |
Thesaurus NAL: |
Bioactive compounds; Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02201naa a2200385 a 4500 001 2084644 005 2018-01-09 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1111/1750-3841.13841$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, W. P. de 245 $aPhenolics from winemaking by-products better decrease VLDL-cholesterol and triacylglycerol levels than those of red wine in wistar rats.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aWinemaking by-products account for more than 30% of the grape production, but this inexpensive feedstock has not yet been fully exploited. Accordingly, we evaluated the potential biological activity of winemaking by-products produced with Syrah grapes in comparison with those of the wine produced using the same grape cultivar. Winemaking by-products showed higher contents of total anthocyanins, flavonols, stilbenes, and flavanols than red wine as evaluated by HPLC-DAD-FD (on a dry weight basis). In contrast, red wine was a better source of phenolic acids. However, the contribution of phenolic acids was minor for both samples. Furthermore, equivalent concentration of winemaking by-products (100 mg/kg/d) showed greater biological activity by than that of red wine by decreasing the levels of VLDL- cholesterol and triacylglycerols in Wistar rats. Therefore, this study supports the use of winemaking by-products as an economical source of bioactive phenolics with potential use in the food and nutraceutical industries 650 $aBioactive compounds 650 $aGrapes 650 $aProcessamento 650 $aUva 653 $aBebidas funcionais 653 $aCardiovascular disease 653 $aCompostos bioativos 653 $aDoenças cardiovasculares 653 $aFunctional beverage 653 $aProcessing by-products 653 $aSub-produto 653 $aVitis vin?fera 700 1 $aBIASOTO, A. C. T. 700 1 $aMARQUES, V. F. 700 1 $aSANTOS, I. M. dos 700 1 $aMAGALHÃES, K. 700 1 $aCORREA, L. C. 700 1 $aNEGRO-DELLACQUA. M. 700 1 $aMIRANDA, M. S. 700 1 $aCAMARGO, A. C. de 700 1 $aSHAHIDI, F. 773 $tJournal of Food Science, v, 82$gn. 10, p. 2432-2437, 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|