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Registros recuperados : 761 | |
701. | | TORRES, A. C.; MELO, P. E. de; AVILA, A. C. de; BUSO, J. A.; FERREIRA, A. T.; MONTE-NESHIC, D. de C.; CAMPOS, M. de A.; MENTABERRY, A. N. Transformation of potato by Agrobacterium tumefasciens. Revista Brasileira de Genetica, Ribeirao Preto, v.20, n.3, p.198, ago. 1997. Resumo. Suplemento. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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702. | | TORGA, P. P.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, H. W. L.; COSTA, A. F. da; MAGALDI, M. C. de S.; WENDLAND, A.; MELO, P. G. S. Tempo de cocção em genótipos de feijoeiro comum com grãos carioca, avaliados em diferentes ambientes. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 10., 2011, Goiânia. Anais... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão, 2011. 1 CD-ROM. CONAFE. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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703. | | LIMA, L. M. L. de; FERNANDES, D. L.; SOUZA, M. W. R. de; MELO, P. C. de; MENDONÇA, F. C.; TEODORO, R. E. F.; LUZ, J. M. Q.; CARVALHO, H. de P. Utilização de diferentes lâminas de irrigação e substratos orgânicos na produção de pimentão. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 343, jul. 2002. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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704. | | FERNANDES, D. L.; LIMA, L. M. L. de; SOUZA, M. W. R. de; MELO, P. C. de; TEODORO, R. E. F.; LUZ, J. M. Q.; CARVALHO, J. O. M. de. Utilização de substratos orgânicos na produção de pimentão, sob diferentes lâminas de irrigação. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 343, jul. 2002. Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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705. | | MELO, P. S.; MASSARIOLI, A. P.; DENNY, C.; SANTOS, L. F. dos; FRANCHIN, M.; PEREIRA, G. E.; VIEIRA, T. M. F. de S.; ROSALEN, P. L.; ALENCAR, S. M. de. Winery by-products: extraction optimization, phenolic composition and cytotoxic evaluation to act as a new source of scavenging of reactive oxygen species. Food Chemistry, v. 181, p. 160-169, Aug. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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706. | | PEREIRA, A. da S.; NAZARENO, N. R. X.; SILVA, G. O. da; BERTONCINI, O.; CASTRO, C. M.; HIRANO, E.; BORTOLETTO, A. C.; TREPTOW, C.; DUTRA, L. F.; LIMA, M. F.; GOMES, C. B.; KROLOW, A. C. R.; MEDEIROS, C. A. B.; CASTRO, L. A. S. de; SUINAGA, F. A.; LOPES, C. A.; MELO, P. E. de. BRSIPR Bel: cultivar de batata para chips com tubérculos de boa aparência. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 1, p. 135-139, jan./mar. 2015. Seção Nova Cultivar. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças. |
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707. | | PEREIRA, A. da S.; BERTONCINI, O.; CASTRO, C. M.; MELO, P. E. de; MEDEIROS, C. A. B.; HIRANO, E.; GOMES, C. B.; TREPTOW, R. O.; LOPES, C. A.; NAZARENO, N. X R.; MACHADO, C. M. M.; BUSO, J. A.; OLIVEIRA, R. P. de; UENO, B. BRS Ana: cultivar de batata de duplo propósito. Batata Show, Itapetinga, v. 7, n. 19, p. 20 - 21, dez. 2009. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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708. | | PEREIRA, A. da S.; BERTONCINI, O.; CASTRO, C. M.; MELO, P. E. de; MEDEIROS, C. A. B.; HIRANO, E.; GOMES, C. B.; TREPTOW, R. O.; LOPES, C. A.; NAZARENO, N. X. R.; MACHADO, C. M. M.; BUSO, J. A.; OLIVEIRA, R. P. de; UENO, B. BRS Ana: cultivar de batata de duplo propósito. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 28, n. 4, p. 500-505, out./dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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709. | | PEREIRA, A. da S.; BERTONCINI, O.; CASTRO, C. M.; MELO, P. E. de; MEDEIROS, C. A. B.; HIRANO, E.; GOMES, C. B.; TREPTOW, R. O.; LOPES, C. A.; NAZARENO, N. X. R.; MACHADO, C. M. M.; BUSO, J. A.; OLIVEIRA, R. P. de; UENO, B. BRS Ana: cultivar de batata de duplo propósito. Horticultura Brasileira, Brasilia-DF, v. 28, n. 4, p. 500-505, dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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710. | | PEREIRA, A. da S.; BERTONCINI, O.; CASTRO, C. M.; HIRANO, E.; MELO, P. E. de; MEDEIROS, C. A. de; GOMES, C. B.; TREPTOW, R. de O.; NAZARENO, N. X. R. de; MACHADO, C. M. M. M.; LOPES, C. A.; KUHN, C. A.; BUSO, J. A.; OLIVEIRA, P. de O.; UENO, B. BRS Ana: cultivar de batata para fritas à francesa. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 48., 2008, Maringá. resumos... Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 26, n. 2, S3829-3835, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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711. | | PEREIRA, A. S.; BERTONCINI, O. D.; CASTRO, C. M.; HIRANO, E.; MELO, P. E.; MEDEIROS, C. A.; GOMES, C. B.; TREPTOW, R. O.; NAZARENO, N. X. R.; MACHADO, C. M. M.; LOPES, C. A.; KUHN, C. BUSO, J. A.; OLIVEIRA, R. P.; UENO, B. BRS Ana: cultivar de batata para fritas à francesa. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 2, p. S3829-S3835, 2008. Suplemento. CD-ROM. Trabalho apresentado no 48. Congresso Brasileiro de Olericultura, Maringá, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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712. | | PONTES JÚNIOR, V. de A.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; PEREIRA, H. S.; ABREU, A. de F. B.; CABRERA DIAZ, J. L.; WENDLAND, A.; CARVALHO, H. W. L. de; COSTA, A. F. da; PEREIRA FILHO, I. A.; MOREIRA, J. A. A. Comparação de métodos de melhoramento para produtividade de grãos em feijoeiro-comum. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 10., 2011, Goiânia. Anais... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão, 2011. 1 CD-ROM. CONAFE. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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713. | | PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; DI PRADO, P. R. C.; MELO, P. G. S.; FARIA, L. C. de; SOUZA, T. L. P. O. de; AGUIAR, M. S. de; CABRERA DIAZ, J. L.; ALMEIDA, V. M. de; COSTA, A. F. da; MELO, C. L. P. de; CARVALHO, H. W. L. de; PEREIRA FILHO, I. A. Cultivares de feijão com maiores teores de ferro, zinco e proteína nos grãos. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2018. 8 p. (Embrapa Arroz e Feijão. Comunicado técnico, 243). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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714. | | TORGA, P. P.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; BASSINELLO, P. Z.; TEIXEIRA, W. G.; MELO, G. C.; PAIVA, B. A. R.; CABRERAR DIAZ, J. L.; MAGALDI, M. C. S.; DEL PELOSO, M. J.; MELO, P. G. S.; FARIA, L. C.; WENDLAND, A. Cooking time of black beans genotypes evaluated in different environments. Annual Report of the Bean Improvement Cooperative, v. 53, p. 158-159, Mar. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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715. | | MENDONÇA, F. R.; SILVA, F. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, P. G. S.; ALVAREZ, R. C.; MELO, L. C.; FARIA, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; MOREIRA, J. A. A.; C. DIAZ, J. L.; COSTA, A. F.; MARTINS, M.; CARVALHO, H. W. L.; PEREIRA FILHO, I. A.; ALMEIDA, V. M. Seleção de linhagens de feijoeiro-comum carioca com arquitetura ereta e escurecimento lento de grãos. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., 2014, Londrina. Tecnologias para a sustentabilidade da cultura do feijão: anais. Londrina: IAPAR, 2014. CONAFE Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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716. | | PEREIRA, A. da S.; BERTONCINI, O.; MELO, P. E.; CASTRO, C. M.; LOPES, C. A.; NAZARENO, N. X. R.; HIRANO, E.; MEDEIROS, C. A.; ÁVILA, A. C.; GOMES, C. B.; TREPTOW, R. O.; FURUMATO, O.; BUSSO, J. A.; DUSSI, A. N.; OLIVEIRA, R. P.; UENO, B.; REISSER JUNIOR, C.; KROLOW, A. C.; SILVA, G. O. Recent progress in potato breeding at Embrapa, Brazil. In: CONGRESSO DE LA ASSOCIACIÓN LATINOAMERICANA DE LA PAPA, 23.; SEMINÁRIO LATINOAMERICANO DE USO Y COMERCIALIZACIÓN DE PAPA, 6., 2008, Mar del Plata. Memorias...Mar del Plata: Associación Latinoamericano de la Papa, 2008. p. 149-150 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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717. | | SILVA, F. C.; PEREIRA, H. S.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C.; SOUZA, T. L. P. O.; CARVALHO, H. W. L.; ALMEIDA, V. M.; BRAZ, A. J. B. P.; WENDLAND, A.; MAGALDI, M. C. S.; SOUZA, N. P.; C. DIAZ, J. L.; WATANABE, I. A. M.; MENDONÇA, F. R. Estabilidade e adaptabilidade de linhagens elite de feijoeiro-comum carioca para teor de proteína e tempo de cocção. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., 2014, Londrina. Tecnologias para a sustentabilidade da cultura do feijão: anais. Londrina: IAPAR, 2014. CONAFE Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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718. | | SILVA, F. de C.; PEREIRA, H. S.; MELO, P. G. S.; MELO, L. C.; WANDERLEY, F. M.; FARIA, L. C. de; SOUZA, T. L. P. O. de; WENDLAND, A.; CABRERA DIAZ, J. L.; MAGALDI, M. C. de S.; SOUZA, N. P. de. Estabilidade fenotípica para a qualidade comercial de grãos em linhagens de feijoeiro-comum do grupo preto no Estado do Paraná. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1819-1823. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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719. | | DIAS, P. A. S.; PEREIRA, H. S.; MELO, P. G. S.; FERREIRA, E. P. de B.; MELO, L. C.; FARIA, L. C.; ALMEIDA, V. M.; WENDLAND, A.; SOUZA, T. L. P. O.; SILVA, F. C.; DIAZ, J. L. C.; MAGALDI, M. C. S.; OLIVEIRA, N. P. Estabilidade de linhagens elite de feijoeiro-comum com grãos pretos em sistema de fixação biológica de nitrogênio. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 11., 2014, Londrina. Tecnologias para a sustentabilidade da cultura do feijão: anais. Londrina: IAPAR, 2014. CONAFE Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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720. | | LOPES, D. B.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; SAMPAIO, M. J. A. M.; FOGACA, F. H. dos S.; MELLO, L. M. R. de; FREITAS, M. H. A. de; MELO, P. E. de; COSTA, J. R. da; COSTA, P. da; MOZZER, G. B.; DIAS, T. A. B.; COSTA, J. L. da S.; ARZABE, C.; SANTOS, A. C. C. dos; HAMMES, V. S.; PIEROZZI JUNIOR, I. Desafios e oportunidades para a Embrapa. In: HAMMES, V. S.; LOPES, D. B.; SANTOS, A. C. C. dos; COSTA, J. R. da; OLIVEIRA, Y. M. M. de (Ed.). Pesquisa e inovação agropecuária na agenda 2030: contribuições da Embrapa e parceiros. Brasília, DF: Embrapa, 2018. E-book. Cap. 3. 80-105 (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 18) Ação gerencial: ODS: Internalização dos Objetivos de Desenvolvimento Sustentável e definição de estratégias de ação. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Florestas; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 761 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
04/09/1997 |
Data da última atualização: |
19/07/2018 |
Autoria: |
NASPOLINI FILHO, V.; PATERNIANI, E. |
Afiliação: |
EMBRAPA/CNPMS. |
Título: |
Variabilidade fenotípica relativa de híbridos simples, híbridos duplos, variedade e compostos de milho (Zea mays, L.). |
Ano de publicação: |
1973 |
Fonte/Imprenta: |
Relatório Científico ESALQ, Piracicaba, v. 7, p. 131-137, 1973. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Four single crosses, two double crosses, two open pollinated varieties and two composites were evaluated in a split-plot randomized block design with ten replications. Each plot comprised two sub-plots, one with plants spaced 20 cm (50,000 plants/ha) and the other with plants spaced 30 cm (33,333 plants/ha). The experiment was carried out mainly to evaluate the phenotypic variability of the treatment, considering the following characters: day to flowering , number of rows per ear, ears per plant, mumber of kernel grains per row, weight of 50 kernels, weight of ears and weight of grains per plant. Only competitive plants were considered. Phenotypic variability was estimated both in terms of standard desviation and also in term of coefficient of variation.In relation to population density all cultivars exhibited greater coefficient of variation at 50,000 plants/ha than at 33,333 plants/ha, for all characters except for ears per plant and days to flowering. In terms of standard desviation, in general the values were higher for the thinner population (33,333 plants/ha). In general, as expected, varieits had higher phenotypic variability than single crosses for all characters except for earsper plant. Varieties had lower coeefficient of variation than single crosses for ears per plant, weight of 50 kernels, weight of aers and weight of grains per plant. Varieties had greater phenotypic variation and standard desviations than double crosses for all characters except number of kernels per row. Relative (...) MenosFour single crosses, two double crosses, two open pollinated varieties and two composites were evaluated in a split-plot randomized block design with ten replications. Each plot comprised two sub-plots, one with plants spaced 20 cm (50,000 plants/ha) and the other with plants spaced 30 cm (33,333 plants/ha). The experiment was carried out mainly to evaluate the phenotypic variability of the treatment, considering the following characters: day to flowering , number of rows per ear, ears per plant, mumber of kernel grains per row, weight of 50 kernels, weight of ears and weight of grains per plant. Only competitive plants were considered. Phenotypic variability was estimated both in terms of standard desviation and also in term of coefficient of variation.In relation to population density all cultivars exhibited greater coefficient of variation at 50,000 plants/ha than at 33,333 plants/ha, for all characters except for ears per plant and days to flowering. In terms of standard desviation, in general the values were higher for the thinner population (33,333 plants/ha). In general, as expected, varieits had higher phenotypic variability than single crosses for all characters except for earsper plant. Varieties had lower coeefficient of variation than single crosses for ears per plant, weight of 50 kernels, weight of aers and weight of grains per plant. Varieties had greater phenotypic variation and standard desviations than double crosses for all characters except number of kern... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Maize. |
Thesagro: |
Melhoramento; Milho; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
breeding. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02119naa a2200193 a 4500 001 1476249 005 2018-07-19 008 1973 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aNASPOLINI FILHO, V. 245 $aVariabilidade fenotípica relativa de híbridos simples, híbridos duplos, variedade e compostos de milho (Zea mays, L.).$h[electronic resource] 260 $c1973 520 $aFour single crosses, two double crosses, two open pollinated varieties and two composites were evaluated in a split-plot randomized block design with ten replications. Each plot comprised two sub-plots, one with plants spaced 20 cm (50,000 plants/ha) and the other with plants spaced 30 cm (33,333 plants/ha). The experiment was carried out mainly to evaluate the phenotypic variability of the treatment, considering the following characters: day to flowering , number of rows per ear, ears per plant, mumber of kernel grains per row, weight of 50 kernels, weight of ears and weight of grains per plant. Only competitive plants were considered. Phenotypic variability was estimated both in terms of standard desviation and also in term of coefficient of variation.In relation to population density all cultivars exhibited greater coefficient of variation at 50,000 plants/ha than at 33,333 plants/ha, for all characters except for ears per plant and days to flowering. In terms of standard desviation, in general the values were higher for the thinner population (33,333 plants/ha). In general, as expected, varieits had higher phenotypic variability than single crosses for all characters except for earsper plant. Varieties had lower coeefficient of variation than single crosses for ears per plant, weight of 50 kernels, weight of aers and weight of grains per plant. Varieties had greater phenotypic variation and standard desviations than double crosses for all characters except number of kernels per row. Relative (...) 650 $abreeding 650 $aMelhoramento 650 $aMilho 650 $aZea Mays 653 $aMaize 700 1 $aPATERNIANI, E. 773 $tRelatório Científico ESALQ, Piracicaba$gv. 7, p. 131-137, 1973.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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