BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMELO, M. de F. Água: o direito de proteger. Proposta, Rio de Janeiro, n. 106, p. 6-13, set. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoMELO, M. de. Organization of the photorespiratory enzymes in spinach leaf peroxisomes. Clemson: University of South Carolina, 1987. 95p. Tese Doutorado.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoABATH, R. J.; MELO, M. de L. de A. Panorama do curso de mestrado em biblioteconomia da Universidade Federal da Paraiba. Ciencia da Informacao, v.17, n.1, p.67-70, jan./jun. 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.

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4.Imagem marcado/desmarcadoRAMOS, M. B. P.; VARELA, V. P.; MELO, M. de F. F. Influência da temperatura e da quantidade de água no substrato sobre a germinação de sementes de Ochroma pyramidale (Cav. ex Lam.) Urban (pau-de-balsa). Acta Amazonica, Manaus, v. 36, n. 1, p. 103-106, mar. 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, M. F. B. F.; MELO, M. de L. de A.; LONGO, R. M. J. Resumos apresentados em congressos versus publicacoes: a producao tecnico-cientifica do CNPH-EMBRAPA. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.11, n.1, p.79, maio 1993. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, E. R. da; OLIVEIRA, D. R. de; BIZZO, H. R.; MELO, M. de F. F.; LEITÃO, S. G. Analysis of essential oils from breu samples collected in Alto Erepecuru region, Brazilian Amazon. In: BRAZILIAN SYMPOSIUM ON ESSENTIAL OILS, 8. - INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ESSENTIAL OILS. Rio de Janeiro, 2015. Proceedings... [Campinas]: Infobiblos, 2015. 1 p. Poster 167. SBOE 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, E. R. da; OLIVEIRA, D. R. de; MELO, M. de F. F.; BIZZO, H. R.; LEITÃO, S. G. Report on the Malungo expedition to the Erepecuru river, Oriximiná, Brazil. Part I: is there a difference between black and white breu? Revista Brasileira de Farmacognosia, v. 26, p. 647-656, jan./fev. 2016. Brazilian Journal of Pharmacognosy.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoKLUGE, R. A.; COSTA, C. A.; VITTI, M. C. D.; ONGARELLI, M. das G.; GALLO, L. A.; MELO, M. de; MORETTI, C. L. Avaliação de diferentes tipos de descascamento em beterraba minimamente processada. Revista Iberoamericana de Tecnología Postcosecha, v. 7, n. 1, p. 48-55, 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPONZZES-GOMES, C. M. P. B. S.; ROCHA, K. K. R; SOUZA, J. F. de; MELO, M. de A.; PEREIRA, G. E.; CANUTO, K. M.; QUEROL, A.; ROSA, C. A. Selection and evaluation of Saccharomyces cerevisiae wild strains isolated from fermented must of grapes produced in the São Francisco Valley, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 59.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, A. C. da S.; BRANDAO, H. de M.; SILVA, S. R. da; BENTES-SOUSA, A. R.; DINIZ JUNIOR, J. A. P.; PINHEIRO, J. de J. V.; MELO, M. de F. C. de; SILVA JUNIOR, J. O. C.; MATOS, E. R.; RIBEIRO-COSTA, R. M. Mucoadhesive nanoparticles: a new perspective for fish drug application. Journal of Fish Diseases, v. 39, n. 4, p. 503-506, 2016. 4 p.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Gado de Leite.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  23/10/2013
Data da última atualização:  06/06/2023
Tipo da produção científica:  Nota Técnica/Nota Científica
Autoria:  LIMA, N. B.; MARQUES, M. W.; MICHEREFF, S. J.; MORAIS JÚNIOR, M. A.; BARBOSA, M. A. G.; CÂMARA, M. P. S.
Afiliação:  MARIA ANGELICA GUIMARAES BARBOSA, CPATSA.
Título:  First report of mango anthracnose caused by Colletotrichum karstii in Brazil.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Plant Disease, v. 97, n. 9, p. 1248, sept. 2013.
DOI:  10.1094/PDIS-01-13-0002-PDN
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  From April to June 2010, mango fruits (Mangifera indica L.) (cv. Tommy Atkins) showing post-harvest anthracnose symptoms were collected during a survey conducted in São Francisco Valley, northeastern Brazil. Fruits affected by anthracnose showed sunken, prominent, dark brown to black decay spots. Small pieces (4 to 5 mm) of necrotic tissues were surface sterilized for 1 min in 1.5% NaOCl, washed twice with sterile distilled water, and plated onto potato dextrose agar (PDA) amended with 0.5 g liter–1 streptomycin sulfate. Plates were incubated at 25°C in the dark for 5 to 7 days and colonies that were morphologically similar to species of Colletotrichum were transferred to PDA (1). Identification was made using morphological characteristics and phylogenetic analysis. Two isolates (CMM 4101 and CMM 4102) presented colonies that had white aerial mycelia and orange conidial mass, varying between colorless and pale orange in reverse. Conidia were hyaline, cylindrical, and aseptate 14.52 (10.40 to 20.20) μm long and 4.90 (3.80 to 6.50) μm wide, length/width ratio = 3.0. Mycelial growth rate was 5.20 mm per day at 25°C. Morphological and cultural characterizations were consistent with the description of Colletotrichum karstii (3). PCR amplification by universal primers (ITS1/ITS4) and DNA sequencing of the internal transcribed spacer (ITS1-5.8S-ITS2 rRNA gene cluster) were conducted to confirm the identifications. Analysis of representative sequences (GenBank Accession Nos. HM58540... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Colletotrichum karstii.
Thesagro:  Antracnose; Doença; Fungo; Manga; Mangifera Indica; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Disease control; Mangoes; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/969206/1/Angelica20131.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA50991 - 1UPCAP - DD
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