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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
12/05/2008 |
Data da última atualização: |
23/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Orientação de Tese de Pós-Graduação |
Autoria: |
MELO, C. O. |
Título: |
Caracterização química, física e de compostos funcionais em cebolas frescas, cozidas e desidratadas. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
2007. |
Páginas: |
74 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Dissertação (Mestrado em Nutrição Humana) - Faculdade de Ciência da Saude, Universidade de Brasília, Brasília, DF. Orientador: Celso Luiz Moretti, Co-orientadora: Cristina Maria Monteiro Machado, Examinadora externa: Leonora Mansur Mattos. |
Conteúdo: |
Avaliar as alterações nos padrões de qualidade dos bulbos de cebolas das Cultivares Beta Cristal e Óptima amazenados a 5 mais ou menos 1°C durante um período de 60 dias e verificar as alterações dos compostos fenólicos, atividades antioxidante e concentração de quercetina no material armazenado, cozido e desidratado. |
Palavras-Chave: |
Caracterização. |
Thesagro: |
Allium Cepa; Armazenamento; Cebola; Desidratação; Processamento; Qualidade. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01131nam a2200217 a 4500 001 1781702 005 2019-05-23 008 2007 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aMELO, C. O. 245 $aCaracterização química, física e de compostos funcionais em cebolas frescas, cozidas e desidratadas. 260 $a2007.$c2007 300 $a74 p. 500 $aDissertação (Mestrado em Nutrição Humana) - Faculdade de Ciência da Saude, Universidade de Brasília, Brasília, DF. Orientador: Celso Luiz Moretti, Co-orientadora: Cristina Maria Monteiro Machado, Examinadora externa: Leonora Mansur Mattos. 520 $aAvaliar as alterações nos padrões de qualidade dos bulbos de cebolas das Cultivares Beta Cristal e Óptima amazenados a 5 mais ou menos 1°C durante um período de 60 dias e verificar as alterações dos compostos fenólicos, atividades antioxidante e concentração de quercetina no material armazenado, cozido e desidratado. 650 $aAllium Cepa 650 $aArmazenamento 650 $aCebola 650 $aDesidratação 650 $aProcessamento 650 $aQualidade 653 $aCaracterização
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
31/08/2017 |
Data da última atualização: |
22/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DIONISIO, L. F. S.; SCHWARTZ, G.; LOPES, J. do C. A.; SANTOS, G. G. A. dos; OLIVEIRA, F. de A. |
Afiliação: |
Luiz Fernandes Silva Dionisio, UFRA; GUSTAVO SCHWARTZ, CPATU; JOSE DO CARMO ALVES LOPES, CPATU; Graciliano Galdino Alves dos Santos, UFRA; Francisco de Assis Oliveira, UFRA. |
Título: |
Mortality of stocking commercial trees after reduced impact logging in eastern Amazonia. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Forest Ecology and Management, v. 401, p. 1-7, Oct. 2017. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foreco.2017.06.060 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Correção do artigo realizada no volume 412, p. 97, 15 March 2018. |
Conteúdo: |
Forest harvest causes disturbances in the forest and affects the mortality of residual trees. The effects of this activity on trees of the residual stocking for future felling cycles are poorly known in post-harvest situations. Detecting mortality patterns and comprehending the factors that rule the post-harvest tree mortality may offer important subsidies for future sustainable harvests. In this study, the mortality of trees under Reduced Impact Logging (RIL) was assessed in a chronosequence of 13 years in logging areas (2002?2015) in eastern Amazonia. The data were collected in five Units of Annual Production (UAP) and in a control plot. In each UAP, a Working Unit (WU) of 100 ha was divided into 20 plots of 50 m × 1000 m (5 ha). Trees ? 45 cm DBH were inventoried one year before forest harvest and again in 2015. The mortality rates were calculated and compared among: (a) ecological groups; (b) different logging intensities and (c) diameter classes. The mortality rate is higher in the first five years (5.87%) and the effects of RIL are perceived up to seven years post-harvest (3.18%). The logging intensity, 3?40 m3 ha?1, did not affect the mortality of trees ? 45 cm DBH. Pioneer species are more susceptible to impacts of forest harvest than species of other ecological groups. In RIL plots, as well as in the non-logged plot, the mortality rate was not influenced by the size of trees ? 45 cm DBH. |
Palavras-Chave: |
Colheita florestal; Grupos ecológicos; Mortalidade arbórea; Tamanho da árvore. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02245naa a2200241 a 4500 001 2074732 005 2021-12-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foreco.2017.06.060$2DOI 100 1 $aDIONISIO, L. F. S. 245 $aMortality of stocking commercial trees after reduced impact logging in eastern Amazonia.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aCorreção do artigo realizada no volume 412, p. 97, 15 March 2018. 520 $aForest harvest causes disturbances in the forest and affects the mortality of residual trees. The effects of this activity on trees of the residual stocking for future felling cycles are poorly known in post-harvest situations. Detecting mortality patterns and comprehending the factors that rule the post-harvest tree mortality may offer important subsidies for future sustainable harvests. In this study, the mortality of trees under Reduced Impact Logging (RIL) was assessed in a chronosequence of 13 years in logging areas (2002?2015) in eastern Amazonia. The data were collected in five Units of Annual Production (UAP) and in a control plot. In each UAP, a Working Unit (WU) of 100 ha was divided into 20 plots of 50 m × 1000 m (5 ha). Trees ? 45 cm DBH were inventoried one year before forest harvest and again in 2015. The mortality rates were calculated and compared among: (a) ecological groups; (b) different logging intensities and (c) diameter classes. The mortality rate is higher in the first five years (5.87%) and the effects of RIL are perceived up to seven years post-harvest (3.18%). The logging intensity, 3?40 m3 ha?1, did not affect the mortality of trees ? 45 cm DBH. Pioneer species are more susceptible to impacts of forest harvest than species of other ecological groups. In RIL plots, as well as in the non-logged plot, the mortality rate was not influenced by the size of trees ? 45 cm DBH. 653 $aColheita florestal 653 $aGrupos ecológicos 653 $aMortalidade arbórea 653 $aTamanho da árvore 700 1 $aSCHWARTZ, G. 700 1 $aLOPES, J. do C. A. 700 1 $aSANTOS, G. G. A. dos 700 1 $aOLIVEIRA, F. de A. 773 $tForest Ecology and Management$gv. 401, p. 1-7, Oct. 2017.
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