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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/02/2008 |
Data da última atualização: |
05/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo de Divulgação na Mídia |
Autoria: |
MELLO, L. M. R. de. |
Afiliação: |
LOIVA MARIA RIBEIRO DE MELLO, CNPUV. |
Título: |
CONTRASTES. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Revista AgroBrasil, Santa Cruz do Sul, v. 4, p. 172-173, 2007. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Texto em língua inglesa e portuguesa. |
Conteúdo: |
O processamento de vinhos e derivados foi maior em 2007; em contrapartida, o consumo sofreu retratação, complicando o mercado. O Rio Grande do Sul representa mais de 90% da produção nacional de vinhos e de sucos de uvas do Brasil. Partindo desse princípio, os dados relacionados a esse Estado fornecem uma idéia muito aproximada da realidade nacional e dão um panorama da dinâmica desse mercado. Mesmo com a formação de novos pólos, caso das vinícolas instaladas no Vale do São Francisco, em Pemambuco, ainda não existem estatísticas sobre a produção em outros estados brasileiros. |
Palavras-Chave: |
Brasil. |
Thesagro: |
Enologia; Mercado; Produção; Vinho. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/200317/1/9567-2007-p.172-173.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
20/12/2018 |
Data da última atualização: |
24/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
RANGEL, A. H. do N.; ARAÚJO, T. P. M.; LIMA, G. F. da C.; BORBA, L. H. F.; PEIXOTO, M. G. C. D.; LIMA JÚNIOR, D. M. de. |
Afiliação: |
ADRIANO HENRIQUE DO NASCIMENTO RANGEL, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; THALITA POLYANA MONTEIRO ARAÚJO, Universidade Federal Rural de Pernambuco; GUILHERME FERREIRA DA COSTA LIMA, EMPARN; LUIZ HENRIQUE FERNANDES BORBA, Universidade Federal do Rio Grande do Norte; MARIA GABRIELA CAMPOLINA D PEIXOTO, CNPGL; DORGIVAL MORAIS DE LIMA JÚNIOR, Universidade Federal de Alagoas. |
Título: |
Estimation of genetic and phenotypic trends for dairy traits of Gyr and Guzerá breeds. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum. Animal Sciences, v. 40, e35685, 2018. |
Páginas: |
6 p. |
DOI: |
10.4025/actascianimsci.v40i1.36685 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
ABSTRACT Milk production has high economic importance in dairy cattle production systems, which justifies its inclusion in genetic breeding programs. The objective of this study was to evaluate the genetic and phenotypic trends of dairy traits in Gyr (167 lactations) and Guzerá (148 lactations) breeds in the State of Rio Grande do Norte (RN). Milk, fat and protein production obtained from monthly dairy controls were the traits evaluated. The expected differences in progeny (DEPs) for these traits were estimated using an animal model. From the means of phenotypic values and DEPs, we estimated the genetic and phenotypic trends in linear regressions as a function of the year of calving of the animal. Positive genetic and phenotypic trends were observed for Gyr (26.8 and 88.7 kg year-1) and Guzerá (8.44 and 37.68 kg year-1). Gyr breed presented positive genetic trends for fat (1.08 kg year-1) and protein (0.45 kg year-1) production and the Guzerá breed showed positive genetic trends for fat (0.36 kg year-1) and protein (0.25 kg year-1) production. The selection applied in the evaluated herds has produced satisfactory genetic and phenotypic progress for milk, fat and protein production. |
Palavras-Chave: |
Genetic progress; Selection. |
Thesaurus NAL: |
Milk production; Zebu. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189185/1/Artigo-Acta-Scientiarum-Gabriela-Estimation.pdf
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Marc: |
LEADER 01963naa a2200253 a 4500 001 2102342 005 2023-01-24 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4025/actascianimsci.v40i1.36685$2DOI 100 1 $aRANGEL, A. H. do N. 245 $aEstimation of genetic and phenotypic trends for dairy traits of Gyr and Guzerá breeds.$h[electronic resource] 260 $c2018 300 $a6 p. 520 $aABSTRACT Milk production has high economic importance in dairy cattle production systems, which justifies its inclusion in genetic breeding programs. The objective of this study was to evaluate the genetic and phenotypic trends of dairy traits in Gyr (167 lactations) and Guzerá (148 lactations) breeds in the State of Rio Grande do Norte (RN). Milk, fat and protein production obtained from monthly dairy controls were the traits evaluated. The expected differences in progeny (DEPs) for these traits were estimated using an animal model. From the means of phenotypic values and DEPs, we estimated the genetic and phenotypic trends in linear regressions as a function of the year of calving of the animal. Positive genetic and phenotypic trends were observed for Gyr (26.8 and 88.7 kg year-1) and Guzerá (8.44 and 37.68 kg year-1). Gyr breed presented positive genetic trends for fat (1.08 kg year-1) and protein (0.45 kg year-1) production and the Guzerá breed showed positive genetic trends for fat (0.36 kg year-1) and protein (0.25 kg year-1) production. The selection applied in the evaluated herds has produced satisfactory genetic and phenotypic progress for milk, fat and protein production. 650 $aMilk production 650 $aZebu 653 $aGenetic progress 653 $aSelection 700 1 $aARAÚJO, T. P. M. 700 1 $aLIMA, G. F. da C. 700 1 $aBORBA, L. H. F. 700 1 $aPEIXOTO, M. G. C. D. 700 1 $aLIMA JÚNIOR, D. M. de 773 $tActa Scientiarum. Animal Sciences$gv. 40, e35685, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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