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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
12/07/2016 |
Data da última atualização: |
12/07/2016 |
Autoria: |
LANDIM, A. V.; CASTANHEIRA, M.; FIORAVANTI, M. C. S.; PACHECO, A.; CARDOSO, M. T. M.; LOUVANDINI, H.; McMANUS, C. |
Título: |
Physical, chemical and sensorial parameters for lambs of different groups, slaughtered at different weights. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 43, n. 6, p. 1089-1096, Aug. 2011. |
DOI: |
10.1007/s11250-011-9806-4 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The object of this experiment was to study physicochemical and sensorial traits in the 11th and 13th ribs of 24 Santa Ines (SI), 24 1/2 Ile de France?×?1/2 Santa Inês (ILE?×?SI) and 8 1/2 Texel?×?1/2 Santa Inês (TE?×?SI), slaughtered at different weights (30, 35, 40 and 45 kg, respectively). Subjective measurements (marbling, colour and texture) were carried out on the Longissimus dorsi, as well as initial pH (0 h) and final pH (24 h) after slaughter. The experiment was in a 3?×?4 factorial design and analysed using general linear model and correlation procedures in SAS®. Breed group did not influence colour (3.32), shear force (3.57 kg-force (kgf)) or loss in cooking (24.05%) of the L. dorsi, but slaughter weight affected these, with stronger colour, tougher meat and greater loss in cooking as slaughter weight increased. For sensorial analysis, the L. dorsi were cut, identified and evaluated by 30 untrained judges using a linear scale. Significant differences were detected in preference (6.61 points), tenderness (6.32 points), succulence (6.33 points) and flavour (7.08 points) of the meat from different breed groups and slaughter weights. For preference, all meats were well accepted although the crossbred animals slaughtered at 45 kg were less acceptable. |
Palavras-Chave: |
Colour; Flavour. |
Thesagro: |
Carne; Cocção; Controle de qualidade; Cor; Cordeiro; Ovino; Sabor. |
Thesaurus Nal: |
Cooking; Mutton; pedigree; Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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121. | | SOUZA, C. A.; PAIVA, S. R.; MCMANUS, C. M.; AZEVEDO, H. C.; MARIANTE, A. S.; GRATTAPAGLIA, D. Genetic diversity and assessment of 23 microsatellite markers for parentage testing of Santa Inês hair sheep in Brazil. Genetics and Molecular Research, v. 11, n. 2, p. 1217-1229, 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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123. | | SANTOS, S. A.; ABREU, G. P.; MASCIOLI, A. S.; MCMANUS, C.; MARIANTE, A. S.; SERENO, J. R. B. Fatores ambientais e crescimento de cavalos pantaneiros criados em condições naturais. Archivos de Zootecnia, v. 56, n. 216, p. 929-934, 2007.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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124. | | SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; MASCIOLI, A. S.; McMANUS, C.; MARIANTE, A. S.; SERENO, J. R. B. Fatores ambientais e crescimento de cavalos pantaneiros criados em condições naturais. Archives Zootecnia, v.56, n. 216, p. 929-934, 2007.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Internacional - C |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Pantanal. |
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Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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134. | | BARBOSA, B. R. P.; SANTOS, S. A.; MCMANUS, C.; EGITO, A. A. do; JULIANO, R. S.; PAIVA, S. R. Índice de tolerância ao calor em cavalos pantaneiros na região do Pantanal, Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... [S.l.]: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2012. 1 CD-ROM. 4 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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135. | | SANTOS, S. A.; MASCIOLI, A.; McMANUS, C.; ABREU, U. G. P.; MARIANTE, A. S.; SERENO, J. R. B. Influencia de fatores ambientais sobre caracteristicas de crescimento de cavalos Pantaneiros criados em condicoes naturais no Pantanal, Brasil. El Arca, v.1, n.5, p.87. 2002.Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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139. | | FINO, T. C. M.; MELO, C. B.; RAMOS, A. F.; MCMANUS, C.; LEITE, R. C.; MARTINS, E. Ocorrence of antibodies against bovine herpesvirus 1 and bovine viral diarrhoea virus in Crioula Lageana cattle. Journal of Animal Science Advances, v. 3, n. 4, p. 165-170, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 5 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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140. | | SILVA, E. C.; MCMANUS, C.; PIOVEZAN, U.; FARIA, D. A.; SOUZA, C. A.; CAETANO, A. R.; PAIVA, S. R. Phylogeography of feral Monteiro pig in the Brazilian Pantanal Ecosystem. Genetica, v. 148, p. 183-193, 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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