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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cocais; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
11/09/2015 |
Data da última atualização: |
26/11/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ESPINDULA, M. C.; MAURI, A. L.; RAMALHO, A. R.; DIAS, J. R. M.; FERREIRA, M. das G. R.; SANTOS, M. R. A. dos; MARCOLAN, A. L. |
Afiliação: |
MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-RO; Aldo Luiz Mauri, Instituto Capixaba de Pesquisa, Assistência Técnica e Extensão Rural; ANDRE ROSTAND RAMALHO, CPAF-RO; Jairo Rafael Machado Dias, UNIR; MARIA DAS GRACAS RODRIGUES FERREIRA, CPACP; MAURICIO REGINALDO ALVES DOS SANTOS, CPAF-RO; ALAERTO LUIZ MARCOLAN, CPAF-RO. |
Título: |
Produção de mudas. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: MARCOLAN, A. L.; ESPINDULA, M. C. (Ed.). Café na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2015. |
Páginas: |
Cap. 6, p. 127-157. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste capítulo serão abordados aspectos relacionados às etapas de produção de mudas de café canéfora mais usuais na Amazônia Ocidental brasileira, bem como a micropropagação e a enxertia, como técnicas alternativas para situações específicas que se fizerem necessárias. |
Palavras-Chave: |
Café conilon; Produção de mudas. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218289/1/17430.pdf
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Marc: |
LEADER 00926naa a2200229 a 4500 001 2023757 005 2020-11-26 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aESPINDULA, M. C. 245 $aProdução de mudas. 260 $c2015 300 $aCap. 6, p. 127-157. 520 $aNeste capítulo serão abordados aspectos relacionados às etapas de produção de mudas de café canéfora mais usuais na Amazônia Ocidental brasileira, bem como a micropropagação e a enxertia, como técnicas alternativas para situações específicas que se fizerem necessárias. 653 $aCafé conilon 653 $aProdução de mudas 700 1 $aMAURI, A. L. 700 1 $aRAMALHO, A. R. 700 1 $aDIAS, J. R. M. 700 1 $aFERREIRA, M. das G. R. 700 1 $aSANTOS, M. R. A. dos 700 1 $aMARCOLAN, A. L. 773 $tIn: MARCOLAN, A. L.; ESPINDULA, M. C. (Ed.). Café na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2015.
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
14/09/2010 |
Data da última atualização: |
06/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; FARIA, L. C. de; CABRERA DIAZ, J. L.; DEL PELOSO, M. J.; WENDLAND, A. |
Afiliação: |
HELTON SANTOS PEREIRA, CNPAF; LEONARDO CUNHA MELO, CNPAF; LUIS CLAUDIO DE FARIA, CNPAF; JOSE LUIS CABRERA DIAZ, CNPAF; MARIA JOSE DEL PELOSO, CNPAF; ADRIANE WENDLAND FERREIRA, CNPAF. |
Título: |
Environmental stratification in Paraná and Santa Catarina to evaluate common bean genotypes. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 10, n. 2, p. 132-139, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this study was the environmental stratification of the states of Paraná and Santa Catarina for the evaluation of carioca common bean genotypes. The grain yield was evaluated in 20 trials, in a randomized block design with three replications testing 16 genotypes with carioca grain. The environments were stratified by five methodologies: traditional Lin; mean square of the interaction for paired locations, estimate of the percentage of the complex interaction; estimate of Pearson´s correlation, and the Wricke method. Locations identified as uninformative by at least three of the methodologies were excluded. The locations considered uninformative in the respective growing seasons were Roncador (rainy/2003 and dry/2003) and Laranjeiras do Sul (rainy/2004) and no location in the growing season dry/2004. Only Roncador was identified as not very informative in at least two seasons and was therefore eliminated from the evaluation network of Carioca common bean genotypes. |
Palavras-Chave: |
Common bean breeding; Estratificação ambiental em Santa Catarina; Estratificação ambiental no Paraná; Genotype x environment interaction; Interação genótipos x ambientes; Melhoramento de feijoeiro comum; Paraná; Phaseolus vulgaris L; Santa Catarina. |
Thesagro: |
Feijão; Interação genética; Melhoramento genético vegetal; Phaseolus vulgaris. |
Categoria do assunto: |
-- G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/19151/1/CBABHSP.pdf
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Marc: |
LEADER 02080naa a2200337 a 4500 001 1862256 005 2022-06-06 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, H. S. 245 $aEnvironmental stratification in Paraná and Santa Catarina to evaluate common bean genotypes. 260 $c2010 520 $aThe purpose of this study was the environmental stratification of the states of Paraná and Santa Catarina for the evaluation of carioca common bean genotypes. The grain yield was evaluated in 20 trials, in a randomized block design with three replications testing 16 genotypes with carioca grain. The environments were stratified by five methodologies: traditional Lin; mean square of the interaction for paired locations, estimate of the percentage of the complex interaction; estimate of Pearson´s correlation, and the Wricke method. Locations identified as uninformative by at least three of the methodologies were excluded. The locations considered uninformative in the respective growing seasons were Roncador (rainy/2003 and dry/2003) and Laranjeiras do Sul (rainy/2004) and no location in the growing season dry/2004. Only Roncador was identified as not very informative in at least two seasons and was therefore eliminated from the evaluation network of Carioca common bean genotypes. 650 $aFeijão 650 $aInteração genética 650 $aMelhoramento genético vegetal 650 $aPhaseolus vulgaris 653 $aCommon bean breeding 653 $aEstratificação ambiental em Santa Catarina 653 $aEstratificação ambiental no Paraná 653 $aGenotype x environment interaction 653 $aInteração genótipos x ambientes 653 $aMelhoramento de feijoeiro comum 653 $aParaná 653 $aPhaseolus vulgaris L 653 $aSanta Catarina 700 1 $aMELO, L. C. 700 1 $aFARIA, L. C. de 700 1 $aCABRERA DIAZ, J. L. 700 1 $aDEL PELOSO, M. J. 700 1 $aWENDLAND, A. 773 $tCrop Breeding and Applied Biotechnology$gv. 10, n. 2, p. 132-139, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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