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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  07/12/2015
Data da última atualização:  11/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BARRETO, A. G.; NOGUEIRA, R. I.; MATTOS, L. da S. de; GODOY, R. C. B. de; FREITAS, S. P.
Afiliação:  Angela Gava Barreto, CEFET/RJ; REGINA ISABEL NOGUEIRA, CTAA; LUZIMAR DA SILVA DE M DO NASCIMENTO, CTAA; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Suely Pereira Freitas, UFRJ.
Título:  Effect of drying temperature on the nutritional quality of the pinhão (araucária angustifolia) flour.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: EUROPEAN DRYING CONFERENCE, 5.; 2015, Budapest. Eurodrying'2015. Budapest: [s. n.], 2015.
Páginas:  8 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Autoria: MATTOS, L. da S. de [i.e. NASCIMENTO, L. da S. de M.].
Conteúdo:  At present, there is quite limited market for pinhão products due to their low level of industrialization. This study aimed to evaluate the drying process of pinhão at 40 oC, 50 oC and 60 °C for essential amino acids preservation in the final product. Effective diffusivity (Deff) was 15.6x10-10m2.s-1at 60 oC and the correspondent activation energy was 31.13 kJ. mol-1. Compared to raw pinhão, it was observed greater retention of the amino acid content for the pinhão flour obtained at 50 oC.
Palavras-Chave:  Drying kinetics.
Thesaurus Nal:  activation energy; diffusivity; essential amino acids.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/134962/1/Full-paper-Eurodrying-Angela-Gava-final.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13084 - 1UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  11/05/2023
Data da última atualização:  11/05/2023
Autoria:  BUAINAIN, A. M.; SOUSA, M. R. de; NAVARRO, Z. S. de.
Afiliação:  ANTÔNIO MÁRCIO BUAINAIN; MIGUEL ROCHA DE SOUSA; ZANDER SOARES DE NAVARRO, SUEST.
Título:  Globalization and agriculture: redefining unequal development.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Lanham: Lexington Books, 2018.
Páginas:  255 p.
ISBN:  978-1-4985-4226-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Globalization and agriculture: some observations and some questions; The global driving ob Brazilian Agrarian Development in the New Century; From food insecurity to a global food power: will Brazil meet its potencial and world expectations?; Globalization, agricultural sector two decades after NAFTA: expectations, facts, and policy challenges; The history and development of the modernization of Chilean agriculture sinde the 1969s: from insulation to globalization; Changing relations of production of agriculture in China under globalization; China's food security challenges adn its foreign trade and investment landscape in agriculture; Modernization of Chinese agricultur: economic, social and environmental impacts; Parched souls and desiccated lives: what is publishing Indian farmers to suicide? Mozanbique's Embattled Savannah: Brazilian Cooperation and global agrarian disputes; Globalization, agribusiness, and the liberalization of agricultural services in Ghana; South Africa: apartheid, globalization and agriculture.
Palavras-Chave:  Globalização.
Thesagro:  Agricultura.
Thesaurus NAL:  Agriculture; Globalization.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE66466 - 1UPCLV - PP630.2745B917g2023.00049
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