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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/05/2019
Data da última atualização:  29/11/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITE, J. N. T.; ALENCAR, S. de S.; MATIAS, J. R.; ANTONIO, R. P.; DANTAS, B. F.
Afiliação:  Jasmine Novaes Tavares Freire; Sara de Souza Alencar; Janete Rodrigues Matias; RAFAELA PRISCILA ANTONIO, CPATSA; BARBARA FRANCA DANTAS, CPATSA.
Título:  Tolerância de sementes de acessos Macroptilium sp. ao estresse salino.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DO BIOMA CAATINGA, 2., 2018, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2019.
Páginas:  p. 353.
Série:  (Embrapa Semiárido. Documentos, 287).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se avaliar a germinação e tolerância das sementes de acessos de Macroptilium sp. submetidas ao estresse salino.
Palavras-Chave:  Estresse salino; Tolerância.
Thesagro:  Caatinga; Germinação; Macroptilium Atropurpureum; Salinidade; Semente; Vegetação Nativa.
Thesaurus Nal:  Germination; Salinity; Seeds.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197174/1/Barbara-12.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA58491 - 1UMTRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  24/08/2018
Data da última atualização:  29/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SOUZA, K. O. de; XAVIER, C. V.; LOPES, M. M. de A.; MOURA, C. F. H.; SILVA, E. de O.; AYALA-ZAVALA, J. F.; MIRANDA, M. R. A. de.
Afiliação:  Kellina Oliveira de Souza, Universidade Federal do Ceará; Cícera Vanuza Xavier, Universidade Federal do Ceará; Mônica Maria de Almeida Lopes, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; EBENEZER DE OLIVEIRA SILVA, CNPAT; Jesus Fernando Ayala-Zavala, Centro de Investigación en Alimentación y Desarrollo; Maria Raquel Alcântara de Miranda, Universidade Federal do Ceará, Departamento de Bioquímica e Biologia Molecular.
Título:  Preharvest treatment with 1-aminoethoxyvinylglycine and gibberellin on the quality and physiology of cashew peduncles.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 53, n. 6, p. 684-692, 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effects of the preharvest treatment with gibberellic acid (GA3) and aminoethoxyvinylglycine (AVG) on the quality and physiological attributes of ripe 'CCP 76' cashew (Anacardium occidentale) peduncles at different developmental stages. Sprays of 180 mg L-1 GA3 and 180 mg L-1 AVG were applied, combined and isolated, at 34, 40, and 44 days after anthesis (DAA), and peduncles were harvested ripe at 46 DAA and evaluated for physical and physiological variables. The treatment with GA3 resulted in firmer peduncles with a greater apical diameter, but did not affect the physiological variables activity of the pectin methylesterase and polygalacturonase cell wall enzymes and degree of lipid peroxidation of the biological membranes, nor the physical attributes total mass (peduncles and nut) and nut size. At early developmental stages (34 DAA), GA3 increased the activity of the antioxidant enzymes superoxide dismutase and catalase, and, at later stages (40 DAA), promoted polyphenol and carotenoid accumulation. The application of AVG at the final stages (44 DAA) provided greater total antioxidant activity, despite the lower ascorbate peroxidase activity. The application of GA3 pre-harvest increases the firmness and diameter of the cashew peduncles, and the treatment with AVG increases the total antioxidant activity of the peduncles.
Palavras-Chave:  AVG; GA; GA3.
Thesagro:  Anacardium Occidentale; Composto Fenólico.
Thesaurus NAL:  Aminoethoxyvinylglycine; Phenolic compounds.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190002/1/ART18086.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181917/1/Preharvest-treatment-with.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62933 - 1UPEAP - DD
CNPAT15873 - 1UPCAP - DD2018.0315
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