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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  21/08/2008
Data da última atualização:  06/04/2009
Autoria:  MARTINS, P. T.; NUNES, D. H.; PASINI, A.; MOTTE, B.; SANTOS, A. A. dos; SILVA, S. H. da; BROWN, G. G.
Título:  Efficiency of electroshocking and formol extraction of earthworms compared to handsorting in agricultural and natural ecosystems near Londrina, Brazil.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: International Symposium on Earthworm Ecology, 8., 2006, Kraków. Abstracts... Kraków: Jagiellonian University, 2006. p. 76.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sampling of earthworms is generally a labor intensive and time-consuming activity and means of reducing the time and effort necessary to sample earthworm populations are always welcome. Therefore, in the present study, we compared the efficiency of two "quicker" and "easier" alternatives (electro-shocking and dilute-formalin expulsion) in relation to the traditional hand-sorting method. Sampling was performed in four ecosystems: 1) Native forest (secondary vegetation); 2) edge of a cattail marsh; 3) sorghum croppìng (after harvest); and 4) a >10 yr old Cynodon spp. pasture grazed by horses. Electro-shocking (Thielemann octet method) was performed over an area of approximately 0.4 m2 for 20 min and immediately thereafter, earthworms were handsorted from 0.16 m2 soil monoliths, to a depth of 30 cm, directly underneath the electro-shocked area. Formalin (0.5%) was applied to a 1 m2 area, 5-m away, and the surfacing earthworms collected. Eight samples were taken in the forest and the marsh and 5 samples were taken in the agroecosystems. Earthworms were killed in alcohol (30%) and then fixed in formalin. All individuals collected with each method were counted (separately into age classes), weighed and identified to species level (when possible). Earthworm diversity was always higher with the handsorting method (forest = 8 spp., crop system = 6 spp., swamp = 3 spp., pasture = 2 spp.). Formol and electro-shocking yielded at most 3 species only, generally the fastermoving epigeics a... Mostrar Tudo
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO28431 - 1UPCSP - --1149111491
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  12/09/2021
Data da última atualização:  09/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  STOCK, L. A.; RESENDE, J. C. de; LEITE, J. L. B.
Afiliação:  LORILDO ALDO STOCK, CNPGL; JOAO CESAR DE RESENDE, CNPGL; JOSE LUIZ BELLINI LEITE, CNPGL.
Título:  O aumento do preço da carne incentiva o abate de vacas leiteiras.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Balde Branco, ano 56, n. 674, maio 2021.
Idioma:  Português
Thesagro:  Bovino; Gado Leiteiro.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228105/1/Aumento-preco-carne.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25290 - 1UPCAM - DD
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