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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  25/11/2013
Data da última atualização:  14/08/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MATTOS, M. L. T.; ANDRES, A.; MARTINS, J. F. da S.; GALARZ, L. A.; FACIO, M. L. P.
Afiliação:  MARIA LAURA TURINO MATTOS, CPACT; ANDRE ANDRES, CPACT; JOSE FRANCISCO DA SILVA MARTINS, CPACT; LIANE ALDRIGHI GALARZ, CPACT; Morjana Luisa Pereira Facio, UFPEL.
Título:  Residual dos herbicidas imazapir e imazapique em solo, água e sedimento de lavoura de arroz irrigado no Rio Grande do Sul.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 8., 2013, Santa Maria. Avaliando cenários para a produção sustentável de arroz: anais. Santa Maria: UFSM; Porto Alegre: Sosbai, 2013.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Ambiente; Persistência.
Thesagro:  Agrotóxico; Qualidade; Resíduo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/93093/1/trab-5114-644.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT17109 - 1UPCAA - DD001622013.00162
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/05/2014
Data da última atualização:  05/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  COSTA, F. F.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F.; OLIVEIRA, M. A. L. de; BARRA, P. M. de C.; GARRIDO, L. A.; SANTOS, A. S. de O.
Afiliação:  FABIANO FREIRE COSTA, UFJF/Gov. Valadares; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; MARCO ANTONIO MOREIRA FURTADO, UFJF/Gov. Valadares; MARTA FONSECA MARTINS, CNPGL; MARCONE AUGUSTO LEAL DE OLIVEIRA, UFJF/Gov. Valadares; PATRICIA MENDONÇA DE CASTRO BARRA, UFJF/Gov. Valadares; LOURDES AMIGO GARRIDO, Institute of Food Science Research (CSIC-UAM), Madrid; ALESSA SIQUEIRA DE OLIVEIRA DOS SANTOS, UFJF/Gov. Valadares.
Título:  Microfluidic chip electrophoresis investigation of major milk proteins: study of buffer effects and quantitative approaching
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Analytical Methods, v. 6, p. 1666-1673, 2014.
DOI:  https://doi.org/10.1039/C3AY41706A
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The separation and quantification of major milk proteins are fundamental in dairy research. Therefore, accurate and rapid methods are profoundly important. The microfluidic chip technique is faster, and uses considerably fewer chemicals and materials than traditional techniques. The objective of this study was to improve experimental methods for separating and quantifying major milk proteins using the microfluidic chip technique. Deionized water, a total protein solubilization buffer (TPS buffer) and a separating milk protein buffer (SEP buffer) were used for the treatment of milk samples and their effects were evaluated. The results showed an excellent separation for whey proteins with α-lactalbumin migrating first, followed by β-lactoglobulin in the presence of both buffers. However, better results for major casein separation were obtained when SEP buffer was added. The order of the migration time was: β-casein first, followed by αs-casein and κ-casein. The quantitative analysis showed significant differences among the percentages of protein fractions from both buffers. The results of microfluidic chip technology using the SEP buffer solution were comparable to those obtained by SDS-PAGE for these proteins and to the data reported in the literature.
Palavras-Chave:  Microfluid chip technique; Proteinas do leite; Separação e quantificação.
Thesagro:  Pesquisa.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/102359/1/Artigo-Cida-Microfluidic-c3ay41706a.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL21361 - 1UPCAP - DD
CNPGL21860 - 1UPCAP - DD
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