Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/06/2021
Data da última atualização:  24/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARTINS, I. B. A.; BARBOSA, I. de C. C.; ROSENTHAL, A.; ARES, G.; DELIZA, R.
Afiliação:  INAYARA BEATRIZ ARAUJO MARTINS, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); ISADORA DE CARVALHO COSTA BARBOSA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (UFRRJ); AMAURI ROSENTHAL, CTAA; GASTÓN ARES, Universidad de la Republica, Pando, Uruguay; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Development of tropical mixed juice with low added-sugar content: Sensory and nutritional aspects.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology International, 2021. p. 1-11.
DOI:  https://doi.org/10.1177/10820132211020844
Idioma:  Inglês
Notas:  First Published.
Conteúdo:  The aim of the present study was to develop a mixed tropical fruit juice of cashew apple, acerola and melon with low added-sugar content considering sensory and nutritional aspects. Five formulations were developed varying the concentration of the different fruits. A total of 172 consumers rated their overall liking using a 9-point hedonic scale and described their sensory characteristics using a Check-all-that-apply question. In addition, the functional properties of the juices were evaluated by analyzing vitamin C, total phenolic compounds and antioxidant capacity. Results showed that the addition of sugar and fruit composition affected the sensory characteristics and consumer liking of the formulations. Samples without added sugar and with higher melon concentration showed lower liking scores (p?
Palavras-Chave:  Antioxidant capacity; Check-all-that-apply (CATA); Consumer study; Cross-modal interactions; Rate-all-that-apply (RATA).
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15183 - 1UPAAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  24/06/2003
Data da última atualização:  20/04/2018
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  DAI PRÁ, M. A; CRIPPA, J.; SOBESTIANSKY, J.; LIMA, G. J. M. M. de; BARIONI JUNIOR, W.
Afiliação:  MARCOS A. DAI PRÁ, CNPSA; JUAREZ CRIPPA, CNPQ; JURIJ SOBESTIANSKY, CNPSA; GUSTAVO JULIO MELLO M DE LIMA, CNPSA; WALDOMIRO BARIONI JUNIOR, CPPSE.
Título:  Castração de leitões: avaliação entre os métodos inguinal e escrotal.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  Concórdia: EMBRAPA-CNPSA, 1992.
Páginas:  3 p.
Série:  (EMBRAPA-CNPSA. Comunicado Técnico, 189)
Idioma:  Português
Thesagro:  Castração; Leitão.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/58657/1/CUsersPiazzonDocuments189.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA7695 - 1UPCFL - PP29992003.02999
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional