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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
03/04/2023 |
Data da última atualização: |
03/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CROSA, C. F. R.; MARCO, R. DE; BARRETO, C. F.; SOUZA, R. S. de; YAMAMOTO, R. R.; MARTINS, C. R. |
Afiliação: |
CLAUDIA FARELA RIBEIRO CROSA; RUDINEI DE MARCO; CAROLINE FARIAS BARRETO; RAFAELA SCHMIDT DE SOUZA; ROBSON RYU YAMAMOTO; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT. |
Título: |
Budbreak of pecan cultivars subject to artificial chill. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ceres, Viçosa, v. 70, n. 1, p. 42-50, jan./feb. 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Chill is a limiting factor in commercial production of temperate fruit due to their dormancy mechanism. Thus, knowledge of chill requirements of cultivars is important to reach successful production. This study aimed at evaluating responses given by different pecan cultivars subject to artificial chill. Pecan branches were collected from twelve 9-yearold cultivars ? Success, Shoshoni, Farley, Elliott, Mohawk, Jackson, Desirable, Barton, Importada, Shawnee, Choctaw and Melhorada ? in two orchards located in Canguçu, Rio Grande do Sul (RS) state, Brazil, in 2017 and 2018. Treatments consisted in exposing branches to 0, 250, 500, 750 and 1,000 chill hours in a cold chamber (4.0 ± 0.5 °C) and then taking them to the germination chamber (25 ± 0.5 °C and photoperiod of 16 hours of light) until the end of the evaluations. Final budbreak rate (FBR) of every cultivar and the number of days required to reach 50% of budbreak (DD50%) were evaluated. Chill required by cultivars to start budbreak varied in both years under evaluation. Both FBR and DD50 were higher in 2017 than in 2018. Due to high variation in FBR and DD50, chill requirements of pecan cultivars could not be clearly determined by the biological method. |
Thesagro: |
Frio; Noz Peca. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152922/1/Artigo-Claudia.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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URL |
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Registros recuperados : 261 | |
2. | | MARTINS, C. R. Noz-pecã. Revista Globo Rural, v. 395, 2018. 1 p. Pergunta de Antonia Mariano, via Facebook.Tipo: Artigo de Divulgação na Mídia |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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8. | | MARTINS, C. R.; BARROS, I. de. Intensificação Ecológica: Projeto de Sistema de Produção Ecologicamente Intensivo de Coco e Citros, na Região Norte e Nordeste do Brasil. In: SEMINÁRIO SOBRE INTENSIFICAÇÃO ECOLÓGICA DA FRUTICULTURA, 3; REUNIÃO COMITÊ GESTOR DO PROJETO SISTEMA ECOLOGICAMENTE INTENSIVO DE PRODUÇÃO DE FRUTAS. 3., 2004, Brasília, DF; Aracaju, SE. Seifrut: [anais..]. Aracaju, SE: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2014. 197 p. Editores Técnicos: Carlos Roberto Martins, Embrapa Clima Temperado; Francisco Alisson Xavier, Embrapa Mandioca; Antônio Souza do Nascimento, Embrapa Mandioca e Fruticultura.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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15. | | MARTINS, C. R.; BARROS, I. de; SOUZA, M. E. de. Acompanhamento Agronômico das Propriedades Frutícolas com o Cultivo de Coqueiro-anão Verde sob Intensificação Ecológica: Análise de Rentabilidade Produtiva. In: SEMINÁRIO SOBRE INTENSIFICAÇÃO ECOLÓGICA DA FRUTICULTURA, 3; REUNIÃO COMITÊ GESTOR DO PROJETO SISTEMA ECOLOGICAMENTE INTENSIVO DE PRODUÇÃO DE FRUTAS. 3., 2004, Brasília, DF; Aracaju, SE. Seifrut: [anais..]. Aracaju, SE: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2014. 197 p. Editores Técnicos: Carlos Roberto Martins, Embrapa Clima Temperado; Francisco Alisson Xavier, Embrapa Mandioca; Antônio Souza do Nascimento, Embrapa Mandioca e Fruticultura.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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18. | | MARTINS, C. R.; CARVALHO, F. L. C.; BILHARVA, M. G. Adubação verde e cobertura vegetal em pomares: leguminosas e outros grupos de plantas. In: MARTINS, C. R.; GOMES, C. B.; BELLÉ, C.; MEDEIROS, F. S.; CARVALHO, F. L. C.; CARDOSO, J. H.; ARAUJO FILHO, J. V. de; SCHAFER, J. T.; WOLFF, L. F.; BILHARVA, M. G. (Ed.). Leguminosas na fruticultura: uso e integração em propriedades familiares do sul do Brasil. Pelotas: Embrapa Clima Temperado:Brasília, DF: Embrapa, 2019. 66 p. p. 11-22Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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19. | | RODRIGUES, G. S.; BARROS, I. de; MARTINS, C. R. Análise integrada de sustentabilidade para gestão ambiental de atividades rurais: estudo de impactos da intensificação ecológica na cultura do coqueiro. In: SEMINÁRIO SOBRE INTENSIFICAÇÃO ECOLÓGICA DA FRUTICULTURA, 3; REUNIÃO COMITÊ GESTOR DO PROJETO SISTEMA ECOLOGICAMENTE INTENSIVO DE PRODUÇÃO DE FRUTAS. 3., 2004, Brasília, DF; Aracaju, SE. Anais... Aracaju, SE: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2014. p. 178-182.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 261 | |
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