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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  30/08/2011
Data da última atualização:  28/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  JACINTO, M. A. C.; VARGAS JUNIOR, F. M. de; MARTINS, C. F.; PINTO, G. dos S.; REIS, F. A.; OLIVEIRA, A. R. de.
Afiliação:  MANUEL ANTONIO CHAGAS JACINTO, CPPSE; FERNANDO MIRANDA DE VARGAS JUNIOR, UNIVERSIDADE FEDERAL DA GRANDE DOURADOS; CHARLES FERREIRA MARTINS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; GUILHERME DOS SANTOS PINTO, UNIVERSIDADE PARA O DESENVOLVIMENTO DO ESTADO E DA REGIÃO DO PANTANAL; FERNANDO ALVARENGA REIS, CNPC; ALEXANDRA ROCHA DE OLIVEIRA, UNESP/ JABOTICABAL.
Título:  Influence of genotype on the quality of sheep leather.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, v. 40, n. 8, p. 1830-1836, aug. 2011.
DOI:  https://doi.org/10.1590/S1516-35982011000800029
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The objective of this study was to evaluate the influence of crossings between sheep breeds on the intrinsic quality of leather. It was used the skins of 36 lambs (18 females and 18 males), resulting from crosses between ewes of a native breed from the Brazilian state of Mato Grosso do Sul and rams of the same native breed as well as the Texel and Santa Inês genetic groups. The animals were raised in confinement until slaughter weight, from 28 to 32 kg. After slaughter, samples were taken from the skins for histological analysis. The skins were tanned with chromium, retanned and greased. It was taken from the leather samples for electromicrographs and for tests for tensile and tear strength (intrinsic quality). Morphological aspects from the skin as well as from the leather help to understand the results found and they evidence that breeds or crossings among breeds interfere in the intrinsic quality of leather and skin of sheep.
Palavras-Chave:  Electromicrograph; Lamb; Photomicrograph; Physical mechanical; Skin; Tanning.
Thesagro:  Couro; Ovino; Qualidade.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40748/1/PROCI-2011.00097.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42635/1/sbz-fernando-reis.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC24676 - 1UPCAP - DD
CNPGC14204 - 1UPCAP - DD
CPPSE20562 - 1UPCAP - DDPROCI-2011.00097JAC2011.00097
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  09/09/2022
Data da última atualização:  09/09/2022
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  CORREA, R. de O.; SILVA, R. S. da.
Afiliação:  ROSELANY DE OLIVEIRA CORREA, CPATU; RAYETTE SOUZA DA SILVA, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO PARÁ.
Título:  Bases para o manejo alimentar sustentável na piscicultura.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa, 2022.
Páginas:  50 p.
ISBN:  978-65-89957-16-4
Idioma:  Português
Notas:  ODS-2.
Palavras-Chave:  ODS-2; Sustentabilidade.
Thesagro:  Manejo; Nutrição Animal; Piscicultura.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146321/1/LV-BasesManejoPiscicultura.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU58217 - 1UMTLV - DD
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