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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
26/05/2015 |
Data da última atualização: |
27/05/2015 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MARTINS, A. M. D.; GODOY, R. L. de O.; SALDANHA, T. |
Afiliação: |
Amanda Mattos Dias Martins; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA; Tatiana Saldanha, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO. |
Título: |
Quantificação do teor de licopeno presente no molho de tomate utilizado como líquido de cobertura de sardinhas enlatadas. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: FÓRUM DE PÓS-GRADUAÇÃO DA UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO, 9., 2014, Seropédica. A ética na pesquisa: anais. Seropédica: Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, 2014. |
Páginas: |
1 p. |
ISSN: |
1984-0632 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Licopeno; Molho de tomate; Sardinha enlatada. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00734nam a2200181 a 4500 001 2016322 005 2015-05-27 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1984-0632 100 1 $aMARTINS, A. M. D. 245 $aQuantificação do teor de licopeno presente no molho de tomate utilizado como líquido de cobertura de sardinhas enlatadas.$h[electronic resource] 260 $aIn: FÓRUM DE PÓS-GRADUAÇÃO DA UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DO RIO DE JANEIRO, 9., 2014, Seropédica. A ética na pesquisa: anais. Seropédica: Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro$c2014 300 $a1 p. 653 $aLicopeno 653 $aMolho de tomate 653 $aSardinha enlatada 700 1 $aGODOY, R. L. de O. 700 1 $aSALDANHA, T.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
30/08/2023 |
Data da última atualização: |
30/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
LISBÔA, A. M. G.; ATAÍDE, E. M.; BASTOS, D. C.; SOUZA, J. M. A.; COSTA, R. S. |
Afiliação: |
ANTONIO MARCOS GOMES LISBÔA, UFRPE, Serra Talhada, PE; ELMA MACHADO ATAÍDE, UFRPE, Serra Talhada, PE; DEBORA COSTA BASTOS, CPATSA; JACKSON MIRELLYS AZEVÊDO SOUZA, UFV; ROSEMEIRE SANTOS COSTA, Universidade Federal de Sergipe, São Cristóvão, SE. |
Título: |
Edible coatings on the post-harvest conservation of orange Natal CNPMF 112. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Semina: Ciências Agrárias, v. 44, n. 1, p. 329-342, jan./fev. 2023. |
DOI: |
10.5433/1679-0359.2022v44n1p329 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Citrus fruit have a lengthy post-harvest lifetime, however owing to water loss, they lose firmness and luster on the skin after being picked. In light of the foregoing, this study aimed to assess the effects of coatings on the post-harvest conservation of ?Natal CNPMF 112? oranges under refrigerated settings using aqueous and alcoholic propolis extracts and carnauba wax. Fruit of ?Natal CNPMF 112? orange tree grafted on ?Rangpur? lime were treated with carnauba wax (100%) and alcoholic and aqueous propolis extracts (30%). The experimental design was totally randomized, with the plots consisting of the coatings plus the control (distilled water), and the subplots separated by the storage time (0, 10, 20, and 30 days) at 12 ºC ± 2, with the exception of weight loss, which was assessed at three-day intervals (0 to 30 days). Loss of fruit mass, average fruit mass, soluble solids, titratable acidity, ascorbic acid, maturity index, pH, and technical index were all examined. According to the findings, the alcoholic extract of propolis produced decreased fruit mass loss, a high maturity index, and balanced acidity. The coatings used in the postharvest conservation of refrigerated ?Natal CNPMF 112? oranges had no effect on the other parameters. As a result, propolis alcoholic extract is suggested for the preservation of ?Natal CNPMF 112? orange. |
Palavras-Chave: |
Atmosfera modificada; Cera vegetal; Revestimentos comestíveis; Variedade Natal CNPMF 11. |
Thesagro: |
Armazenamento; Citrus Sinensis; Conservação; Laranja; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Citrus fruits; Coatings; Modified atmosphere packaging; Oranges; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment; Storage. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156232/1/Edible-coatings-on-the-post-harvest-conservation-of-orange-Natal-CNPMF-112-Laranja-2023.pdf
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Marc: |
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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